Catalog arboria

1,065 views

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,065
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
270
Actions
Shares
0
Downloads
31
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Catalog arboria

  1. 1. Uleiuri Cosmefice Frumusele din +mnoturd -* *t-, '.= ww
  2. 2. Uleiul de argan "aurul lichid" UIeiul de argan este un ajutor de nidejde pentru sdndtate 9i frumuse[e. Folositi ulei de argan pentru hidratarea pielii gi impotriva ridurilor. Uleiul de argan nu inceteazd sd ne uimeascd cu generozitatea sa. Efectele sale pentru frumusete gi-au dovedit eficacitatea timp de secole. Elixir cu pretioase virtuti, uleiul de argan oferd relaxare gi frumuse[e celor care gtiu sd il foloseascd inteligent. Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat in vitamina E, combate deshidratarea, este antioxidant 9i previne aparitia ridurilor. Uleiul de argan pentru ingrijirea tenului Acest ulei este recomandat pentru pregitirea pielii inainte de venirea iernii,cdnd pielea este supusi intemperiilor. Este folosit 9i pentru ingrijirea tenului pe timp de noapte, pentru toate tipurile de ten, deoarece uleiul de argan regenereazi pielea in timpul somnului gi Iupta impotriva imbdtrdnirii cutanate. Fiind foarte bogat in acizi gragi nesatura[i, gi con[indnd o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan este un bun corector al carentelor de acizi gragi din piele, atdt de importanti in intdrzierea 4,g- imbdtrAnirii. Modul de folosire a uleiului de argan in masajul corpului - Prpa curdtarea pielii, masati-o cu ulei pdni cdnd acesta intrd in piele. - Incdlzi[i uleiul de argan intre palme pentru a-i facilita alunecarea pe corp. Uleiul de argan este in mod particular recomandat masajului. Un masaj integral al corpului cu ulei de argan este o experien[d de neuitat. Acest ulei este un excelent tratament anti-imbdtrdnire. El se potrivegte tuturor tipurilor de piele gi in principal este recomandat pentru pielea imbitrdnitd gi/sau uscatd. Aplicat cu regularitate pe piele, uleiul de argan ajutd la prevenirea aparitiei vergeturilor, fiind aplicat pe zonele cu probleme ca atare, sau in amestec cu alte uleiuri esen[iale. Acest ulei atenueazd urmele vizibile Idsate de acnee, varicelS, crdpdturi sau arsuri.
  3. 3. UIeiul de avocado Este renumit pentru proprietdtile sale anti-imbdtrdnire a pielii. Are un continut ridicat de potasiu 9i antioxidan[i, dar gi de acid linoic, ingredient care ajutd la reglarea glandelor sebacee.Uleiul de avocado este un excelent ulei antiagind, penetreazi bine pielea gi firele de pir, dedurizeazd, redd elasticitatea gi confortul pielii, este regenerant gi fortifiant capilar. Protector, calmant gi un bun antioxidant potrivit gi pentru pielea sensibild. Se absoarbe foarte ugor de piele gi hidrateazd in profunzime, ceea ce il face perfect pentru tenul matur. Are proprietd[i emoliente gi regenerante, de aceea calmeazd senza[ia de mdncdrime sau uscdciune, pentru pielea deshidratatd. Mai mult, uleiul de avocado atenueazd petele produse de vdrstd sau de expunerea Ia soare gi cicatricile. Panaceu pentru piele Proprietdtile curative ale uleiului de avocado au fost dovedite prin vindecarea diferitelor afectiuni ale pielii, aga cum sunt dermatitele provocate de stres gi acnee. Uleiul vitaminizeazd pielea, ii restabilegte echilibrul natural gi o cicatrizeazd,in urma deteriordrilor provocate de paraziti. Are un rol aparte in reglarea permeabilita[ii pielii,ldsind-o si respire.Pentru propriet5[ile sale emoliente, uleiul de avocado se aplicd pe pielea incd udd, dupd baie, dug, saune sau dupd expunerea la soare. Pentru a asigura un rezultat cdt mai bun, adduga[i 5 picdturi de ulei de lavandd Ia 10 ml de ulei de avocado. Uleiul de avocado contine vitaminele A, B, D, E,K, PP, fier, zinc, magneziu, lecitini gi clorofild. Deosebit de importanti sunt acizii gragi nesatura[i,aflati in concentra[ie foarte mare in acest ulei,responsabili pentru restabilirea funcliei de ,,barierd" a epidermei, intdrirea imunitdtii locale gi apdrarea pielii, prin activarea proprietd[ii de reflectare a razelor ultraviolete.
  4. 4. Potrivit unor studii, uleiu de avocado mdregte in mod seminificativ produc[ia de colagen din piele, ceea ce il face un foarte bun aliat in Iupta cu ridurile. Pentru proprietdtile sale emoliente, a nti bacte ri e ne, cicatrizante, h i d rata nte 9 i a nti ri d, uleiul de avocado este utilizat in industria cosmeticd pentru ingrijirea pielii, a pdrului, a unghiilor gi a buzelor. Ulei anticelulitic Uleiul de avocado este perfect gi pentru masajul anticelulitic. De asemenea, se poate combina 9i cu alte uleiuri esen[iale. Se maseazd puternic, mai ales in zonele unde existd celulitd. Hrdnegte pielea scalpului gi protejeaze pdru Se adaugit7-1O ml de ulei de avocado Ia 100 ml de gampon 9i se maseazd bine pielea scalpului. De asemenea, este foarte bun 9i pentru pdrul fragil. i1i poli unge pdrul cu ulei seara, inainte de culcare iar diminea[a te speli normal, pdrul tiu va strdluci de sdndtate.Uleiul de avocado combate pdrul fragil, dd sdndtate scalpului 9i face pdrul mai strdlucitor. Are grija de unghii $i pentru ingrijirea unghiilor uleiul de avocado este un ajutor de nddejde. Se aplicd pe unghii, inaintea vopsirii Ior, in stare purd sau in amestec cu alte uleiuri vegetale (migdale sau jojoba), in propo(ie egald. Ca tratament, zilnic aplica[i amestecul pe unghii gi cuticule, masdndu-le ugor, timp de 15-20 minute. ,att{ .1' r Cu ulei de avocado se pot reaLza migti pentru fa[5, pentru reducerea iritafiilor, combaterea acneei gi estomparea ridurilor. il
  5. 5. Uleiul de jojoba Uleiul de jojoba poate fi secretul frumusetii tale. Degi se folosegte denumirea de ulei, acest produs este, de fapt, o ceard lichida oblinutd din semin[ele de jojoba. Bogat in acizi gragi esen[iali gi vitamine, uleiul de jojoba este un elixir pentru pielea ta, pentru pdr gi pentru unghii. Descoperd-i beneficiile pentru frumuse[e gi folosegte-l in fiecare zit 1 . Trate aze acneea Acneea nu reactioneazd foarte bine la toate tipurile de ulei, insd uleiul de jojoba parcd a fost creat special pentru tratarea acestei probleme a tenului. 2. Demachiazdexcelent De multe ori, demachiantele pe care le cumperi din magazin conlin substanle care pot irita ochii gi pielea fetei. Uleiul de jojoba nu iritd pielea, este non-toxic ai non-alergenic. Tocmai din acest motiv il poti intrebuin[a in siguran[d ca pe un demachiant normal, inclusiv pentru curd[area machiajului ochilor. Dupd demachiere, tenul tdu va fi catifelat 9i curdtat in profunzime, dar nu va avea o texturd grasd. 3. Gatifeleazi gi hidrateazi pielea Uleiul de jojoba poate fi folosit gi pe post de loliune de corp. Dupd fiecare du9, maseazd uleiul de jojoba pe piele gi vei observa cd dupd cdteva zile aceasta va deveni mai catifelata 9i mai luminoasd. Odatd aplicat, uleiul de jojoba hidrateazd pielea pdnd in cele mai profunde straturi ale ei, lucru pe care nu multe uleiuri naturale il pot face. 4. intiregte unghiile Dacd ai unghii casante, care se exfoliazdfoarte ugor, folosegte o datd la2zile cdteva picdturi de ulei de jojoba. Maseazd uleiul pe unghii, dupd ce in prealabil Ie-ai inmuiat in ape. 5. Ajuti la cregterea pirului Vrei sd-[i creascd pdrul mai repede, si fie mai rezistent, sd strdluceascd, sd fie mdtdsos 9i sd nu se mai ingrage atdt de repede? Atunci folosegte mdgti de pdr cu ulei de jojoba. O altd metodd prin care poti folosi uleiul de jojoba pe pdr este sd incdlzegti cdteva linguri de ulei gi sd aplici uniform cantitatea pe toatd lungimea firelor de pdr, dar gi pe scalp. Dupd jumdtate de ord, cldtegte gi gamponeazd pdrul ca de obicei.
  6. 6. Uleiul de macadamia, secretul frumusefii Uleiul de macadamia este un izvor de sdndtate pentru pielea ta. Se ob[ine din nucile dulci gi gustoase ale arborelui macadamia, originar din Australia, 9i, in ultimii ani, a devenit foarte popular in rdndul persoanelor care igi doresc si aibd o piele frumoasd, intrucdt are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesatura[i dintre toate uleiurile presate la rece. latd care sunt beneficiile uimitoare ale uleiului de macadamia 9i grabegte-te sd-l testezi pepropria piele! hawaiene 1. Men[ine pielea supli prin masaj cu ulei de macadamia. Uleiul de macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras esential omega 7). Este vorba despre un acid pe care organismul tdu il produce in mod natural. in tinerele, nivelul de acid palmitoleic este ridicat, iar pielea este supl5 9i catifelatS, insd pe misurd ce inaintezi in vdrstd, organismul nu mai produce atdt de mult acid palmitoleic. Aga se explicd de ce pielea ta devine mai asprd gi igi pierde din suplete.Folosegte pentru masaj regulat ulei de macadamia pentru a reda pielii tale frumuse[ea. 2. Hidrateazil pielea UIeiul de macadamia hidrateazd pielea in profunzime. Spre deosebire de alte uleiuri naturale, acesta nu Iasi urme grase 9i este absorbit imediat de piele. Dacd ai buzele cripate sau mdinile uscate, uleiul de macadamia va ac[iona direct Ia sursa problemei gi o va trata. Po[i folosi cu incredere ulei de macadamia indiferent de tipul de piele, dar mai ales dacd are tendin[a de uscare. 3. Trateazi cicatricile, vergeturile gi alte semne Ai rdmas cu vergeturi dupd sarcind sau ai o cicatrice inestetica? iti recomanddm sd folosegti ulei de macadamia, deoarece prin substan[ele pe care le contine, ac[ioneazdla nivel celular pentru refacerea integritdtii pielii. 4. Amdni aparitia ridurilor Cu uleiul de macadamia, poli preveni apari[ia ridurilor. Concentra[ia mare de acid palmitoleic ai de acid oleic ajutd la prevenirea imbdtrdnirii premature a pielii 9i amdnd apari[ia ridurilor fine. Pentru aceasta, este indicat sd masezi in fiecare seard pielea fe[ei gi a gdtului cu ulei de macadamia.Zona decolteului poate fi gi ea rdsfdtatd cu pre[iosul ulei. 5. Regenereazd podoaba capilari Dacd pielea capului este sdndtoasd, pdrul tdu va radia de frumuse[e. UIeiul de macadamia are efecte benefice pentru scalp, oferindu-i vitaminele de care are nevoie pentru a permite regenerarea rapidd a firelor de pdr. Maseazd scalpul cu ulei de macadamia 9i Iasd-l si intre in piele, apoi spald pdrul ca de obicei. Folosegte uleiul de macadamia gi in mdgti de pdr.
  7. 7. Uleiul de migdale dulci. Originar din Asia, acest ulei inodor gi incolor are foarte multe proprietdti, datoritd continutului ridicat de vitamine gi minerale. Cdteva proprietali ale uleiului de migdale dulci: * Este un excelent emolient. '* Echilibreazd umiditatea epidermei gi ajutd la refacerea ei. * Cel mai potrivit ingredient in terapiile pentru toate tipurile de piele. *Ajutd la refacerea strdlucirii gi catifeldrii proprii unui corp sdndtos. * ldeal in cazul durerilor musculare, calmeazd mugchii gi oferd o relaxare aproape instantanee. * lmportantd sursd de vitamina E, vitamina D, * Calmeazd iritaiile gi inflamatiile pielii. * intdrzie imbdtrdn i rea cel u lelor. Uleiul de migdale dulci, secretul frumusetii Cleopatrei Uleiul de migdale dulci este folosit in cosmeticd incd de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Acest ulei miraculos este perfect gi pentru tratarea cearcdnelor sau hidratarea buzelor. Atunci cdnd este continut in formulele cremelor de ingrijire a pielii sau este masat pe corp poate avea efecte precum imbundtdtirea circulatiei limfei gratie masajului ugor necesar pentru a fi absorbit in piele, redarea strdlucirii pielii, emolierea intensd gi profundd a pielii, scdderea iritatiilor gi a inflama[iilor prezente pe piele, prevenirea vergeturilor, incetinirea procesului de imbdtrdnire a tegumenului, netezirea ridurilor. Trebuie sa fi[i atente cu cantitatea de ulei de migdale pe care o aplicati pe ten. Gdnditi-vd ci el se va intinde gi astfel turna[i foarte putin in palm5, intindeti-l pe piele gi apoi, dacd mai este nevoie, repetati aplicarea. Ulei de migdale dulci pentru ten Uleiul de migdale este recomandat pentru orice tip de piele. Uleiul de migdale dulci are o culoare cu o tentd gdlbuie gi are un miros ugor de nucd. Deoarece nu este foarte penetrant, reprezintd o bund bazd de masaj gi este purtdtor de principii active din uleiurile esentiale gi diversele ingrediente cosmetice. Acest ulei este bogat in calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu,vitaminele A gi B, taninuri. Se folosegte contra eczemelor, erizipelului, pruritului gi in cazurile de piele foarte uscati cu tendin[d de crdpare. Este un remediu valoros pentru ingrijirea pielii tenului 9i intregului corp. Componen[ii principali ai uleiului de migdale sunt: acizi gragi - palmitic, palmitoleic, stearic, oleic; vitamina A, B1 ,B.2, 86, E gi minerale. magneziu gi calciu. elixi,wl Frtunu$ulii
  8. 8. Eliminarea cearcinelor gi a pungilor de sub ochi Cearcdnele 9i pungile de sub ochi sunt semnele cele mai vizibile ale unui stil de via[d agitat, specific modului de via[d actual. Una dintre solu[iile salvatoare pe care o poti avea ugor Ia indemdni este folosirea Uleiului de Migdale sau a produselor care au ca ingredient acest UIei de Migdale. In fiecare zi, inainte de a merge la culcare, pune[i pe o dischetd de machiaj cdteva picituri de Ulei de Migdale 9i tamponali zona afectatd de sub ochi apoi masa[i ugor zona pAni la absorbtia uleiului in piele stimuldnd astfel 9i circula[ia sdngelui. Eliminarea ridurilor gi a altor efecte datorate inaintirii in vdrsti UIeiul de Migdale este sursd bogatd de vitamina E, iar utilizarea sa regulatd va reduce pdnd la eliminare ridurile Ids6ndu-[i tenul mai tdndr gi mai frumos. Uleiul de Migdale este unul dintre cei mai buni ingredien[i ce te poate ajuta in inversarea gi prevenirea semnelor de imbdtrdnire. MaseazS-ti de doud ori pe sdptdmdnd zona fe[ei gi a gdtului cu acest Ulei de Migdale chiar dacd semnele bdtrdnetii nu gi-au ficut incd apari[ia. Lupta[i astfel din timp cu efectele neplScute pe care trecerea timpului Ie lasd pe tenul nostru. AIte (Yo aa 4> semne comune ale imbdtrdnirii sunt cicatricile, petele de vdrstd 9i pielea flascd, care pot fi eliminate prin masarea regulatd cu acest Ulei de Migdale. Elixir ajutitor in lupta cu celulita Creazd-li propriul elixir de Ulei de Migdale, Ienupdr, Levdn[ica gi UIei de Chiparos pentru a-i spori efectele in lupta contra aspectului nepldcut al celulitei. Amestecd 15 picdturi de Ulei de Ienupdr cu 6 picdturi de Ulei de Levdntice, 10 picdturi de ulei de Chiparos in 50ml de ulei de Migdale gi folosegte acest elixir in zonele afectate de celuliti masdnd ugor pdnd Ia absobtie zonele afectate.
  9. 9. Uleiul de morcov pentru un bronz de durati Degi morcovul este bine cunoscut pentu beneficiile sale asupra vederii, in ultimul timp el a intrat in categoria " alimentelor " destinate ingrijirii pielii. Este o legumd foarte bogatd in provitamina A , in vitamina B 9i F, in calciu, magneziu, fier gi alte minerale. Antioxidanfii din compozitia morcovilor protejeazd pielea de efectele negative ale razelor UV, prevenind imbdtrdnirea prematurd a pielii. Este foarte indicat sd mdncdm morcov in stare crudd dar sd ne putem bucura la maxim de proprietd[ile sale, pentru ingrijirea pielii folosim uleiul de morcov. EI redd vitalitatea pielii, improspdteazd tenul gi ac[ioneazd ca un antirid natural. Beta-carotenii din compozilia morcovilor stimuleazd produclia de melanind, care contribuie la mentinerea strdlucirii pielii. Aplicat in mod constant ajutd la ob[inerea unui bronz uniform pdstrdnd in acelagi timp pielea hidratatd, supld gi sdnitoasd dupd expunerea solard. Dar sd vedem in ce mod putem folosi uleiul de morcovi: - dupd ce curdldm pielea sau facem un gomaj putem aplica ulei pe fatd, gat 9i decolteu 9i masdm pdnd se absoarbe complet; - pentru un bronz uniform 9i sindtos se poate aplica inainte de expunerea la soare pentru a feri pielea de razele ultraviolete sau dupd expunere ca o lo[iune dupd soare deoarece regenereazd gi redd elasticitate pielii. O combina[ie bund este uleiul de morcov cu ulei de cocos in cantitd[i egale - se poate aplica pe pielea grasi deoarece ajuti la reechilibrarea acesteia 9i la inchiderea porilor dilata[i sau pe pielea uscatd deoarece ii redi vitalitatea gi o hidrateazS. Pe Idngd efectul de hidratare, uleiul de morcov aduce ceva in plus 9i anume relaxeaz5, este indicat seara sd vd masa[i cu ulei de morcovi, pentru un somn odihnit se poate combina cu cel de lavandi. Cum acfioneazi asupra pielii un ulei de morcovi - incetinegte procesul de imbdtr6nire - ii redd pielii vitalitatea - Protejeazd pielea impotriva razelor ultraviolete datoritd antioxidanlilor din compozitie - ii ofere pielii strdlucirea de care are nevoie (morcovii au in compozilia lor beta-caroteni care stimuleazd productia de melanind, care ajutd la mentinerea strdlucirii pielii)
  10. 10. Untul de shea, psoriazisul gi multe alte intrebu infiri Untul de shea este considerat cel mai bun hidratant pentru piele, fiind folosit din aceasti cauzdin majoritatea cremelor hidratante gi antiimbdtrdnire, .l inclusiv unturi de corp gi balsamuri de buze. Untul de shea are nigte proprietS[i aproape miraculoase: o cantitate foarte mare de vitamine A, E 9i F naturale gi o structurd unicd a acizilor gragi. Din acest motiv untul de shea are efect nu numai pentru pielea uscati sau imbdtrdnitd, ci 9i pentru cei cu psoriazis, dermatite, eczeme gi acnee. Untul de shea este eficient gi in tratarea pielii uscate a capului, combatdnd cu eficientd mdtrea[a, gi poate fi folosit 9i ca mascd de pdr, pentru hrdnirea intensivd a acestuia. UTILIZARI : - Pentru buze: ca balsam de buze a trecut testul cu brio. - Pentru piele: folosit untul dupd dug este foarte gras gi lasd o peliculd uleioasd pe suprafala pielii (de preferat se aplicd seara gi p6nd diminea[a intrd in piele), dar vei rdmdne cu o piele intens hidratatd, fdrd sd mai observi acele ddre albicioase de piele descuamatd. lar a doua zi, pielea este la fel de hidratatd, deci nu necesitd aplicare zilnicd. - Pentru fatd: ai tenul uscat gi destul de sensibil? untul de shea va func[iona de minune. Dar nu aplica o cantitate mare. Limiteazd-te la putin gi intinde-l foarte bine pe fa!a. - Balsam pentru pdr: se topegte pu[in unt de shea in palmd gi se aplicd pe scalp gi v6rfuri, efectu6nd un masaj ugor. Se lasd sd ac[ioneze 15 minute infdgur6nd pdrul intr-un prosop, dupd care se spald pdrul cu $ampon. Este foarte util in special in cazul pdrului cret/uscat gi pentru a scdpa de mdtreatd. - Previne vergeturile: femeile insdrcinate il pot folosi in sigurantd pentru a preveni aparitia vergeturilor pe burticd gi nu numai. - Pentru riduri: este eficient datorita continutului ridicat in vitamina E giA. - Dupd epilare sau ras pentru a calma pielea. - Pentru a calma arsurile solare. Dar inainte de a ajunge la ele trebuie sd gtii cd are gi factor de proteclie UV. - Pentru dermatitS, psoriazis, eczeme, eruptii cutanate, piele iritatd, cicatrici, dureri musculare. - Pentru m6ini se aplicd ca atare. Com bi na[ii recomandate: - combinat cu ulei de ricin pentru ingrijirea pdrului - cu ulei de morcovi pentru ten matur, uscat - cu ulei de avocado pentru cremd de noapte - cu ulei de argan pentru o cremd antirid - cu ulei de macadamia pentru vergeturi
  11. 11. Uleiul de cocos Extern Uleiul de cocos - beneficii pentru piele xUleiul de cocos face parte din produsele destinate in mod special persoanelor cu mdinile uscate, crdpate, deshidratate, iritate gi cu inflamatii. x Hidrate azd gi catifeleaza pielea. ;rinldturd senzalia de piele uscatd. ;rEste un bun exfoliant I ! - - xEste bldnd cu rdnile sau,. :^ bdtdtu rile (vindecd vdndtdile) xCalmeazd iritatiile (uleiul de cocos este indicat de folosit dupd epilare intrucdt are rol antibacterian gi pe deasupra datoritd aportului mare de acizi gragi calmeazd irita[i ile m i nore) x lncetinegte procesul de imbdtrdnire a pielii xTonificd gi infrumuseleazd pielea [1i accentueazi pomefii Dacd ai fata obositd gi vrei sd o improspdtezi repede gi ugor, pune foarte putin ulei pe pome[i. Acesta va strdluci delicat gi va avea un aspect natural. Uleiul de cocos - beneficii pentru pdr xVitamina E din uleiul de cocos reprezintd un adevdrat tonic pentru stimularea cregterii pdrului. )rAtat acizii gragi, cdt gi proteinele din componen[a uleiului de cocos lin Ia distantd mdtreata, bolile scalpului, dar intdresc Ai firul de pdr. )(Trateazd cdderea pdrului gi are rol esen[ial in refacerea lui dupd ce a fost afectat de expunerea prelungitd la soare sau de supunerea lui la tratamente lungi gi agresive. ;r.Este recomandat in special persoanelor cu pdrul uscat gi deteriorat intrucdt hidrateazd pielea capului gi reface foliculii de pdr. ;rii oferd strdlucire gi suplele. Uleiul de cocos pdtrunde addnc in firul de pdr gi previne cdderea firelor. Pune in cdugul mdinii pu[in ulei gi maseazd pdrul, dupd care lasd aga cdteva ore, acoperind cu un prosop. Po[i chiar sd dormi cu aceastd mascd. Dimineatd spal5-ti pdrul. Pe post de demachiant Uleiul de cocos este bun chiar gi pentru indepdrtarea mascarei rezistente la ape. Pune putin lichid pe un tampon de bumbac ai curdtd zona pe care doregti sd o demach iezi. Nu numai cd vei scdpa de tot machajul, dar epiderma va rdmdne gi hidratatS. Nu uita sd te speli pe fatd apoi.
  12. 12. Like us on Facebook Uleiuri Noturole ArboriA PIonT fl(ffiIm;:rr.mrT 'l) -'F,Pexi,ul ln- llUlP)tt "^-_ l. Comenzile se pot trimite prin Curier Ropid ( rombus ploto lo ridicore) -15 -20 lei sou prin Posto 6 -10 lei. Pentru comenzi losoti mesoj privot cu comqndo si nr.dvs. de tel sou pe moil: orborio_plont@yqhoo.com cu subiectul COMANADA $ LIru DISTBIBUIE SI EALiul. lca*.uetii). ti'

×