Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

A kis herceg

414 views

Published on

Published in: News & Politics
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

A kis herceg

 1. 1. ANTOINE DE SAINT- EXUPERY 1900-1944 Gondolatok „A kis herceg” című könyvből
 2. 2. "Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint másokon. Ha sikerül helyesen ítélkezni saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy."
 3. 3. "... Előbb minden felnőtt gyerek volt. (De csak kevesen emlékeznek rá.)"
 4. 4. "Nem arra törekszünk, hogy örökkévalók legyünk, hanem arra, hogy a dolgok és tettek ne veszítsék el előttünk azonnal értelmüket. Akkor megmutatkozik a semmi, amely körülvesz bennünket."
 5. 5. "Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél."
 6. 6. "Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
 7. 7. "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
 8. 8. Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához. Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk. Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit."
 9. 9. "...mert ami értelmet ad az életnek, értelmet ad a halálnak is."
 10. 10. "...csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké. Ha csupán anyagi javakért dolgozunk: magunk építjük magunk köré börtönünket. Bezárjuk magunkat, magányosan, hamunál hitványabb pénzünkkel, amely semmi olyat nem nyújt, amiért érdemes élni."
 11. 11. "Egy hivatás nagysága elsősorban talán abban van, hogy egyesíti az embereket. Csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké."
 12. 12. "A tapasztalat bizonyítja, hogy nem az a szeretet, ha két ember egymás szemébe néz, hanem az, amikor mindketten ugyanabba az irányba néznek."
 13. 13. ...ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon. És én is egyetlen leszek a számodra."
 14. 14. "Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik csillag milliókon - ez épp elég neki, hogy boldog legyen."
 15. 15. ANTOINE DE SAINT- EXUPERY eltűnt egy bevetésben 1944-ben a tenger felett…

×