 joutsenella on  pitkä nokka. peippo on pitkä 16 cm. törmäpääsky on kevyempi kuin peippo eli 15 g. räystäspääsky palaa...
•   kalaa•   Pihamarjoja•   Hyönteisiä•   Siemeniä•   ruoanjätteitä roskakorista•   Herneitä•   maasta pähkinöita•   Hytty...
Törmäpääsky törmäpääsky   pesii hiekalle autioiselle paikoille  että poikasilla on turvallista ja että ei ole hätää. pal...
 Räystäspääsky muuttaa elo-syyskuussa ja palaa  huhti-toukokuussa Räystäspääskyn paino on 20g ja pituus on 14cm.
 Haarapääsky muuttaa syyskuussa ja palaa  huhti-toukokuussa. Haarapääskyn pituus on 20cm ja paino  on :20g.
   palaa toukokuussa   muuttaa syyskuussa   pituus: 15 cm   painaa: 20 g
 palaa maalis huhtikuussa muuttaa lokakuussa pituus:16cm paino:25 g ei varasta pesää
 palaa huhtikuussa muuttaa lokakuussa pituus:15 cm paino:16 g
•   palaa huhtikuussa•   muuta lokakuussa      • pituus:15 cm       • painaa: 16 g
 Palaa toukokuussa ja muuttaa syyskuussa pituus 36 cm. paino 110 g. käki ottaa toisten pesän ja syö munat
   kottarainen viihtyy karjan laitumella sillä se etsii    ravintoa mieluiten lyhyestä ruohosta   se nokkii maasta hyönt...
   Kiurun ääni on kevään ensimmäisiä merkkejä   Kun kuulet kiurun liverryksen et luultavasti heit näe sitä   Kiuru lask...
 Ensimmäiset töyhtöhyypät palaavat  muuttomatkaltaan Suomeen maalis-  huhtikuussa. Töyhtöhyypät kuuluu  kahlaajiin, ja s...
Vesilinnut
Vesilinnut syövätMatojaKalojaSääskiäKärpäsiäSiemeniäVesikasveja,
Silkkiuikku     Silkkiuikut tekevät pesän kelluvista oljisa.    Silkkiuikulla on terävä nokka ja liuskat jalat    silkk...
SINISORSA   Muuttaa syys-marraskuussa   Palaa maali-huhtikuussa   Uros on värikkäämpi kuin naaras   Sinisorsat ovat pu...
Lintukirja (1)
Lintukirja (1)
Lintukirja (1)
Lintukirja (1)
Lintukirja (1)
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Lintukirja (1)

1,018 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,018
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
67
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Lintukirja (1)

  1. 1.  joutsenella on pitkä nokka. peippo on pitkä 16 cm. törmäpääsky on kevyempi kuin peippo eli 15 g. räystäspääsky palaa huhti/toukokuussa. lyhkäset jalat ja jotkut linnut ovat pieniä ja jotkut ovat isoja.
  2. 2. • kalaa• Pihamarjoja• Hyönteisiä• Siemeniä• ruoanjätteitä roskakorista• Herneitä• maasta pähkinöita• Hyttysiä• Kärpäsiä• 50g viljaa päivässä• Hämähäkit• madot
  3. 3. Törmäpääsky törmäpääsky pesii hiekalle autioiselle paikoille että poikasilla on turvallista ja että ei ole hätää. palaa toukokuussa Muuttaa elo/syyskuussa pituus:14 cm paino:15 g
  4. 4.  Räystäspääsky muuttaa elo-syyskuussa ja palaa huhti-toukokuussa Räystäspääskyn paino on 20g ja pituus on 14cm.
  5. 5.  Haarapääsky muuttaa syyskuussa ja palaa huhti-toukokuussa. Haarapääskyn pituus on 20cm ja paino on :20g.
  6. 6.  palaa toukokuussa muuttaa syyskuussa pituus: 15 cm painaa: 20 g
  7. 7.  palaa maalis huhtikuussa muuttaa lokakuussa pituus:16cm paino:25 g ei varasta pesää
  8. 8.  palaa huhtikuussa muuttaa lokakuussa pituus:15 cm paino:16 g
  9. 9. • palaa huhtikuussa• muuta lokakuussa • pituus:15 cm • painaa: 16 g
  10. 10.  Palaa toukokuussa ja muuttaa syyskuussa pituus 36 cm. paino 110 g. käki ottaa toisten pesän ja syö munat
  11. 11.  kottarainen viihtyy karjan laitumella sillä se etsii ravintoa mieluiten lyhyestä ruohosta se nokkii maasta hyönteisiä ja kastematoja syksyllä se syö myös marjoja ja siemeniä kottaraisen pesä on usein pihapiirin pöntössä kottaraisen lauluun kuuluu monenlaisia ääniä
  12. 12.  Kiurun ääni on kevään ensimmäisiä merkkejä Kun kuulet kiurun liverryksen et luultavasti heit näe sitä Kiuru laskeutuu yläilmoista nopeasti nykäyksittäin alas.Tämän laululennon tarkoitus on osoittaa reviirin rajat. Kiurun pesä on yleensä maassa tai ojanpientareella Naaras hautoo ja tarvitsee sikis hyvän suojaväri.
  13. 13.  Ensimmäiset töyhtöhyypät palaavat muuttomatkaltaan Suomeen maalis- huhtikuussa. Töyhtöhyypät kuuluu  kahlaajiin, ja sillä on pitkät jalat ja kapea pitkä nokka. Töyhtöhyypän pesä on paljaassa maassa tai matalassa ruohossa oleva kuoppa. Mustavalkoinen töyhtöhyyppä on näyttävä lintu.
  14. 14. Vesilinnut
  15. 15. Vesilinnut syövätMatojaKalojaSääskiäKärpäsiäSiemeniäVesikasveja,
  16. 16. Silkkiuikku Silkkiuikut tekevät pesän kelluvista oljisa. Silkkiuikulla on terävä nokka ja liuskat jalat silkkiuikut ovat koko sukeltajia ja kävelevät huonosti maalla koska niillä jalat ovat ruumiin taka osassa. Silkkiuikuilla on näyttävä soidin.
  17. 17. SINISORSA Muuttaa syys-marraskuussa Palaa maali-huhtikuussa Uros on värikkäämpi kuin naaras Sinisorsat ovat puoli sukeltajia

×