Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Digisalonki tilaisuus 11_2015

1,160 views

Published on

Digitaalisen transformaation johtamisen 10 haastetta.

Published in: Leadership & Management
 • Be the first to comment

Digisalonki tilaisuus 11_2015

 1. 1. Digimuutoksen 10 haastetta DIGISALONKI 13.11.2015 Tuomo Luoma
 2. 2. ”Tieto- ja viestintäteknologia (ICT) on merkittävin Suomen talouskasvuun 15 viime vuoden aikana vaikuttanut yksittäinen tekijä. Se on luonut 50% työn tuottavuuden ja 40% kokonaistuotannon kasvusta.” Aalto Yliopisto / professori Matti Pohjola 9/2014 Suomi uuteen nousuun –raportti !
 3. 3. ! ”Digitaalisia palveluja hyödyntävät pienyritykset ! -  kasvavat kaksi kertaa muita nopeammin, ! -  vievät kaksi kertaa muita enemmän ja ! -  luovat kaksinkertaisen määrän työpaikkoja.”! ! Euroopan komissio / varapresidentti Neelie Kroes Global E-commerce Summit 6/2014 !
 4. 4. 78% yritysjohtajista pitää digitaalista transformaatiota 2016 mennessä ”eloonjäämisen ehtona”
 5. 5. KOLMANNES (1/3)! MAAILMAN VIIME VUOSIEN BKT-KASVUSTA ON TULLUT ICT:N HYÖDYNTÄMISESTÄ."
 6. 6. Ei teknologiahanke Yrityskulttuurin muutosjohtamishanke! #1 63%Yritysjohtajien mielestä suurin haaste! TOP Altimeter Group 2014
 7. 7. Miten koko kalaparvi saadaan uimaan samaan suuntaan? Turhan kitkan poisto
 8. 8. Ei ”kampanja”! Vaan strategiamuutos. Riskinotto, kokeilu ja investointi – ei säästötavoite tai kulu. #2 59%Yritysjohtajista pitää isona haasteena ajatella muutosta strategisesti, ei vain ”kampanjana”! TOP Altimeter Group 2014
 9. 9. Yhteistyöhanke! Tärkeää ymmärtää ja tukea eri siilojen haasteita sekä ansaita koko yrityksen sitoutuminen. Erityisesti IT:n ja bisneksen saumaton yhteistyö! #3 56%Yritysjohtajista on sitä mieltä, että yhteistyö siilojen välillä on merkittävä haaste. TOP Altimeter Group 2014
 10. 10. #4 Vahva visio Aivan avainroolissa on kannustava ja helposti jaettava visio. Helposti myytävä tarina yrityksen digitalisoitumisesta. Vastaus kysymykseen MIKSI?
 11. 11. #5 Johdon sitoutuminen Ja koko henkilökunnan sitouttaminen digistrategiaan. Johdetaan etulinjasta ja intohimolla, ei kabineteista ja akateemisesti. Kulttuuri ratkaisee ja se syntyy sinusta. Iso pomo - iso hanke – iso investointi - ISO HYÖTY.
 12. 12. #6 Kuka johtaa transformaatiota? CEO, CIO, CTO, CDO jne. ”Sherpa opas” Ei ole kiinni asemasta, vaan Osaamisesta.
 13. 13. Transformaatiojohtajan ominaisuudet •  Leadership-taitoja ja karismaa saada koko organisaatio työskentelemään yhteisen päämäärän eteen •  Päättäväisyyttä ja kokemusta kaataa perinteiset siilot ja luoda uudet poikkiorganisaation toimivat prosessit •  Osaamista ymmärtää ”sisäpolitiikka” ja puhua IT-, markkinointi-, HR-, rahoitus/yms. –kieltä •  Kokemusta kyseenalaista rakentavalla tavalla kaikki olemassa olevat strategiset, taktiset ja operatiiviset prosessit •  Perusteellinen ymmärrys verkkoliiketoiminnasta, digitaalisesta markkinoinnista, mobiilista, pilvipalveluista, analytiikasta, sosiaalisesta mediasta jne. •  Tämä kaikki edellyttää vankkaa ”perinteisen” johtamisen osaamista, mikä on vaikea yhdistää asenteeseen ja osaamiseen, mitä tarvitaan digitaalisessa transformaatiossa.
 14. 14. #7 Tavoitteet bisneksessä Miten teen digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä teen enemmän ja parempaa bisnestä? Relevantti bisneslähtöinen mittaristo (olemassa oleva malli?). Ei siilojen sisäisillä hankeagendoilla.
 15. 15. #8 Päätöksentekoa pitää ohjata asiakasymmärrys / data Asiakkaan ostokäyttäytyminen muuttuu nopeammin kuin yrityksien toiminta. Uusien asiakkaiden ja uuden ostokäyttäytymisen ymmärtäminen ei synny peräpeiliin katsomalla.
 16. 16. #9 Selkeät prosessit ja tarkka roadmap Mitä tehdään ja missä järjestyksessä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tekemättä. Erityishuomio asioiden jalkautumiseen arjen tekemisiksi.
 17. 17. #10 Ole muutoksen mahdollisuus – älä este Varmista tarvittava osaaminen. Seuraa, iteroi ja mittaa. Motivoi ja insentivoi. Verkostoitu kaikkien sisäisten ja ulkoisten digivaikuttajien kanssa.
 18. 18. #11 Mieti, mitä ei ainakaan kannata muuttaa. Menestyneen yrityksen kaikki toimintatavat eivät voi olla vääriä/ huonoja. Muutoksen kohkaamisessa särjetään usein myös hyvin toimivia ratkaisuja.
 19. 19. KIITOS!

×