Advertisement

LinkedIn työnhaussa - pikaopas

Tom Laine
Top ranked social media recruitment and employer branding influencer, with Linkedin and social selling superpowers at HC Services Oy
Mar. 28, 2011
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

LinkedIn työnhaussa - pikaopas

 1. Tom Laine, LinkedIn heavy user vuodesta 2004 tom.laine@somehow.fi LinkedIn-pikaopas vuodelle 2017
 2. HUOM! Uusi LinkedIn Megaopas on ilmestynyt, voit ladata sen ilmaiseksi itsellesi osoitteesta http://linkedinopas.fi/ Megaoppaassa on kuvattu kaikki henkilöprofiilin ja yritysprofiilin ominaisuudet, ryhmiä, jobs-osiota, showcase-sivuja, mainostyökalua, ja monia muita LinkedInin ominaisuuksia hyvin yksityskohtaisesti.
 3. Tilin asetukset Tutustu tilin asetuksiin ennen kuin alat laajemmin tehdä muutoksia LinkedIn- profiiliisi.
 4. Tilin asetukset ovat jo osalla käyttäjistä muuttuneet ulkoasultaan, ja osa asetuksia kuvaavista teksteistä on samalla uusittu, mutta ominaisuudet itsessään ovat lähes kaikki samoja kuin ennenkin. Käytä aikaa tutustuaksesi uuteen käyttöliittymään, mistä löytyy mitäkin!
 5. Tilin asetukset (vanhempi versio) Asetuksia on paljon, tutustu niihin ajan kanssa! Henk.koht.sähköposti aina ensisijainen kontaktiosoite, mutta lisää myös yritysosoitteet, olet kaikilla niillä löydettävissä. Työnhakijalla ei ole tarvetta maksulliselle tilille Tarkista yksityisasetukset! Muuta kohdan ”Choose whether…” asetus niin, ettei kaikista muutoksista mene päivityksiä verkostollesi! Voit myös linkittää Twitter- tilis LinkedIniin Muuta kohdan ”Select who can see…” asetus niin, että vain itse näet tililläsi tehdyt muutokset Jos haluat kurkkia muiden profiileja anonyymisti, muuta kohdan ”Select what others…” asetuksia. HUOM! Kun anonymisoit, alkaa LinkedIn näyttää vähemmän muiden profiileista – vastavuoroisuus! Voit muuttaa julkisen eli LinkedInin ulkopuolella näkyvän tiedon määrää täältä.
 6. Oma profiili – kuva ja otsikko • Profiiliin on tullut kansikuva, hyödynnä se! Käytä kuvaa joka kuvaa osaamistasi, yritystäsi tai tuotteitasi. • Profiilikuva luo uskottavuutta – ei muita ihmisiä, eläimiä, juomia, savuketta, kypärää, aurinkolaseja, yms. • Otsikko kertoo nykyisen tilanteesi ja ydinosaamisen • Mieti 3-5 asiasanaa tai sanayhdistelmää jotka parhaiten kuvaavat osaamistasi = ydinosaamisesi • Käytä osaamisestasi selkeitä, toistuvia asiasanoja, alkaen profiilin otsikosta • Muokkaa julkisen profiilin nimesi selkeäksi ja muistettavaksi • Verkostoidu aktiivisesti, löydettävyytesi ja tavoitettavuutesi on yhtä kuin verkostosi koko 3. tasolle asti + ryhmät joissa olet jäsenenä. • Suurimmalle osalle suomalaisia ei ole tarvetta LinkedInin maksullisille palveluille.
 7. Oma profiili - Summary o Päivitä statuksesi LinkedInissä tasaisin väliajoin o Täytä Summary-kohtaan yhteenveto tilanteestasi; mitä, milloin, miksi, missä ja millä? o Muista kontaktitietosi, miten sinut tavoittaa? o Toista osaamistasi kuvaavia asiasanoja luovasti o Esittele erikoisosaamisesi, voit tehdä listoja asiasanoista jotka kuvaavat osaamisesi koko skaalan o Summaryssa voi käyttää suomea ja englantia sekaisin, mutta profiileja etsitään pääosin englanniksi, joten sen on oltava profiilisi pääkieli. o LinkedInissä voit luoda profiilistasi myös kieliversioita, mutta niistä on hyvin vähän hyötyä. o Summaryyn voit lisätä myös liitteitä ja linkkejä. o Muista linkittää Summaryyn muita paikkoja netissä joissa asiantuntijuuttasi tuot esille. o Täytä profiili mahdollisimman täydellisesti, ajattele sen olevan laajennettu versio ansioluettelostasi
 8. Oma profiili - Summary o Jos etsit työtä, sano se! o Kerro myös LinkedIn-ryhmissä jos olet etsimässä uusia haasteita o Jos työnhakusi on kestänyt jo jonkin aikaa, luo uusi työpaikka tittelillä ”Looking for work” tms. fraasia käyttäen, kerro työnkuvauksessa tarkemmin mitä haet ja miksi olet paras hakija juuri tähän työhön. Voit myös kirjata Summaryyn päivämäärän milloin olet päivittänyt profiilisi viimeksi. o Erityisesti jos olet tekemässä merkittävää uramuutosta, kerro mitä et enää halua tehdä ja mihin suuntaat haluat suunnata urasi jatkossa! o Työnhaku voi olla täysipäiväinen työ, sano se siis suoraan - aukot CV:ssä ovat pahasta, työnhaku ei, tee siitä siis näkyvää! o Verkostoituessasi HR- ja rekrytointiosaajien kanssa, kerro mitä haet ja mistä. o Verkostoidu ahkerasti, ole proaktiivinen ja ulospäin suuntautunut, ihmiset eivät ole ajatustenlukijoita!
 9. Oma profiili - Experience o Titteleistä käytävä selville mitä työssäsi *oikeasti* teet, ”Project/Account/KAM Manager” ovat liian yleisiä titteleitä, eivät kuvaa osaamistasi o Aukaise toimet asiasanoin, nimin ja numeroin o Numeroista esiin esim. suorat ja välilliset henkilöstövastuut, budjetit, ylitetyt tavoitteet, saavutetut säästöt, merkitys liikevaihtoon, asiakkuuden arvo, yms. Numerot antavat kuvan vastuidesi vaativuudesta ja tasosta, sekä osaamisestasi verrattuna muihin. o Nimistä teknologiat, päätelaitteet, ohjelmointikielet, ohjelmistot, sertifioinnit, metodologiat, prosessit, asiakkaat, koneet, alihankkijat, yhteistyökumppanit, yms. ovat asioita joita ihmiset käyttävät hauissa etsiessään kaltaisiasi ammattilaisia. o Työnkuvaukseen voi lisätä kuvia, logoja, uutisia, ym. o Käytä laajasti sanoja joita voisit kuvitella käytettävän osaamistasi etsittäessä, asetu asiakkaan tai rekrytoijan rooliin ja mieti miten itse etsisit ja millä sanoilla / fraaseilla.
 10. Oma profiili - Education • Koulutuksista vähintään viimeisin / korkein / relevantein täysi tutkinto esiin • Mitä relevantimpi nykyiselle osaamisellesi, sitä enemmän avataan koulutuksen sisältöjä • Pääaine, sivuaineet, lopputyö, isot kokonaisuudet, tasot, yritysprojektit, saavutukset, kunniamaininnat, ym. • Linkitä koulu, uutisia, lisää kuvia, todistuksia, jne. • Lisätessä koulutus, valitse LinkedInin ehdottamista kouluista ylimpänä listassa ehdotettu sopiva koulu, se on yleisimmin käytetty kirjoitusasu ko. koululle jos sama oppilaitos löytyy useampaan kertaan.
 11. Oma profiili – muut osat • Lisää Interests-kohtaan osaamistasi kuvaavia asiasanoja, toista samoja sanoja luovasti • Siviilisäätyä ja syntymäaikaa ei ole tarve lisätä • Lisää vähintään tähän kohtaan profiilissasi yhteystieto josta sinut tavoittaa 24h sisällä, mielellään jo Summary-kohtaan
 12. Oma profiili - lisäosat • LinkedIn päivitti joulukuussa 2012 suomalaistenkin profiilit uudelle käyttöliittymälle, vanhat sovellukset poistuivat käytöstä • Voit edelleen käyttää useita vanhoja ns. Sections-osia, ja niistä erityisesti Skills-osa on tämän hetken aktiivisimmin käytetty osio profiileissa. Samaan aikaan se on myös osista heikkolaatuisin, eikä ole uskottava osaamisen määrittäjä. • Muita käytössä olevia lisäosia ovat Projects, Languages, Test Scores, Courses, Patents, Certifications, Publications, Volunteer Experience and Causes, Honors and Awards, ja Organisations. • Kaikilla LinkedInin osilla on merkitystä oman löydettävyytesi kannalta, ne ovat kaikki tavalla tai toisella osana LinkedInin sisäistä hakualgoritmia joka määrittää löydettävyytesi LinkedInistä. Täytä siis profiilisi hyvin laajasti, kaikella sisällöllä on merkityksensä. • Profiilin eri osilla on hieman erilainen painoarvo hakukoneen näkökulmasta. Periaatteessa pystyt halutessasi optimoimaan henkilöprofiilisi hakukoneita varten, yritysprofiileja ei näin voi optimoida.
 13. Oma profiili - lisäosat • Lisää laajasti osaamisiasi Skills-osioon, verkostosi määrittelee missä niistä sinulla on yleisesti eniten ”tunnettua” osaamista • Verkostosi toimii arvioijana ja nimellisenä suosittelijana (valitsemilleen) osaamisillesi! • Endorsements-suositukset ovat verrastettavissa Facebookin tykkäyksiin, ”peukutuksiin”, eikä niitä oteta niin vakavasti kuin varsinaisia Recommendations- suosituksia • Endorsementit ovat vain suuntaa antavia osaamisen määrittäjiä, trendimittareita • Osaamisia näytetään max. 50 nimikettä, ja max. 99+ suosittelijaa numeroina, mutta klikatessa osaamista LinkedIn näyttää kuinka moni ja ketä sinua on suositellut.
 14. Oma profiili - lisäosat • Vain Publications (julkaisut) –osassa ja Projects (projekti) –osassa voit lisätä tiimin jäseniä, muissa profiilin osissa esittelet vain omaa osaamistasi • Kun tiimin jäsen lisää ko. julkaisun omaan profiiliinsa, aktivoituu hänen kasvokuvansa, profiilinsa otsikko, ja suora linkki hänen profiiliinsa.
 15. Oma profiili - lisäosat • Lisää profiiliisi projekti tai projekteja, joissa juuri se osaaminen jolla nyt haet töitä tai muuten haluat korostaa, on ollut parhaimmillaan. Kerro urasi tähtihetki! • Tässäkin osiossa voit nimetä projektitiimin jäseniä, mutta vasta kun he ottavat ko. osan omaan profiiliinsa, kuva ja nimi aktivoituvat linkiksi ja verifioivat projektin tietyllä tapaa todeksi.
 16. Oma profiili - lisäosat • Courses-osassa voit kuvata erilaisia pienempiä opintosuorituksia ja yksittäisiä kursseja. Ne linkittyvät käytännössä aina työkokemukseesi tai koulutuksiisi, ja listataan ko. työtehtävän tai koulutuksen oheen, josta on suora linkki Courses-osaan. • Courses-osaan lisättävien koulutusten kirjoittamattomana sääntönä on listata laajudeltaan alle 15 ov / 25 opintopistettä olevat opinnot, sitä suuremmat tulevat yleensä Education-osaan. • Organizations-osan tarkoitus on esitellä varsinaisten päätointesi oheista aktiviteettiasi. Kerro siinä erilaisista sivutoimista tai vapaaehtoistyöstä, joissa mielellään korostuu myös osaamisesi.
 17. Oma profiili - lisäosat • Volunteer-osaan on tarkoitus lisätä kokemustasi vapaaehtoistyössä tai muissa sosiaalista vastuuntuntoja osoittavista hankkeista ja tehtävistä. Tässä kuvatuilla tehtävillä on Yhdysvalloissa vaikutusta myös sinulle tarjottaviin työtehtäviin, mutta se ei (ainakaan vielä) koske Suomea ja suomalaisia. Tässäkin kuvatut tehtävät ovat toki edelleen osana aiemmin mainittua hakualgoritmia, eli vaikuttavat löydettävyyteesi.
 18. Oma profiili - lisäosat • Languages-osa on hyvin selkeä, eli kuvaa tähän se kielitaito jolla olet (tai olet ollut) ammatillisella tasolla. • Honors & Awards –osan tarkoitus on kuvata saavutuksiasi, useimmiten siinä kerrotaan esim. ulkomaan opinnoista joissa on saatu Honors-mainintoja, siinä näkyy usein myös Laatupalkinto, Ympäristöpalkinto ja muita työssä saavutettuja kunnianosoituksia. • Lisäksi voit valita profiiliisi Test Scores –osan, jossa yleisimmin kerrotaan kielitasotestien ja matemaattisten testien tuloksista • Patents-osa on ainoastaan patentin haltijalle hyödyllinen • Certifications-osassa taas pyydetään sinua listaamaan ammatilliset, sertifioidut, osaamisesi.
 19. Oma profiili - suositukset • LinkedIn-netiketti: • Jos sinua suositellaan, on hyvä tapa suositella takaisin jos se on relevanttia! • Suosittele itse ensin, ole aloitteellinen • Ei ole häpeä pyytää suositusta • Jos ex-pomolta ei halua/saa suositusta, 3 ex- kollegaa on vahvempi suositus • Paras suositus tulee asiakkaalta, toiseksi paras alihankkijalta tai yhteistyökumppanilta, vasta sitten oma organisaatio! • Halutessasi voit valita mitkä suosituksista ovat julkisia ja mitkä eivät
 20. Oma profiili - modulaarisuus • Uudenmuotoisessa profiilissa kannattaa huomata myös ryhmien vähäisempi painotus, entistä paremmat mahdollisuudet lisätä muualla netissä olevaa materiaalia profiiliisi (kuten kuvat, videot, nettisivut, ym.), ja se seikka, että profiilisi on entistä modulaarisempi eli eri osat profiilissasi voidaan siirtää eri järjestykseen! • Voit kuvissa korostetuista nuolista siirrellä osia profiilissasi ylös tai alas sen mukaan haluatko korostaa työkokemustasi, koulutuksiasi, tms. • Mitä ylempänä profiilissa tieto on, sitä todennäköisemmin se luetaan, eli siirrä tärkeät osiot ylemmäs nuolikohdasta raahaamalla. Profiilin osat tulisivat siis olla kannaltasi tärkeysjärjestyksessä. • 2-suuntainen nuoli ilmestyy profiiliisi vasta kun olet tuottanut sinne tarpeeksi sisältöä
 21. Ryhmät - LinkedInissä on paljon erilaisia ryhmiä, joista suurin osa on tällä hetkellä piilotettuja ryhmiä, johtuen LinkedInin marras- joulukuussa tekemistä muutoksista. - Paljon suoraan Suomeen fokusoivia ryhmiä - Erityisiä työpaikkailmoitus-/työnhakuryhmiä, ks. mm. Talent Pool Finland, ejobs.fi, Uratärpit - Ryhmissä erityinen Jobs-osio - Ryhmien Jobs-osiossa ilmoittelu on ilmaista! Ne ovat ryhmän jäseniltä toisille ryhmän jäsenille vinkkaamia työpaikkoja, paikat eivät näy ryhmän ulkopuolisille eikä niitä voi etsiä millään tavalla. - Kysy fiksuja, vastaa fiksusti, herätä positiivista huomiota, seuraa kuka puhuu
 22. Ryhmät Ryhmät ovat suuressa murrosvaiheessa. Tällä hetkellä vain pieni osa kaikista LinkedIn-ryhmistä on löydettävissä palvelun haku-funktiolla, ryhmän ylläpitäjä saa päättää onko ryhmä löydettävissä vai ei, ja saako siihen hakea jäsenyyttä vai saako sen vain kutsusta. Esim. Talent Pool Finlandia ei löydy haulla, jollet ole jo ryhmän jäsen. Kokeile kuitenkin googlata näitä ryhmiä ja saatat löytää suoran linkin ryhmään rekisteröitymissivulle.
 23. Ryhmät
 24. Ryhmät Muutamat organisaatiot ovat Suomessakin siirtäneet merkittävästi omaa sidosryhmäviestintäänsä LinkedIniin, kuten oheisen esimerkin Metso. Ryhmän ylläpitäjä voi halutessaan hallinnoida kaikkia ryhmän aktiviteetteja ja jäseniä, sekä sisällöntuotantoon liittyviä oikeuksia. Ryhmän ylläpitäjä voi halutessaan myös kontaktoida ketä tahansa tai kaikkia ryhmän jäseniä täysin ilmaiseksi. Corporate Potential Customers Alumni Customers Internal Partners
 25. Jobs-osio Uusi näkymä
 26. Jobs-osio • Jobs-osio on rekrytoinnin ja työnhaun kokoomasivu, johon on kerätty olennainen tieto yhteen paikkaan. • Voit tehdä hakuja, löydät täältä tallentamasi työpaikat ja tallennetut hakuvahdit, sekä saat LinkedInin vinkkejä firmoista jotka ovat rekrytoimassa ja joissa työskentelee verkostosi ihmisiä. • Jos haet töitä LinkedIn-profiililla, myös hakemasi paikat kirjautuvat tälle sivulle. • Voit tehdä hakuvahteja kiinnostaville työpaikoille, ja niitä voi olla voimassa kerrallaan max. 10 kappaletta, jota kautta saat juuri itseäsi kiinnostavat uudet työpaikat inboxiisi haluamallasi aikavälillä.
 27. Jobs-osio • Paikkoja Suomessa on ollut alkukesästä 2016 auki parhaimmillaan yli 4000 kpl per päivä, tilanne vaihtelee päivittäin huomattavasti, jopa useilla sadoilla, mutta pikku hiljaa koko ajan kasvaen. Kesäksi ja jouluksi tilanne aina hiljenee ja piristyy seuraavien kuukausien aikana • Kokeile myös hakua jossa Location- kohta jätetään tyhjäksi, jos kansainvälinen työnhaku on sinulle vaihtoehto. • Hyödynnä verkostosi, mieti keitä yrityksestä tunnet, kysy millaista yrityksessä on työskennellä, löydätkö sisäisiä referenssejä! • Voit tallentaa yksittäisiä työpaikkoja myöhempää tarkastelua varten. • Huom! LinkedInissä työpaikat sulkeutuvat usein paljon ennen viimeistä hakupäivää, eli hae heti kun löydät kiinnostavan paikan.
 28. Jobs-osio Maksullisella tilillä pääset näkemään enemmän tietoa siitä millaisia muita hakijoita paikkaan on LinkedInin kautta tullut. HUOM! Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni peruste ottaa maksullista tiliä käyttöön, sillä tilastot ovat vain suuntaa-antavia ja otokseltaan usein hyvin pieniä. Voit myös tallentaa työpaikan myöhempää tarkastelua varten. Mieti tunnetko yrityksestä ketään, LinkedIn usein myös vinkkaa sinulle ketkä saattaisivat voida auttaa.
 29. Jobs-osio, uusi näkymä
 30. Jobs-osio, uusi näkymä
 31. Työpaikan hakeminen Apply on company website ohjaa sinut hakemaan paikkaa yrityksen omilla sivuilla tai omassa järjestelmässä Apply now mahdollistaa työpaikan hakemisen suoraan LinkedIn profiililla 2 napin painalluksella
 32. Työpaikan hakeminen – uusi näkymä ”Apply on company website” ohjaa sinut hakemaan paikkaa yrityksen omilla sivuilla tai omassa järjestelmässä Apply-nappi mahdollistaa työpaikan hakemisen suoraan LinkedIn profiililla 2 napin painalluksella
 33. Työpaikan hakeminen Apply now –nappia painettuasi avautuu pop up -ikkuna, ja voit päivittää profiiliasi, muuttaa yhteystietojasi tai räätälöidä / kohdentaa hakemuksesi suoraan tiettyyn työpaikkaan lataamalla hakemuksen oheen saatekirje tai erillinen tiiviimpi ja räätälöidympi ansioluettelo. Haku kirjautuu Jobs-sivullesi. Painamalla Submit-nappia LinkedIn-profiilisi ja mahdollinen liite lähetetään vastaanottajalle sellaisenaan, ja vastaanottaja voi halutessaan tulostaa profiilisi PDF-muotoisena itselleen.
 34. Työpaikan hakeminen – uusi profiili Apply–nappia painettuasi avautuu pop up -ikkuna, ja voit päivittää profiiliasi, muuttaa yhteystietojasi tai räätälöidä / kohdentaa hakemuksesi suoraan tiettyyn työpaikkaan lataamalla hakemuksen oheen saatekirje tai erillinen tiiviimpi ja räätälöidympi ansioluettelo. Haku kirjautuu Jobs-sivullesi. Painamalla ”Send application” -nappia LinkedIn-profiilisi ja mahdollinen liite lähetetään vastaanottajalle sellaisenaan, ja vastaanottaja voi halutessaan tulostaa profiilisi PDF-muotoisena itselleen.
 35. Apply With LinkedIn • Hyödynnä Apply with LinkedIn –napin avulla helppo ja nopea mahdollisuus hakea netistä (blogit, nettisivut, Facebook, ym.) löytämiisi työpaikkoihin LinkedIn-profiililla ilman erillistä CV:tä • Jotkut yritykset hyväksyvät LinkedIn-profiilin käytön haussa ilman ko. napin apuakin! • Linkki LinkedIn-profiiliin näkyville myös ansioluetteloosi, anna rekrytoijalle lupa tutustua osaamiseesi LinkedInissä!
 36. Verkostoituminen  Näkyvyytesi / löydettävyytesi LinkedInissä on yhtä kuin verkostosi koko!  Muista että kun rajoitat omaa verkostoitumistasi, rajoitat löytymistäsi!  Kun rajoitat profiilitietojesi näkymistä, se rajoittaa sitä mitä itse näet muista!  Jos päädyt käyttämään kaikki kutsut, pyydä LinkedIniltä lisää, hyvin käyttäytyvät verkostoitujat saavat lisää kutsuja käyttöönsä, nykyisin niitä myönnetään lisää jopa automaattisesti. Kutsuja on alkuvaiheessa käytössä 3000, joka on suurimmalle osalle ihmisiä aivan riittävä määrä.  Verkostoidu erityisesti potentiaalisiin työnantajiin, rekrytoijiin ja HR-henkilöstöön!  Verkostoidu silloin kun olet tekemisissä ihmisen kanssa, vuosien jälkeen voi olla myöhäistä  Verkostoidu nyt, älä vasta sitten kun on kiire tai pakko  Vuosien jälkeen vanhat tutut eivät enää tunnista tai et tavoita heitä, verkostoidu nyt!  Ryhmien kautta tunnistat henkilöt joilla samoja intressejä  Voit antaa LinkedInin tarkistaa osoitekirjasi, tehokas tapa löytää vanhoja kontakteja  Lisää LinkedIn-profiilisi linkki sähköpostin allekirjoitukseen
 37. LinkedInin viimeisimmät suuret muutokset LinkedIn on julkaissut uuden blogialustan keväällä 2014
 38. LinkedInin viimeisimmät suuret muutokset Hyvällä LinkedIn- blogikirjoituksella voi tavoittaa suunnattoman suuren joukon ihmisiä. Pystyisitkö vakuuttamaan osaamisellasi? LinkedIn saattaa jopa lähteä markkinoimaan kirjoitustasi jos se koetaan tarpeeksi kiinnostavaksi (seuraavan sivun esimerkki).
 39. LinkedInin viimeisimmät suuret muutokset Hyvällä LinkedIn- blogikirjoituksella voi tavoittaa suunnattoman suuren joukon ihmisiä. Pystyisitkö vakuuttamaan osaamisellasi? LinkedIn saattaa jopa lähteä markkinoimaan kirjoitustasi jos se koetaan tarpeeksi kiinnostavaksi.
 40. LinkedInin viimeisimmät suuret muutokset Seuraa profiilisi tilastoja, ota yhteyttä ihmisiin jotka käyvät katsomassa profiiliasi jos he ovat potentiaalisia rekrytoijia!
 41.  Käyttöliittymää tarjotaan usealla kielellä, vaan ei Suomeksi…  Polls-toiminto poistui 30.6.2013 käytöstä LinkedInin viimeisimmät suuret muutokset
 42. LinkedIn-profiiliisi ei tulla sattumalta, vaan aina jostain syystä. Joskus sinua on haettu nimellä, joskus ole tullut löydetyksi entisen tai nykyisen työnantajasi nimellä, mutta useimmiten profiiliisi tullaan jonkun asiasanahaun perusteella, eli joku on etsinyt osaamista samoilla sanoilla kuin miten olet sitä kuvannut profiilissasi. Kiinnitä siis huomiota kuka profiilissasi vierailee, mieti miksi, ja olisiko sinun syytä kysyä kiinnostuksesta profiiliisi. Tätä kautta saat merkittävästi kiinni asiakasliidejä ja muita kiinnostavia juttuja. Tämä on yksi harvoista syistä harkita LinkedInin maksullisten palvelujen käyttöä, jotta näet enemmän tietoja ihmisistä jotka profiilissasi ovat vierailleet, ja voit lähestyä heitä LinkedInin maksullisilla ”Inmaileilla” eli LinkedInin sisäisillä sähköposteilla. Maksullisilla palveluilla voit myös chekata oman profiilisi löydettävyyteen ja vierailijoihin liittyviä tilastoja.
 43. LinkedInin uudehko Alumni-haku on vielä hyvin harvalle tuttu ja hyvin vähän hyödynnetty. Alumni-haku löytyy LinkedInin ”Decision Board” -osiosta, joka on suunnattu opiskeluihin ja oppilaitoksiin liittyvään tiedonhakuun.
 44. Yritysprofiilit
 45. Yritysprofiilin luonti Yritysprofiilin luonti alkaa samasta valikosta kuin mistä löydät Ryhmät. Yritysprofiilin luonti on hyvin ohjeistettu ja selitetty. Voidaksesi luoda yritysprofiilin, sinulla pitää olla yrityksen domainin mukainen sähköpostiosoite käytössäsi.
 46. Yritysprofiilit Globaalisti yli 4 miljoonan yrityksen profiilit löytyvät LinkedInistä. Monet eivät silti ole vielä tuottaneet profiiliin merkittävää sisältöä tai tehneet status-päivityksiä. Seuraa yrityksiä, niissä tapahtuvia muutoksia, kenet tunnet näistä yrityksistä joka voisi auttaa sinua aikomuksissa yrityksen suhteen? Kuka lähti, kuka on uusi, kuka vaihtoi roolia? Miten ihmisten työpaikanvaihdokset vaikuttavat omaan tekemiseesi? Vihjasiko joku uudesta tuotteesta / yksiköstä / toimipisteestä / projektista? Seuraa yritysten välisiä trendejä, kuka kasvaa, keneltä ihmiset lähtevät pois, kenellä on momentum?
 47. Osa suuryrityksistä on ottanut käyttöönsä Careers-välisivun työnantajamielikuvan luomiseen, mutta hinta sille on melko kova verrattuina hyötyihin. Käytä mieluummin mielikuvitusta kuten esim. Lassila & Tikanoja, M-Files tai Elo, ja voit saada enemmän hyötyjä samaan tarkoitukseen Showcase-sivusta. Yritysprofiilit
 48. Lassila & Tikanoja hyödyntää Showcase-sivuja hyvin luovasti ja monipuolisesti. Katso myös M-Files, Elo, Digia, Wärtsilä, Nordea, ym. hyviä esimerkkejä Showcase- sivun käytöstä. Yritysprofiilit
 49. Showcase-sivulle voit kerätä seuraajia, tehdä status-päivityksiä ja sponsoroida niille näkyvyyttä, ja seurata tilastoja siitä kuinka paljon ja ketä Showcase-sivut ja niiden päivitykset kiinnostavat. Showcase-sivut ovat ilmainen mahdollisuus. Tarvitset Showcase-sivun luomiseen admin-oikeudet ko. yrityksen yritysprofiiliin. Admin-oikeuksia voidaan jakaa useammallekin ihmiselle sen jälkeen kun yksi yrityksen sähköpostiosoitteen omaava on sen luonut. Yritysprofiilit
 50. Yritysprofiilit
 51. Sekä yritysprofiilissa että Showcase- sivuilla pääset tutkimaan sivun analytiikkaa ja notifikaatioita liittyen sivuun julkaisuihin, kävijöihin ja seuraajiin.
 52. Sekä yritysprofiilien että Showcase-sivujen puolella voidaan tehdä status-päivityksiä ja tehdä niihin liittyen kohdennettua mainontaa, jota tässä kutsutaan nimellä ”Sponsored updates” eli sponsoroidut päivitykset. Tällaisen markkinoinnin seuranta on helppoa ja toimintatapana kohtuullisen tehokasta. Oheisessa esimerkissä on kohdeyleisöksi määritelty 13948 tietynlaista yrityspäättäjää Suomesta erilaisin kriteerein. Yritys on saavuttanut 13646 katselukertaa mainokselle, ja vain 150 USD budjetilla. Tämä on tehokasta brändimarkkinointia, mutta parhaimmillaan myös tuloksesta myynnin draivaajaa. Yritysprofiilit
 53. Valikoituja referenssejä kouluttamistani yrityksistä Valikoituja referenssejä kouluttamistani organisaatioista viime vuosilta; UK: Air Charter Service, Oxford and Cambridge Club, The Honourable Society of the Middle Temple, The Brooke, Joberate Ltd Venäjä: Ikea, Mercedes Benz, MetLife Alico, Louis Vuitton, Bell Equipment, PPG Industries, Servier, SEB Group, Laydings, Antal, Marketvisio/Gartner, Rödl & Partner, Start CBS, Rulo Havi Global Logistics, Gowlings Intl, Cluttons, AwaraEduhouse, Transaero, Velux, Ing Bank Lähi-Itä ja Aasia: Panda Retail, Nada Dairy, Zamil Industrial, Lebara, Nahdi Medical, Unified Real Estate Development, Advanced Electronics Company (AEC), Dallah Al Barakah Holding Co., Bates Pangulf Group, Yusuf Bin Ahmed Kanoo W.L.L, Adeem Capital, Sarjah Business Women Council Suomi: Microsoft, Elektrobit, UPM, Nokia, Adecco, Manpower, Saranen, Atria, Ruokakesko, Pohjolan Voima, Re/Max, NSN, Digia, OP-Pohjola, Nice Business Solutions, Vapo, Agco Sisu Power, Borenius, Krogerus, Lexia, Linak, Oulun Energia, Psycon, Finnet, YritysSalo, Business Oulu, Hyvinkään Elintarvikelaboratorio, Kuntarekry, Sitra, Finpro, Metsähallitus, ja satoja muita Ruotsi: Gärde Wesslau Viro: Newsec Liettua: Joberate UAB Ukraina: Valo StartUp tapahtuman osallistujat
 54. HUOM! Uusi LinkedIn Megaopas on ilmestynyt, voit ladata sen ilmaiseksi itsellesi osoitteesta http://linkedinopas.fi/ Megaoppaassa on kuvattu kaikki henkilöprofiilin ja yritysprofiilin ominaisuudet, ryhmiä, jobs-osiota, showcase-sivuja, mainostyökalua, ja monia muita LinkedInin ominaisuuksia hyvin yksityskohtaisesti.
 55. LinkedInissä jo yli 970.000 suomalaista! Tässä hieman esimakua, kysy lisää! LinkedIn muuttuu ja kasvaa kovaa vauhtia, palvelut ja toiminnollisuudet muuttuvat, hakukriteereitä säädetään, maksullisia palveluita lisätään, jne. Profiilin optimointiin, mobiilisovelluksiin, ”social sellingiin” ja maksullisiin palvelupaketteihin liittyvät tiedot sekä paljon mutta on jätetty pois tästä kokonaisuudesta! Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää LinkedInin hyödyntämisestä, ota yhteyttä tai osallistu koulutuksiini eri puolilla Suomea. Tom Laine http://www.linkedin.com/in/tomlaine mob. +358 400 296 196
Advertisement