Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Lumea Dubai-ului

1,835 views

Published on

http://arielioana.blogspot.ro/

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Lumea Dubai-ului

 1. 1. http://arielioana.blogspot.ro
 2. 2. Încă din timpuri străvechi am fost obișnuiți ca Pământul săne rezerve diverse „surprize”… Haideți să pornim în descifrareauneia dintre ele…
 3. 3. • Istoria documentară a Dubai-ului se întinde pe minimum 4000 de ani, atunci când comunitățile de pescari s-au stabilit pe coasta Golfului Persic făcând din acest oraș un punct cheie în legăturile comerciale antice.• Din 1870, Dubai a fost locuit de triburile din sudul Arabiei conduse de familia Maktoum și a devenit portul major al golfului, pentru pescuit, comerț și căutători de perle. În 1940, cultura de perle a depășit notorietatea perlelor naturale obținute din Oceanul Arabiei, însemnând și un nou început pentru economia locală. Astfel, negustorii din Dubai și-au concentrat atenția spre comerțul cu bunuri din Iran sau Kuweit.• In 1966, a fost descoperit petrolul în Emirate și astfel s-a implementat o infrastructură modernă care a și pus bazele orașului Dubai. În ultimii 15 ani, Dubaiul nu mai exporta produse ci servicii: imobiliare și turism. Peisajul orașului s-a transformat în câțiva ani din combinația aridă a deșertului cu malului mării într-un imens șantier de construcții, cu macarale care ocupau și încă ocupă orizontul și echipe lucrând non stop la colosalele hoteluri noi și centrele comerciale și rezidențiale.
 4. 4. • Lipsa taxelor din Dubai îl fac o zonă atractivă pentru emigranții din toată Europa și Asia. Practic, din cele 2 milioane de locuitori, oficialii estimează că numai 100.000 sunt nativi. Și asta spune multe. Se spune chiar că nativii nu sunt nevoiți să muncească ca angajați pentru a face rost de bani. Pentru rezidenți și vizitatori, orașul este o combinație superbă de plaje cu apă cristalină și comerț la scală mondială.• Cu dezvoltarea masivă a construcțiilor a început și epoca hotelurilor de lux, și e o adevărată provocare să găsești o camera în cele mai bune dintre ele. Oficialii din turism se laudă cu cele două sezoane unice din Dubai: sezonul de vârf și cel de extra-vârf. Și, într-adevăr, gradul anual de ocupare pentru hoteluri este de aproximativ 80%, cu toate că temperaturile în nopțile de vară sunt peste 45 grade Celsius.
 5. 5. • Muzeul Dubai: este localizat în Fortul Al Fahidi într-una din cele mai vechi clădiri ale orașului, construită în anul 1787. Inițial a fost o fortăreață pentru apărarea țărmului mării, părți mari din acest muzeu păstrându-se în original. Muzeul conține multe obiecte de artă menite să arate aspecte ale vieții sociale, economice și profesionale ale oamenilor orașului din cele mai vechi timpuri. Regăsim de asemenea piese arhitecturale cum sunt roci, oale, obiecte metalice, pietre gravate, schelete datând de circa 4000 de ani. De-a lungul timpului clădirea a servit ca reședința de guvern, depozit de arme, și chiar pușcărie. Pentru prima dată muzeul a fost deschis vizitatorilor în anul 1971.
 6. 6. • Moscheea Jumeirah: I se mai spune și Marea Moschee. Se află în Bur Dubai și are cel mai înalt minaret din lume, cam 70 m înălțime. Este situată pe strada Al Mussalla lângă sediul suveranității Dubaiului. Construcția originală în stil pur islamic datează din anul 1900 (unde copiii învățau Coranul pe de rost) și a fost refăcută în anul 1998, păstrând același stil. Cei care nu sunt musulmani nu pot să intre în acest monument arhitectural și religios, se pot face doar poze din exterior.• Jumeirah reprezintă cel mai important loc de rugaciune din emirat. Minaretele sale gemene, arhitectura islamică modernă și luminile care o învăluie noaptea o fac să fie unul dintre cele mai fotografiate puncte turistice din Dubai.• Se organizează dimineața tururi ale moscheii pentru turiști și cei care nu sunt de religie musulmană, în câteva zile din săptămână. Turul durează cam o oră. Dacă mergi cu copilul, acesta trebuie să aibă cel puțin 5 ani. Prețul unui tur este de aproximativ 10 dirham. Este necesar sa te descalți când intri în moschee și să fii îmbrăcat în haine cât mai decente.
 7. 7. • Wild Wadi Waterpark: este un parc acvatic care acoperă o suprafața de 12 acri, localizat în zona rurală a Dubaiului, cunoscută sub denumirea de Jumairah, la câțiva pași de cel mai luxos hotel din lume, Burj Al Arab. Acest parc a fost creat asemenea oazelor arabe, cu elemente ale culturii acestora. Are numeroase atracții, unele interconectate, totul realizându-se într-o siguranță deplină. Amintim dintre acestea: Jumeirah Sceirah, Master Blaster, Ring Rides.
 8. 8. • Ski Dubai: este cunoscută a fi una din cele mai mari piste de ski acoperite din lume, prima din Orientul Mijlociu. Reprezintă una din părțile mall-ului Mall of the Emirates aflat pe locul 3 în lume ca mărime după cele din America de Nord. Cel puțin 8000 de butoaie de ulei se consumă zilnic pentru a se menține o temperatură constantă de -1,-2 grade Celsius. Toți turiștii se pot bucura de ski, snowboarding, săniuș pe tot parcursul anului, într-o zonă a lumii în care zăpada este o raritate.
 9. 9. Burj al Arab (Turnul arabilor)
 10. 10. • Burj Al Arab se autodeclară singurul hotel de șapte stele din lume, o distincție destul de greu de depășit, asta în cazul în care nu apare o altă construcție, îndeajuns de curajoasă pentru a se recomanda drept primul hotel de opt stele din lume. Hotelul situat în Golful Persic este, în orice caz, cel mai înalt de pe mapamond, cu doar 60 de metri mai scund decât Empire State Building. • Într-o țară a petrolului, care deține una din cele șase macarale-excavator existente pe glob și care construiește cea mai înaltă clădire din lume, cel mai mare mall și cea mai mare stațiune de ski acoperită, Burj Al Arab-ul desăvârșește doar imaginea unei lumi a luxului și a opulenței - Dubai (supranumit și Las Vegas-ul Orientului Mijlociu).
 11. 11. De la înălțimea celor 60 de etaje ale Amplasată pe o insulă artificială, lasale, Burj Al Arab-ul se impune 280 metri distanță de plaja Jumeirahtriumfător, făcându-le pe toate din Dubai, Emiratele Arabe Unite,celelalte hoteluri înșirate pe plajă să clădirea Burj Al Arab este unularate ca niște mici moteluri de pe dintre cele mai înalte și luxoasemarginea autostrăzii. Ridicat pe o hoteluri din lume.insulă artificială, a cărei construcție a În arabă, Burj Al Arab semnificădurat trei ani, accesul la hotel se face Turnul arabilor.printr-un pod privat. Priveliștea este Clădirea are 60 de etaje și 321 metriimpresionantă, mai ales noaptea, înălțime, și a fost proiectată decand sistemul exterior de iluminat arhitectul britanic Tom Wright.proiectează asupra hotelului o paletă Tema acestuia a fost bine definită:de lumini pastelate. Burj Al Arab-ul crearea unei clădiri simbol pentruare în spate o investiție de peste 650 orașul Dubai, asemeni Casei Opereide milioane de dolari, care va fi pentru Sydney sau Turnului Eiffelamortizată, potrivit estimărilor pentru Paris. Și, se pare că scopul aspecialiștilor, abia după un secol. fost atins.
 12. 12. Ca formă, construcția imită o ambarcațiune tipic arabă, cuvele, numita dhow, între cele două laturi, simbolizând velele,desfășurându-se un atrium imens de 180 metri înălțime.Construcția Burj Al Arab a demarat în anul 1994, fiindnecesari nu mai puțin de 3 ani pentru realizarea fundatiei, întimp ce clădirea propriu-zisă a fost înălțată în mai puțin de 3ani!230 de piloni din beton, înfipți în nisip la 40 metri adâncimefixează fundația formată din roci masive și beton.Construcția conține peste 70.000 metri cubi de beton și 9000tone de oțel! Pentru „pânză” a fost folosit un material special,alcătuit din fibră de sticlă amestecată cu teflon.
 13. 13. • În cazul în care nu ești oaspete al hotelului, nu ai voie să intri doar ca să arunci o privire. Chiar și pentru a intra la recepție, de unde pot fi admirate acvariul înalt de două etaje și fântânile muzicale cu lumini laser, trebuie să platesti în jur la 75 euro. Dacă nu îți permiți o noapte de cazare la Burj Al Arab, atunci trebuie să îți faci măcar o rezervare la unul din cele șapte restaurante ale hotelului și să prezinți detaliile cardului tău de credit, pentru a garanta o cheltuială minimă de 100 euro. Mai mult, pentru a intra în hotel, trebuie să prezinți la poartă confirmarea rezervării, pe care o primești sub forma unui SMS pe telefonul mobil. De abia după ce personalul de la poartă consideră că îndeplinești și regulile de cod vestimentar, te poți considera fericitul oaspete al celui mai luxos hotel din lume.
 14. 14. • Însă toate aceste eforturi vor fi răsplătite cu prisosință, odată ce ai intrat în lumea luxului și a răsfățului, supranumită „Turnul Arabilor”. Atriumul din hol este, cum era de așteptat, cel mai mare din lume. Pereții încăperii sunt îmbrăcați în foiță de aur, iar distanța dintre podea și tavan este de peste 180 de metri, îndeajuns încât să încapă două Statui ale Libertății puse una peste alta. Designul interior a fost realizat de arhitectul Khuan Chew, același care s-a ocupat și de palatul sultanului din Brunei. Toate camerele Burj Al Arab-ului sunt duplex-uri, cu scări din marmură și majordomi personali. Televizoare din plasmă cu rame de aur, produse de baie în valoare de sute de dolari și 13 sortimente de perne sunt doar câteva dintre facilitățile standard, o noapte de răsfăț costând între 1.000 și 15.000 euro. •
 15. 15. • Apartamentele regale au paturi rotitoare cu baldachin, covoare cu imprimeu de leopard și tavane din sticlă. Tariful în acest caz este și el superior - 28.000 de euro/noapte, fără mic dejun inclus. Printre cei mai recenți oaspeți se numără Bill Clinton, Nelson Mandela și David Beckham.
 16. 16. • Unul dintre cele șapte restaurante ale hotelului este suspendat la 180 de metri deasupra oceanului, în timp ce altul are un decor subacvatic, accesul realizându-se printr-un submarin simulat. Oaspetii sunt transferați la aeroport cu elicopterul sau cu mașina (Rolls Royce, BMW), după preferințe. Extraordinarele servicii oferite de Burj Al Arab sunt specifice întregii lumi arabe, și Dubai-ului în special - puternic ancorate în dorința de a fi cât mai bune și mai impresionante... cu alte cuvinte, perfecte. O singură ședere la Burj Al Arab schimbă definitiv percepția despre lux, se poate spune că echivalează cu a fi emir pentru o zi.
 17. 17. • În ciuda faptului că rezervele de petrol sunt limitate, Dubaiul pregătește mega-proiecte în măsură să atragă milioane de turiști.• În următorii 10 ani, Dubaiul va deveni una dintre principalele atracții turistice datorită unor proiecte incredibile. Printre acestea se numără cea mai înaltă clădire din lume, primul hotel subacvatic și prima pârtie de schi în mijlocul deșertului.• Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, și-a propus să atragă 15 milioane de turiști pe an în 2010 (în comparație cu cei 5 milioane care soseau în Dubai în 2003). Interesant de știut este că întreaga populație a Dubaiului depășește cu puțin un million de persoane, iar anul 2015 este anul în care se estimează că rezervele de petrol vor fi pe sfârșite. Așadar, daca totul va decurge conform planului, Dubaiul în sine va deveni una dintre minunile lumii moderne.
 18. 18. • Palm Island (Insula Palmier).• Trei insule artificiale în formă de palmier vă oferă aproximativ 500 de apartamente, 2000 de vile, 25 de hoteluri și 200 de magazine de lux. Au fost create la 125 km de coastă.
 19. 19. Dubai Sports City - Acest imens complex sportiv de 7,5 km va găzdui diferitesporturi ca: cricket, golf, rugby, fotbal, tenis, handball, volei. În complex vorexista de asemenea hoteluri și vile.• The World (Lumea) - Pe coasta Dubaiului sunt aproape 300 de insule artificiale văzute de sus sub forma de planiglob. Aici aveți ocazia să vă cumpărați propria voastră „țară“.
 20. 20. Împreună am descoperitcâteva din tainele luxului dinminunata lume a Dubai-ului,astfel Dubai reprezintăpentru toți un adevărat orașal viitorului.
 21. 21. Una dintre piscinele hotelului
 22. 22. Dormitor
 23. 23. Dormitor
 24. 24. Unul dintre restaurantele subacvatice
 25. 25. Hol prezidențial
 26. 26. Restaurant de zi

×