Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Biografia Gaudí (Can Pobla)

850 views

Published on

Biografia Gaudí (Can Pobla)

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Biografia Gaudí (Can Pobla)

 1. 1. •La vida •d’Antoni Gaudí
 2. 2. Antoni Gaudi i Cornet Gaudí va néixer a Reus el 25 de juny 1852 i va morir a Barcelona el 10 de juny de 1926.
 3. 3. La Seva FamíliaEl pare d’Antoni Gaudí es deia Francesc Gaudí i Serra era artesà, treballava el coure i feia calderes. La seva mare es deia Antònia Cornet i Bertran
 4. 4. La seva infantesa Antoni Gaudí viva a Reus. Tenia una salut molt feble als pocs mesos va tenir atacs de reumatisme , no podia jugar amb els altres nens i va haver de retardar l’anada a l’escola.
 5. 5. La seva vida acadèmica De petit havia d’anar amb un burro a l’escola, perquè no podia caminar. Quan tenia 17 anys va anar a estudiar batxillerat a Barcelona. Després va continuar estudiant a la universitat d’arquitectura.
 6. 6. La Masia de Riudoms Antoni Gaudí de petit anava a la masia de Riudoms. La seva mare l’entretenia mirant el cel, els ocells, els arbres, les flors, els animalons petits… , perquè ell no es podia moure.
 7. 7. Quan Gaudí tenia 31 anys li van encomanar continuar l’obra de la Sagrada Família. La Sagrada Família
 8. 8. Gaudí era vegetarià,no menjava carn ni peix.
 9. 9. En Gaudí li agradava molt treballar amb les mans, treballava el ferro, la fusta, la ceràmica. Es va especialitzar en el trencadís. El Trencadís El trencadís és una tècnica que fa servir les pedres o les rajoles o els vidres o els marbres trencats, s’ajunten amb la vorada. Seguidament és neteja amb un drap o bola de fil.
 10. 10. Gaudí era molt reservat i tímid Gaudí va conèixer una senyora que es deia Pepeta i no es va atrevir mai a dir-li que l’estimava, per vergonya. La Pepeta va trobar un senyor i es van casar. En Gaudí es va quedar solter. Va viure amb la seva germana i el seu pare.
 11. 11. Gaudí i les Matemàtiques Antoni Gaudí va descobrir les lleis geomètriques a través de la natura i les va estudiar.
 12. 12. L’arc catenari A la natura tenim molts referents d’arcs: les lianes, els fils de les teles d’aranya, els rosaris d’ous dels gripaus són exemples.
 13. 13. La Natura En gaudí li agradava tant la natura,que totes les seves cases, edificis estaven inspirats en ella.
 14. 14. El seu gran llibre de la vida, va ser la natura. Com aprenia Gaudí ???
 15. 15. Gaudí va morir als 73 anys atropellat per un tramvia el 10 de juny de 1926
 16. 16. Gerard Alvaré Lucas Mariona Blasi Vargas Guillem Duch Caresia Clàudia Valentina Herrero Romero Judith Lasmarías Oliva Diego Ubiria Domínguez Carles Vicén Serra Can Pobla març 2015

×