Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Consells de docents per a docents

712 views

Published on

Consells sobre l'ús de les TIC, de docents per a docents

Published in: Education

Consells de docents per a docents

 1. 1. TIC i Educació Consells de docents per a docents... Argentina / Catalunya, febrer de 2012
 2. 2. 1)No et desanimis si l'experiència amb TIC no resulta ser com la vas planificar… ..."Persevera i triomfaràs"...
 3. 3. 2)Aplica l'assaig-error... "Si fas sempre el mateix, no esperis resultats diferents".
 4. 4. 3)No pensis que estàs sol... ...a llocs web, blocs, xarxes i comunitats de pràctica trobaràs idees, exemples, comentaris i opinions de col·legues que es troben en la mateixa situació o s'hi van trobar abans...
 5. 5. 4)No tinguis por a manejar-te amb menys soltesa que els teus alumnes amb les TIC... ...Ells valoren molt més a un docent que s'anima a utilitzar TIC encara que s'equivoqui, que a un que ni en considera el seu ús...
 6. 6. 5)Deixa que els teus alumnes t'ensenyin... ...aprendran a explicar... ...i tu els ensenyaràs que valuosos que són!
 7. 7. 6)Les TIC han de ser la teva eina, però sense perdre de vista l'objectiu… …Que la conclusió dels teus alumnes sobre la classe sigui: "Avui hem après..." i no "Avui hem utilitzat...".
 8. 8. 7)No et sentis obligat a utilitzar les TIC en tot moment... o en totes les teves hores... …utilitza-les quan ho creguis necessari per a millorar les teves classes.
 9. 9. 8)En la teva vida personal no estàs obligat a utilitzar les TIC... ...com a docent, estàs obligat a conèixer-les... I utilitzar-les et donarà seguretat per a utilitzar-les amb els teus alumnes.
 10. 10. 9)Utilitzar les TIC no garanteix la motivació i l'aprenentatge... ...però ens permeten aplicar altres metodologies que, junt amb les que ja utilitzem, enforteixen la nostra tasca docent.
 11. 11. 10)Sempre tingues un pla B (com a alternativa)... ... ja que pot passar que: • "no hi hagi connexió a Internet", • "la pàgina web que vas escollir estigui fora de servei", • "l'aula amb la pissara digital l'està utilitzant un altre col·lega"
 12. 12. • "l'aula d'informàtica està ocupada", • "l'ordinador no pot llegir el fitxer…", • "o pitjor, em vaig equivocar de fitxer!" • i altres inconvenients relacionats amb la Llei de Murphy... 10)Sempre tingues un pla B (com a alternativa)...
 13. 13. TIC i Educació Consells de docents  per a docents... Document col·laboratiu realitzat per:  Silvina Carraud Moret, Gustavo Cucuzza, Clary Goldsmit, Ricardo Leithner, María Dolores Llana, José Miguel Palma i María Isabel Presso. Traduït al català per: Toni Hortal Il·lustracions: José Miguel Palma i Ricardo Leithner. Argentina / Catalunya, febrer de 2012 http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/deed.ca

×