Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Aan de VUB werken niet enkel cryptocommunisten

158 views

Published on

De laatste tijd ligt de VUB – vooral op de sociale media – onder vuur. Er zouden enkel socialisten en communisten aanwezig zijn. Niets is minder waar. Er is uiteraard een sterke aanwezigheid van links gezinde academici. Maar er zijn ook liberalen aanwezig. En in sommige faculteiten zelfs meer dan sommige buitenstaanders vermoeden.

Ik was zelf een tijd onderzoeker aan de Money & Finance Research Group en ik ben toen weinig linkse hoogleraren tegengekomen. Integendeel. Jef Vuchelen doceerde toen aan de VUB en Jef is zeker geen socialist.

Vandaag doceer ik zelf als gastprofessor economie aan studenten. Ik ben een voorstander van de vrije markt en beschouw mezelf als een echte liberaal. Mijn oudste zoon studeert economie en de professoren die hem onderwijzen staan evenmin bekend om hun communistische principes.

Het is mogelijk dat de linkse stem vandaag wat luider klinkt op de campus van de VUB. Dat is voor een stuk de verdienste van die mensen. Ik merk vooral een enorme betrokkenheid van linkse studenten. Mooi zo. Dan is het maar aan de liberale studenten en professoren om wat luider te roepen. Maar laten we het er toch over eens zijn: er lopen niet enkel cryptocommunisten rond op de campus in Etterbeek.


Published in: Education
  • DOWNLOAD FULL eBOOK INTO AVAILABLE FORMAT ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. PDF eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. EPUB eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. doc eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. PDF eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. EPUB eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... 1.DOWNLOAD FULL. doc eBook here { https://tinyurl.com/y6a5rkg5 } ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... .............. Browse by Genre Available eBooks ......................................................................................................................... Art, Biography, Business, Chick Lit, Children's, Christian, Classics, Comics, Contemporary, CookeBOOK Crime, eeBOOK Fantasy, Fiction, Graphic Novels, Historical Fiction, History, Horror, Humor And Comedy, Manga, Memoir, Music, Mystery, Non Fiction, Paranormal, Philosophy, Poetry, Psychology, Religion, Romance, Science, Science Fiction, Self Help, Suspense, Spirituality, Sports, Thriller, Travel, Young Adult,
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here

Aan de VUB werken niet enkel cryptocommunisten

  1. 1. Aan de VUB werken niet enkel cryptocommunisten Thierry Debels @thierryd 19/3/17 De laatste tijd ligt de VUB – vooral op de sociale media – onder vuur. Er zouden enkel socialisten en communisten aanwezig zijn. Niets is minder waar. Er is uiteraard een sterke aanwezigheid van links gezinde academici. Maar er zijn ook liberalen aanwezig. En in sommige faculteiten zelfs meer dan sommige buitenstaanders vermoeden. Ik was zelf een tijd onderzoeker aan de Money & Finance Research Group en ik ben toen weinig linkse hoogleraren tegengekomen. Integendeel. Jef Vuchelen 1
  2. 2. doceerde toen aan de VUB en Jef is zeker geen socialist. Vandaag doceer ik zelf als gastprofessor economie aan studenten. Ik ben een voorstander van de vrije markt en beschouw mezelf als een echte liberaal. Mijn oudste zoon studeert economie en de professoren die hem onderwijzen staan evenmin bekend om hun communistische principes. Het is mogelijk dat de linkse stem vandaag wat luider klinkt op de campus van de VUB. Dat is voor een stuk de verdienste van die mensen. Ik merk vooral een enorme betrokkenheid van linkse studenten. Mooi zo. Dan is het maar aan de liberale studenten en professoren om wat luider te roepen. Maar laten we het er toch over eens zijn: er lopen niet enkel cryptocommunisten rond op de campus in Etterbeek. 2

×