T workx - presentatie top team-aanpak

974 views

Published on

Presentatie over de TopTeam-aanpak van T-Workx voor het bouwen van resultaatgerichte, klantgerichte en zelfsturende teams.
T-Workx is een trainings- en coachingsbureau voor teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. T-Workx is gespecialiseerd in het bouwen van succesvolle teams die resultaatgericht, klantgericht en zelfsturend zijn. Ondernemende en slagvaardige teams die het verschil maken.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
974
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
224
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

T workx - presentatie top team-aanpak

 1. 1. Building Better Teams TopTeam-aanpak
 2. 2. T-Workx is een trainings- en coachingsbureau voor teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. T-Workx is gespecialiseerd in het versterken van persoonlijk leiderschap en het bouwen van succesvolle teams die resultaatgericht, klantgericht en zelfsturend zijn. Ondernemende en slagvaardige teams die het verschil maken.
 3. 3. Building Better Teams TopTeam-aanpak TopTeam is een aanpak op maat waarin ‘gewone’ teams in fasen getransformeerd worden in resultaatgerichte, klantgerichte en zelfsturende teams. Deze verschillende fasen markeren het groeipad die teams doorlopen om van een gewoon team stapsgewijs een zelfsturend ‘topteam’ te worden. Per fase spelen andere factoren een rol en worden er in de teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling andere accenten gelegd. In de praktijk kunnen verschillende gradaties van zelfsturing voorkomen. Van enige mate van zelforganisatie tot een volledig autonoom werkend zelfsturend team. Het is niet altijd nodig (en soms onverstandig) om naar 100% zelfsturing te streven. Maar over het algemeen is versterking van zelforganisatie en zelfsturing van teams nodig om als organisatie sneller, flexibeler en klantgerichter te kunnen optreden.
 4. 4. 1. Verkennen
 5. 5. Building Better Teams TopTeam-aanpak In de eerste fase ligt het accent op ‘verkennen’. De uitgangssituatie wordt in kaart gebracht en het gewenste einddoel wordt omschreven. De sfeer en het vertrouwen tussen teamleden wordt versterkt. Het resultaat is een gezamenlijk beeld van de ‘uitdaging’ en de succesfactoren voor verandering. Medewerkers zijn verbonden met zichzelf, de groep en de uitdaging. De uitkomsten van deze verkenningsfase vormen de basis voor het invullen van de volgende fasen. T-Workx heeft voor deze fase o.a. de TeamCamp ontwikkeld. TeamCamp is in de buitenlucht werken aan teamkracht en teamprestaties onder begeleiding van een professionele coach. Hierbij worden bijvoorbeeld paarden en schapen ingezet als ideale sparringpartners. Zonder oordeel spiegelen zij de houding, het gedrag en de intenties van medewerkers en dagen ze hen uit om samen te presteren en samen teamkracht te tonen.
 6. 6. 2. Verbreden
 7. 7. Building Better Teams TopTeam-aanpak In de tweede fase ligt het accent op ‘verbreden’. Het doel van deze fase is een bredere inzetbaarheid van teamleden waardoor de flexibiliteit en slagvaardigheid van het team toeneemt. Het gaat in deze fase om het realiseren van taakvolwassenheid. Het takenpakket wordt breder en teamleden gaan over taken rouleren.
 8. 8. 3. Verdiepen
 9. 9. Building Better Teams TopTeam-aanpak In de derde fase ligt het accent op ‘verdiepen’. Het accent verschuift naar het vergroten van het zelforganiserend vermogen van het team. Door het integreren van regeltaken in het team. Denk aan werkoverleg, detailplanning, verlofplanning, bewaken veiligheidsinstructies en maken rapportages. In deze fase wordt ook gekeken naar toepassing van beloningsystemen gebaseerd op teamwerk en teamprestaties.
 10. 10. 4. Verbeteren
 11. 11. Building Better Teams TopTeam-aanpak In de vierde fase ligt het accent op ‘verbeteren’. De onderlinge band en interne samenwerking tussen teamleden wordt hechter. Het team wordt meer en meer zelf verantwoordelijk voor de te behalen resultaten en de middelen die daarvoor ter beschikking staan (integraal management). Het team beoordeelt zelf het functioneren van het team en de teamleden, lost zelfstandig conflicten op en voert zelf verbeteringen door.
 12. 12. 5. Versnellen
 13. 13. Building Better Teams TopTeam-aanpak In de vijfde fase ligt het accent op ‘versnellen’. Dit betekent dat het team continu zelfstandig verbetert en vernieuwt. Het team staat proactief open voor veranderingen in de (interne en externe) omgeving. Het team is ondernemend en slagvaardig. Het eindresultaat is een team dat resultaatgericht, klantgericht en zelfsturend opereert. De ervaringen van het team worden binnen de organisatie gedeeld (lerende organisatie) waardoor de invoering van zelfsturende teams wordt versneld .
 14. 14. Hoewel de accenten per fase verschuiven, werkt het team in iedere fase aan de vier elementen van zelfsturing: (1) taakvolwassenheid, (2) samenwerken, (3) zelforganiserend vermogen en (4) resultaat- en klantgerichtheid. In iedere fase wordt via teambuilding actief gewerkt aan de juiste teamspirit.
 15. 15. Building Better Teams TopTeam-aanpak TopTeam kent vijf belangrijke uitgangspunten: 1. Van eenvoudig naar complex 2. Van individueel belang naar teambelang 3. Van teambelang naar organisatiebelang 4. Teamontwikkeling is maatwerk 5. Duurzaam teamwork
 16. 16. Koers houden
 17. 17. Successen vieren!
 18. 18. Veel succes met uw team! Wilt u meer weten over het versterken van persoonlijk leiderschap of het bouwen van een succesvol team dat resultaatgericht, klantgericht en zelfsturend is? Neem dan contact op met: Thijs Koevoet Telefoon Email Website LinkedIn Twitter Thijs Koevoet: “Mijn ambitie is het bouwen van succesvolle teams die resultaatgericht, klantgericht en zelfsturend zijn en daardoor het verschil kunnen maken”. : 06-16897775 : info@t-workx.nl : www.t-workx.nl : Thijs Koevoet : @T-Workx

×