Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

I jornada Salut Activa Pallars Sobirà

434 views

Published on

Jornades Salut Activa: Drogues - 2009-10

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

I jornada Salut Activa Pallars Sobirà

 1. 1. I JORNADA DESALUT ACTIVA Assessorament dels riscos associats al consum de drogues
 2. 2. Introducció La finalitat del programa Salut i Escola (PSIE) és millorar la salut dels adolescents mitjançant accions de promoció de la salut, de prevenció de les situacions de risc i l’atenció precoç per als problemes relacionats amb la salut mental, salut afectiva i sexual, el consum de drogues, alcohol i tabac, en col·laboració amb els centres educatius i els serveis de salut comunitària presents en el territori.
 3. 3. Objectius del PSiE Millorar la coordinació entre els centres docents i els serveis de salut per tal de donar resposta a les necessitats dels adolescents. Apropar els serveis de salut als centres docents i als adolescents, mitjançant la consulta oberta als centres d’educació secundària amb les màximes garanties d’intimitat.
 4. 4. Objectius del PSiE Facilitar la promoció d’actituds i hàbits saludables (factors protectors) amb actuacions d’educació per la salut. Reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut (factor de risc). Detecció precoç dels problemes de salut a fi d’intervenir el més aviat possible.
 5. 5. Justificació de la jornada activaal Centre Natura CaixaCatalunya Seguint la línia del PSIE i tenint en compte que una de les formes de millorar la salut dels adolescents és fer activitats de promoció de la salut, vam pensar en organitzar una jornada per a que els adolescents participessin en temes de la seva salut. El tema es va escollir tenint en compte l’evolució de la prevalença de consum de substàncies addictives entre la població escolar de catorze a divuit anys a Catalunya.
 6. 6. Justificació de la jornada activaal Centre Natura CaixaCatalunya L’alcohol és la substància que es consumeix més, seguida del tabac, el cànnabis i la cocaïna. S’observa un increment del consum habitual de cànnabis que se situa en un nivell similar al consum de tabac. El consum esporàdic i habitual de cocaïna continua en línia ascendent i el consum d’èxtasi decreix.
 7. 7. Justificació de la jornada activaal Centre Natura CaixaCatalunya Vam creure que el fet de que els adolescents participessin en una jornada on es parlaria de drogues, a part d’influir en el retard de l’inici del consum sabríem de quina situació partíem per fer intervencions futures.
 8. 8. Objectius de la jornada  Garantir un espai de reflexió i d’intercanvi de punts de vista sobre les drogues entre els adolescents que assistiran a la jornada.  Fer reflexionar als joves sobre el consum de drogues i els riscos associats.
 9. 9. Tipus de prevenció Universal. Específica.
 10. 10. A qui va dirigit 3r i 4t ESO. Edats compreses entre 14 i 16 anys. Els instituts HUG ROGER III (Sort) i SES MORELLÓ (Esterri d’Àneu).
 11. 11. Continguts a tractar Es pretén augmentar l’autoestima i reforçar l’assertivitat.
 12. 12. Descripció de l’activitat La jornada es va realitzar l’11 de febrer de 2010 al Centre Natura Caixa Catalunya. Van assistir a l’obra de teatre “No em ratllis!” interpretada pel grup de teatre Acció i van participar activament en el col·loqui posterior. L’equip educatiu del Centre va organitzar diverses activitats relacionades amb la natura. També van intervenir els Mossos d’Esquadra explicant la legalitat de les drogues.
 13. 13. Coordinació en xarxa Hem participat: el Consell Comarcal, Serveis Socials, Casal de Joventut de l’Ajuntament de Sort, DUI PSiE, Mossos d’Esquadra i instituts.
 14. 14. Metodologia Preparació dels alumnes a nivell informatiu per part dels tutors sobre l’existència dels diferents tipus de drogues. Informació del desenvolupament de la jornada i necessitat de la seva participació. Enquestes de satisfacció. Projecció del DVD “Mirades que opinen“, amb la intenció de parlar sobre el per què del consum entre els joves.
 15. 15. Avaluació Tabulació de les enquestes i treure conclusions en grup.
 16. 16. Avaluació
 17. 17. Avaluació Organització 5 4 3 2 1 0 LLOC HORARI DURADA
 18. 18. Avaluació Disseny: objectius, continguts, metodologia i avaluació 5 4 3 2 1 0 ADEQUACIÓ ADEQUACIÓ ESTRUCTURA I ADEQUACIÓ OBJECTIUS PROGRAMA CONTINGUT DEL METODOLOGIA TREBALL DE GRUP
 19. 19. Avaluació Expectatives dels assistents 5 4 3 2 1 0 ASSOLIMENT EXPECTATIVES UTILITAT CONTINGUTS
 20. 20. Avaluació Tapuntaries a una propera jornada? SÍ NO N/S POTSER
 21. 21. Avaluació Recomanaries la jornada a altres companys/es? SÍ NO N/S POTSER
 22. 22. DUI PSiEPrat Gallart, EsterCalvelo Coronado, NeusFebrer’2010

×