Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cropolus

956 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cropolus

 1. 1. Dezvolta-ti AfacereaTa! AfacereaTa merge bine? AfacereaTa este la acelasi nivel ca si cel de acum trei ani? Profitul iti permite sa reinvestesti? Cheltuielile sunt absorbite optim de AfacereaTa? Banii castigati din AfacereaTa sunt indeajuns? Specializarea noastra este dezvoltarea companiilor pe cuprinsul tarii printr-un sistem aplicat de lucru care implica optimizarea si maximizarea fiecarui departament ca mai apoi sa se realizeze o monitorizare in timp a afacerii. Managementul praticat la nivel de performanta cu reguli si proceduri acceptate si verificate in plan international reprezinta raspunsul necesar si obligatoriu la orice afacere care are drept exigenta dezvoltarea pe mai multi ani de zile. Pe o piata dinamica, aflta in miscare, asemenea unui organism viu, stagnarea doar la un anumit nivel al AfaceriiTale este sinonima in timp cu regresul si in final cu esecul pentru ca nu mai corespunde realitatii vesnic in schimbare. Adaptarea, transformarea si evolutia AfaceriiTale este un fapt stabilit de piata ca si conditie obligatorie pentru ati asigura succesul. Noi suntem alaturi de tine pentru a ne asigura ca singura realitate posibila pentru AfacereaTa ramane succesul. Management De ce management? Care este rolul managementului in AfacereaTa? Criteriile de performanta sunt stabilite clar in AfacereaTa? Angajatii sunt incadrati in activitatea lor dupa regului si proceduri? Identificarea solutiilor se face dupa un demers standardizat? Obiectivele pe termen scurt, mediu si lung sunt fixate in AfacereaTa? Stabilirea prioritatiilor conduc spre o maxima operativitate in AfacereaTa? Toate activitatile in cadrul AfaceriiTale sunt standardizate si nu se intampla dupa ureche? De ce management? Managementul este arta de a conduce un grup de oameni, o societate, astfel incat fiecare membru sa fie valorificat la potentialul sau maxim, care, impreuna, sa obtina un rezultat programat de catre manager.
 2. 2. Care este rolul managementului in AfacereaTa? Managementul reprezinta centrul de putere si decizie care determina un anumit sistem de lucru ce urmareste obtinerea de performanta in activitatile zilnice ale angajatilor. Reguli si proceduri AfacereaTa este prima prioritate in calculul pe care il faci pe termen mediu si lung atata vreme cat ceea ce iti doresti este cel putin siguranta financiara. In conditiile astea ce devine important este conservarea propriei afaceri si asigurarea unui traseu ascendent. Instrumentele de care ai nevoie si care sa-ti asigure un control in aceasta directie sunt regulile si procedurile care trebuie sa fie valabile incepand cu administratorul firmei prin puterea exemplului ca mai apoi ele sa se aplice impartial la toti ceilalti angajati. Este un principiu de baza la care trebuie sa facem apel in maniera in care regulile se discuta si se stabilesc, dar nu se negociaza cu angajatii in nici un fel. Santajul emotional Se intampla atunci cand suntem mai putin pregatiti sau mai putin experimentati si acceptam compromisuri in raport cu ceilalti in varianta in care nu respectam regulile stabilite si trecem cu vederea unele neajunsuri ale angajatilor pe considerentul ca suntem "oameni" sau imi este prieten sau ruda. Excesul Excesul de orice fel poate conduce la dezechilibre in AfacereaTa, care se pot amplifica pana la a produce un blocaj in activitatea firmei.
 3. 3. Cumpatarea Este important ca succesul inregistrat la finele unui an de activitate sa fie directionat catre un succes pe anul urmator in asa fel incat profitul reinvestit sa contribuie la un profit si mai mare pe anii urmatori. Profitul de la sfarsitul anului este o ocazie buna nu de a cheltui ci de a reinvesti si sporii profitul in etapele viitoare. AfacereaTa Doresti sa-ti deschizi o afacere? AfacereaTa o doresti un succes? Ritmul de dezvoltare al AfaceriiTale este lent? Situatiile de lucru iti intarzie indeplinirea planului stabilit initial? Riscurile sunt identificate si calculate in AfacereaTa? Activitatile sunt optimizate pentru a maximiza rezultatul? AfacereaTa este stabila si construita pe un plan de dezvoltare pe urmatoriii cinci ani? AfacereaTa ca si Societate Din momentul in care ai AfacereaTa unde lucreaza un colectiv de oameni, fiecare din ei este in egala masura dependent de destinul AfaceriiTale. Tocmai de aceea toate deciziile care se adopta si regulile care se stabilesc nu fac altceva decat sa creeze un cadru de siguranta financiara pentru toata lumea. Atata vreme cat angajatii au convingerea ca firma la care lucreaza se indreapta spre o directie buna si deciziile care se iau tin cont de ei vor fi motivati sa faca tot ce le sta in putinta sa contribuie la acest plan.
 4. 4. Prima regula a succesului O regula a succesului este sa-ti stabilesti un sistem dupa care sa lucrezi astfel incat sa devii previzibil pentru ceilalti. In cadrul unei companii si nu numai este important ca cei din jurul tau sa inteleaga sistemul tau de gandire ca sa capete incredere ca ceea ce fac este in regula si astfel sa-i faci sa lucreze in functie de reperele transmise de tine, obtinand in acest mod un control si in acelasi timp o stimulare a activitati lor. Cea mai eficienta modalitate care sa-ti serveasca proprile interese este sa-ti iei ca si avantaj propria lor inteligenta si nici un caz sa le intinzi capcane. Nu trebuie sa ai rezerve in a te exprima ca persoana in tot ceea ce faci atat timp cat metodele tale sunt sanatoase, construiesc persoane si marele castigator esti tu. Singurul criteriu care trebuie luat in considerare este maximizarea rezultatului in orice situatie prin expunerea pragmatica a argumentelor dincolo de orice sentiment, fie ca se supara sau se bucura celalalt mesajul este unul singur, aprecierea sa se faca de fiecare data pe criterii obiective. Performanta este rezultatul atingerii obiectivelor in urma unui sistem organizat de lucru. A doua regula a succesului Intotdeauna sa ai curajul sa te exprimi, sa spui lucrurilor pe nume si sa nu-ti fie rusine de rusinea celuilalt. Orice intrebare pe care o ai si orice neregula trebuie semnalata. Studiu de caz: Daca un ospatar este nesimtit cu tine la un restaurant trebuie intrebat de ce face lucrurile in felul acesta si care ar fi explicatia lui pentru disconfortul pe care ti-l creaza. Cand ni se intampla astfel de lucruri este de preferat sa avem o discutie frontala cu "nesimtitul" tocmai pentru a corecta macar fata de noi o atitudine si a nu permite altceva, ba mai mult poti sa-i spui ca vei trimite toti prieteni tai sa fie servit de el pentru al urmari ca ceea ce face este de calitate, altfel poti sa-l intrebi unde poti sa reclami serviciile sale. De obicei, in asemenea situatii, reactioneaza socat(ceea ce este bine, de asta e nevoie) si incearca sa o dreaga. Este de preferat sa schimbam in jurul nostru lucrurile acolo unde suntem, fie si la nivel minimal, pe considerentul ca ne facem un serviciu atat noua cat si celorlalti.
 5. 5. A treia regula a succesului Nu presupune! Fixeazati concluziile pe baza informatiilor complete si verificate. Cateodata, cel mai greu lucru este sa-ti impiedici imaginatia sa construiasca un scenariu halucinant. In felul acesta iti conservi energia intr-o directie productiva bazat pe ceva verificat ca fiind adevarat si astfel te apropii mai repede de solutiile pe care le cauti. Altfel te expui riscului de a te afla pe un drum gresit provocand neplaceri celor din jurul tau si in ultima instanta si tie. Este de preferat sa ai de partea ta adevarul atunci cand afirmi ceva pentru ca doar atunci te situezi pe o pozitie de forta, castigand prin aceasta respectul si consideratia celor din jur. BancaTa Este banca o solutie pentru AfacereaTa? Banca este receptiva la nevoile tale? BancaTa este un partener de incredere pentru AfacereaTa? Este banca o solutie pentru AfacereaTa? Banca este o solutie daca s-a respectat o procedura pana aici si analiza care s-a facut ne indica acest fapt, nevoia de capital. In majoritatea situatiilor companiile se grabesc sa apeleze la o banca fara sa fi facut o analiza solida si fara sa epuizeze celelate solutii. Banca este o solutie, dar nu trebuie sa fie prima, ci ultima la care apelam si, atunci, cu o maxima prudenta, fara ca sa incarcam firma cu o povara financiara de care nu era nevoie. Banca este receptiva la nevoile tale? Negocierea cu banca este indicat sa se faca intr-un mod cat se poate de profesionist, uneori impreuna cu firme specializate pe acest segment care sa ne reprezinte interesele fata de banca.
 6. 6. BancaTa este un partener de incredere pentru AfacereaTa? Inainte de orice contract cu banca este important sa te asiguri ca pe termen lung ea reprezinta pentru tine un partener de incredere care vine cu solutii si cauta sa te serveasca intr-un mod transparent si profesionist, contribuind la optimizarea si simplificarea activitatilor care sunt legate de banca. Independenta Singurul curs care sa merite atentia noastra este acela care ne dezvolta independenta de gandire si practica in asa fel incat sa atingem maximul de eficienta prin propriile puteri. Atitudinea Atitudinea este cea care sta inainte de orice lucru si prin ea ne apropiem de un nou subiect intr-un mod productiv sau defectuos. Cu atitudinea castigam pe cei din jur si respectul lor si tot prin atitudine maximizam succesul nostru. Fara o atitudine de un anumit tip care sa implice curaj, ambitie si siguranta este practic imposibil sa te impui in plan profesional si in plan personal. In toate aspectele vietii este necesar sa te afirmi si sa te arati cu indrazneala prin ceea ce cunosti si sti sa faci. Eficienta Negocierea este de preferat sa se construiasca pe profesionalismul tau si nu pe buna credinta a celuilalt. Bazat pe o pregatire riguroasa in prealabil vei impune celeilalte parti un dialog echitabil indiferent de institutia sau compania cu care negociezi. Prin aceasta devii un partener serios de discutie si se maresc sansele de a se obtine un rezultat maxim. Accentul trebuie pus pe criteriile obiective si mai putin pe latura emotionala cu scopul de a placea. Aprecierea fundamentata pe argumente de natura profesionala reprezinta un castig pentru ambele parti. Negocierea de inceput va avea menirea sa genereze pe viitor o relatie de parteneriat care va pastra cadrul stabilit initial.
 7. 7. Imaginea Limbajul este expresia gandirii si prin el ne facem intelesi fata de toti cei cu care interactionam. De la cuvintele pe care le alegem pana la gesturile pe care le facem si felul in care ne imbracam, toate acestea contribuie la constructia unei imagini pe care o prezentam lumii. Capacitatea de sinteza si de a concentra adevarul sau ce dorim sa spunem in cuvinte putine ne face mai performanti in actiunile noastre. Abilitatea de a simplifica lucrurile si nu de a le complica ne ajuta sa gasim solutii mai rapid. Succesul nostru este generat in mare parte de limbaj care incorporeaza toate aceste aspecte. Limbajul se poate folosi ca instrument care sa iti serveasca interesul im masura in care exista un exercitiu intelectual in acest sens. Cautarea cuvintelor potrivite care, mai tarziu, sa faca parte din reflexul nostru, trebuie sa aibe loc cu mult inainte de avea discutia efectiv. Constructia unei propozitii, asezarea cuvintelor intr-o anumita ordine, fac parte din arsenalul cu care poti sa obti fata de cei din jur ceea ce doresti. Limbajul te ajuta in demersul tau in masura in care devii constient de el. Recrutarea Personalul este o componenta de importanta vitala in activitatea unei companii. Recrutarea noilor angajati, formarea si, mai ales, fidelizarea lor de catre firma tine de proceduri care au rolul sa maximizeze rezultatul reducand la minimum riscul angajarii unor oameni nepotriviti care intr-un timp relativ scurt sa plece din firma.
 8. 8. Servicii: -stabilirea obiectivelor impreuna cu antreprenorul-administratorul firmei; -stabilirea strategiei de dezvoltare; -standardizarea activitatilor in firma pe fiecare departament(fisa postului, proceduri de lucru, criterii de performanta); -optimizarea si eficientizarea departamentelor; -optimizarea comunicarii intre departamente, stabilirea traseului de informatii intern, reducerea timpului de raspuns intern si extern al organizatiei; -controlul cheltuielilor, a costului operativ, stabilirea cifrei de afaceri maxime si minime pentru realizarea de profit intr-o perioada de timp, care sa produca un grad ridicat de multumire clientilor firmei; -realizarea procedurii de recrutare a noilor angajati, unde este cazul; -instruirea angajatilor la nivel de fiecare departament; -radiografierea pietei, analiza concurentei si crearea de opurtunitati de crestere-largirea bazei de clienti; -crearea unui mesaj unitar si a unei imagini unitare a companiei pe piata, raportat la clientii sai; -asistenta pe proiecte paralele, indentificarea de noi oportunitati de afaceri; -identificarea si asistarea pentru noi surse de finantare; -monitorizarea in timp a afacerii, consultarea periodica si ajustarea activitatilor cand este cazul.
 9. 9. Adevaruri utile Realitatea surprinsa in cuvinte putine ne releva adevaruri utile de care avem nevoie:www.rightwords.ro/citate/cautare/marius+torok www.citatecelebre.eu/ro/cerc- literar http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Marius+Torok . Progresul rezulta din framantarea de a vrea mai mult, de a nu fi suficient ceea ce este deja. Performanta este rezultatul atingerii obiectivelor in urma unui sistem organizat de lucru. Nimeni nu este nevinovat de felul cum ne construim realitatea in care traim. Avem o clipa in goana generatiilor ca sa realizam ceva. Ce preocupare este mai importanta decat sa ne depasim conditia? Realitatea are obiceiul de a ne corecta si sanctiona atunci cand gresim si de a ne rasplati atunci cand o intelegem. Trebuie sa fi intr-o relatie de constructie cu tine insuti pentru a te putea realiza, si nu de deconstructie marcata de indoieli, frica si nesiguranta. Succesul este legat intrinsec de felul nostru de a gandi, care ne determina actiunile. Nimeni nu este mai vinovat decat noi de succesul pe care il avem. Timpul este un adversar pe care este bine sa ti-l faci prieten. Fiecare om isi poate imblanzi destinul, dar nu fiecare om are curajul sa o faca. Inainte de a nu mai fi, cat suntem, sa facem tot posibilul sa fim. Prezentul este locul unde trecutul isi pune amprenta asupra viitorului. Daca am fi doar ce au fost parintii nostri am desfiinta viitorul. Fiecare din noi ii dam valoare timpului prin ceea ce facem. Mai tot timpul, lucrurile nu sunt complicate decat din momentul in care le facem noi sa fie. Succesul se ascunde in ambitia de a nu renunta. Ratiunea este singura autoritate acceptata astazi de oamenii care traiesc liberi.
 10. 10. Valoarea pe care o producem este masura cu care suntem masurati. Cei cu atitudine au de partea lor cerul si pamantul pentru a reusi. Decriptarea realitatii ne descopera viitorul. Bogatia sta in lucrurile care nu le putem cumpara. Toate lucrurile au un rost, dar nu toata lumea il vede. Toate lucrurile le putem recupera, mai putin timpul. Suntem ceea ce dorim sa fim si nimeni nu este mai vinovat decat noi de succesul pe care il avem. Fiecare om este un univers care in mare parte ramane nedescoperit. Din capricioasa existenta rasare ca un fruct, de fiecare data, clipa fericirii. Ochii nopti ne sfredelesc sufletele trezindu-ne pacatele adormite. Suntem prea tineri pentru acest univers. Ce mica a devenit aceasta lume mare. Da-i lumii ceva ce sa consume cu milioanele si vei deveni obscen de bogat. Radacinile noastre se ascund in copilaria care ne lumineaza viitorul. Suntem ceea ce suntem pentru ca suntem. Cu totii platim tribut prostiei, doar ca unii mai mult decat altii. Prostia si-a facut cuib in lume si n-a mai vrut sa plece. Sistemul meu de valori nu este universal valabil si nu se aplica la toata lumea. Asta inseamna o imensa libertate de a fi, dar si o mare dezamagire de a nu fi a celorlalti asa cum sunt eu. Traim in universuri paralele in care fiecare este rege in universul sau. Copii sunt viitorul pe care il protejam de greselile trecutului. Am privit in ochi universul si am vazut un infinit de idei si posibilitati. Ipocrizia lumii este de a aprecia un om atunci cand nu mai este.
 11. 11. Cine a dezbracat lumea de toate prejudecatile ca sa ii vada adevaratul chip? Cele mai bune carti sunt cele care mi se deschid, in fiecare zi, in oamenii din jur. Ceea ce facem ne face de fiecare data cand facem. Libertatea totala care ni s-a dat ne-a speriat atat de tare incat am stabilit legi si reguli ca sa ne aparam de ea. In fiecare moment consumam viitorul ca sa ni-l putem explica in zilele care tocmai au trecut. Ce simplu este sa fi fericit si ce greu este sa fi simplu. Fiecare femeie este un univers in care se ascund mugurii fericirii. Ceea ce ne face fericiti ne defineste. Putem straluci in fiecare zi sau putem sa ne ascundem in umbra anonimatului. Nu exista decat simtire in prezenta careia universul amuteste. Daca am elimina timpul ca unitate de masura viata ar fi cu mult mai lunga decat acum. Fericirea desenata pe chipul de inger al unei femei se arata barbatului ca un miraj la orizont topindu-se in culorile desertului. Emotia de a traii ascunsa in detali inveseleste inima calatorului ratacit prin viata. Cel mai bun compliment care il poti face prostiei este sa te dai la o parte ca sa o vada toata lumea. Universul devine rece si impersonal odata consumat, doar arta de al cuceri il face viu si de neinteles. Cuvintele sunt in slujba gandului, gandul se afla in slujba simtirii si simtirea se afla, uneori, in slujba omului. Vraja noptii ne invaluie tainic fiinta ca o manta sub care rostim rusinati cuvinte interzise iubirii. Femeia, stapana simtirii, ii permite barbatului, stapanul ratiunii, sa fie fericit cateodata, doar atat cat el sa o caute pe ea toata viata. Traim intr-o lume in care ultima descoperire este omul.
 12. 12. Iubirea este sentimentul care te cuprinde fara ca sa iti ceara vreodata parerea. Ne-am nascut ca sa traim, traim ca sa iubim, iubim ca sa nu murim. Viata este un cadou fara de pret pe care trebuie sa-l onoram cu ce avem mai sublim de daruit. Iubirea este copilul din noi care nu are alte valori decat bucuria de a trai si de a se darui celuilalt cu toata fiinta lui. Curajul si perseverenta sunt stancile pe care ne cataram spre culmile succesului. Traim clipa eterna a regasirii in care invatam ce este fericirea. Te-am gasit la rascruci de vanturi cand doua lumi se desparteau si un nou om se nastea. Viata este un mister pe care il patrund doar cativa. Fiecare om isi ocupa locul de drept in lume. Viata si moartea ne uneste in acelasi sentiment de neputinta de a trai unul fara celalalt. Dragostea, vartej de sentimente ce ne poarta pe culmile disperarii. Cand toate lucrurile au un sfarsit ce ne apartine este prezentul. Timpul inghetat in amintirele mele imi impresoara prezentul precum un ghetar care tine prizoniera primavara unei insule gata sa infloreasca. Fiecare este responsabil de felul cum se intrebuinteaza in aceasta viata. Adevarul ascuns in cuvinte putine se arata celor care il cauta la margine de lume. Plamaditi din curaj si neputinta, invingem prin sacrificiu vicisitudinile vietii. Nemuritori prin ce facem, istoria ne invie in inimile generatiilor viitoare. Doar in singuratate si in clipe de liniste deplina omul se descopera pe sine, adevarata sa forma despre care n-a stiut nimic. Fiecare om isi ocupa locul de drept in lume, care se defineste prin raporturile cu oamenii din jur, si nu printr-o conditie sociala mostenita. Un om limitat va fi considerat ca atare indiferent de cat de bogat este. Puterea este in mainile celor care au ca si argument forta inteligentei si a ratiunii.
 13. 13. Cunoasterea este sa te invingi pe tine ca sa poti fi ceea ce doresti. Viata o punem chezasie pentru lucrurile in care credem. Implinirea este impreuna cu celalalt si niciodata singur. Magia vietii de a fi se aprinde in noi din cand in cand. Fericirea este a celor care o recunosc atunci cand o vad. Timpul este indiferent cu noi si nu-i pasa daca am facut ceva cu el cat l-am avut. Cuvintele sunt servitorii nostri atata vreme cat noi suntem stapanii lor. Darul nemuririi regasit prin muzica ne face eterni. Rareori sublimul isi gaseste locul printre oameni si atunci, de obicei, o face prin muzica. Sunt cum vrei sa fiu daca esti cum vreau sa fi. Cautam adevarul in fiecare zi in oamenii din jur cu speranta ca mastile vor cadea. Cand ne impresoara fiorul rece al despartirii ce ne ramane este statornicia sentimentelor. Eroul din noi, zamislit de istorie, din faptele cele mai mari, este vesnic indragit de viitorul care cauta sa-si aduca aminte de el. Trecuti in nefiinta, inaintasii nostri, ne amintim de ei ca niste exemple pentru viitor. Alergam spre orizonturi, singuri in drumul nostru, ca sa realizam imposibilul. Prizionera privirii noastre, lumea din jur, cauta sa scape din temnita in care am aruncat-o, cautandu-si libertatea de a fi dincolo de orizontul nostru. Viata este un circ in care regizor este omul. In toate aspectele vietii este necesar sa te afirmi si sa te arati cu indrazneala prin ceea ce cunosti si stii sa faci. Cunoasterea este sa dezbraci lumea de aparente si sa-i privesti goliciunea fara ca sa te rusinezi. Trecutul apartine celor fara viitor, asa dupa cum viitorul apartine celor fara trecut. Elibereaza-te de trecut ca sa poti cucerii viitorul.
 14. 14. Fiecare din noi este o poveste sculptata in piatra timpului. Suntem datori sa fim tot ce putem fi, pentru noi, pentru copiii nostri si pentru cei care vor urma. Doar in felul acesta putem spune ca ne-am facut datoria, in primul rand, de oameni.

×