Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mac

823 views

Published on

Perquè un MAC d'Apple ?

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mac

 1. 1. Xavier Villanueva i Llobet Consultor TIC Juny 2013 www.ticgirona.com MAC OS X
 2. 2. Perquè un MAC ?
 3. 3. Tecnologia dissenyada per Apple Hardware dissenyat per Apple Sistema operatiu OS X dissenyat per Apple Com el “hardware” i el “software” estan creats per la mateixa empresa estan perfectament integrats.
 4. 4. Estable, robust i senzill Estable el sistema operatiu OS X prové d’un nucli Unix, es pot penjar una aplicació, però difícilment el MAC. Robust està altament protegit contra virus i malware, no cal antivirus, almenys de moment. Senzill interfície gràfica molt intuitiva i funcional.
 5. 5. MAC compatible amb Windows i Linux Les aplicacions més comunes i més utilitzades solen ser multiplataforma : LibreOffice, Microsoft Office, Firefox, Adobe, Filezilla, Gimp ... Els fitxers utilitzats per aquestes aplicacions són els mateixos, i independents del sistema operatiu. Amb un MAC podem fer tot el que fem amb windows i molt més, i de forma més sezilla i segura a l’hora.
 6. 6. i les aplicacions que només funcionen amb windows ? Si una aplicació només existeix per a windows i ens és imprescindible tenim 2 fantàstiques solucions : 1.- instal·lar un emulador de windows 2.- instal·lar una màquina virtual windows
 7. 7. el qual ens permetrà executar aplicacions windows dins del MAC com si fos una aplicació més, en la majoria de casos ens serà suficient. 1 Instal·lar un emulador de windows
 8. 8. 2 Instal·lar una màquina virtual windows ens permet disposar de un windows sencer on podrem instal·lar i configurar el que volguem, com si fos un ordinador windows independent, però dins d’un altre, del nostre MAC. Hi ha 2 opcions : Parallels o bé VMware Fusion.
 9. 9. Els perifèrics Pràcticament qualsevol perifèric que es connecti mitjantçant USB, Audio o Bluetooth funcionarà en el MAC. Simplement s’ha de connectar el dispositiu i el OS X buscarà els controladors i/o programari adequat i et permetrà instal·lar-los en un parell de clics.
 10. 10. Les aplicacions Instal·lar una aplicació és una de les moltes coses simples del MAC, la majora d’aplicacions són un sol executable, que un cop l’hem descarregat d’Internet o del App Store d’Apple, es copia o s’arrossega a la carpeta Aplicacions, i així ja queda instal·lat, de vegades s’executa un instal·lador que ho fa automàticament. Totes les aplicacions del mac estan a la carpeta Aplicacions
 11. 11. Còpies de seguretat Time Machine Time Machine és l’aplicació que ve instal·lada en tot MAC per a realitzar les còpies de seguretat automàtiques en un disc extern, com el Time Capsule d’Apple. •Simplement hem d’escollir sobre quin disc fer-les i això és tot, Time Machine se n’encarrega. •La interfície gràfica és molt senzilla, podem recuperar un fitxer borrat de fa temps, una carpeta, o tot el disc.
 12. 12. Substituïr el nostre MAC vell per un de nou ! • Molt simple • No cal tornar a instal·lar res de nou • El MAC nou ens quedarà idèntic al vell Amb l’aplicació Assistent de Migració escollim d’on copiem el MAC, del MAC vell o d’una còpia de seguretat, connectant-los prèviament entre ells, és clar.
 13. 13. Wifi i Bluetooth de sèrie • Amb la wifi ens podem connectar directament al router wifi sense cables • Podem connectar-hi qualsevol dispositiu Bluetooth • Amb AirDrop podem enviar i rebre fitxers d’un MAC a un altre.
 14. 14. Múltiples Escriptoris
 15. 15. Múltiples Escriptoris Amb múltiples escriptoris podem tenir diferents aplicacions en escriptoris diferents, per exemple, el correu, un document, l’aplicació de gestió, l’editor de fotos, cadascun en un escriptori diferent, i tant sols amb un moviment de dits sobre el ratolí o dues tecles canviem d’un a l’altre ràpidament com si utilitzèssim 2 monitors o més.
 16. 16. Entorn de col·laboració Cloud El MAC inclou un sistema de col·laboració, o espai de treball, per a correu, contactes, agenda, documents ... www.icloud.com •Accés a les dades des de qualsevol dispositiu •Accés des de qualsevol navegador a www.icloud.com •Dispositius sincronitzats : Mac, iPhone, iPad correu contactes calendari missatges notes documents
 17. 17. El MAC a casa • És un centre multimedia, permet ordenar, visualitzar, editar, ... amb iPhoto o Aperture les fotos, amb iTunes la música, amb iMovie els videos, amb iDVD els DVD’s. • Convertible en televisió d’alta definició de grans prestacions, o bé connectable al televisor. • És un instrument musical, permet aprendre, tocar i composar. • Centre de missatgeria, contactes, calendari i compartir. • Projectes i treballs d’aspecte professional amb moltíssimes plantilles. • Navegació per Internet segura per a tota la família. • Còpies de seguretat automàtiques.
 18. 18. El MAC a l’educació CEP José Castillejo, Ciudad Real (Centre de Formació de Professorat) “Ha apostado por el Mac porque permite ejecutar Windows y Office de Microsoft, además del sistema operativo Mac OS X y programas de Linux; todo ello, en una plataforma tecnológica sumamente estable.” “A los docentes les gusta el Mac y, como es tan intuitivo y fácil de usar, aprenden a manejarlo en poco tiempo. Además, con las herramientas multimedia de Apple, enseguida se lanzan a editar vídeos, grabar podcasts y diseñar presentaciones espectaculares. Esta buena aceptación del Mac nos ha animado a organizar nuevos talleres que impulsen la creatividad en la enseñanza a alumnos de toda Ciudad Real, y cada vez asesoramos a más centros educativos que quieren invertir en la tecnología de Apple. Además, estamos colaborando con otros responsables autonómicos que nunca antes habían utilizado el Mac.” http://www.apple.com/es/education/profiles/cep/
 19. 19. El MAC a l’empresa Massimo, director general de la tèxtil italiana Calmonte Srl “Como las soluciones de Apple están tan bien diseñadas, es sencillísimo aprender a utilizarlas y disfrutamos trabajando con ellas, lo que aumenta el entusiasmo y la efectividad que imprimimos a nuestro propio trabajo” http://www.apple.com/es/business/profiles/calmonte/ Huw O’Connor gerent de la cadena hotelera anglesa City Inn “en la oferta de ocio de las habitaciones, en vez de invertir en un televisor, una radio, un reproductor de DVD y otro de CD y el resto de aparatos a los que los clientes están acostumbrados, ¿por qué no darles un único equipo que ofrezca todo eso y más ?” http://www.apple.com/es/business/profiles/cityinn/
 20. 20. i per a finalitzar, és car ? Si substituir una torre PC windows per un MAC mini, amb la potència d’un ordinador actual, i5, 4GB, 500HD, HDMi amb menys consum energètic i menys espai, només ens costa a data d’avui, 536€ + IVA, (preu web d’Apple) és car ? amb tots els avantatges que heu vist i els que us queden per veure i conèixer ..., és car ?
 21. 21. Imatges i contingut extret de fonts públiques d’Apple www.ticgirona.com

×