Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Koning verleent opnieuw gratie

216 views

Published on

Het recht van genade (of ‘genaderecht’) is in ons land het recht van de koning om de door de strafrechter uitgesproken straffen kwijt te schelden of te verminderen of ze om te zetten in een andere straf.

In 2014 werden slechts twee genademaatregelen toegekend. In 2015, werd liefst 23 keer genade verleend: zes keer aan Nederlandstaligen en 17 keer aan Franstaligen.

In 2016 werd tot september al drie keer genade verleend. Het ging telkens om Nederlandstalige dossiers.

Published in: Government & Nonprofit
  • Be the first to comment

Koning verleent opnieuw gratie

  1. 1. Koning verleent opnieuw gratie Thierry Debels @thierryd 3/10/16 Het recht van genade (of ‘genaderecht’) is in ons land het recht van de koning om de door de strafrechter uitgesproken straffen kwijt te schelden of te verminderen of ze om te zetten in een andere straf. In 2014 werden slechts twee genademaatregelen toegekend. In 2015, werd liefst 23 keer genade verleend: zes keer aan Nederlandstaligen en 17 keer aan Franstaligen. In 2016 werd tot september al drie keer genade verleend. Het ging telkens om Nederlandstalige dossiers.

×