Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Opnieuw naar China
Door Therese van den Hurk
In Guiyang (Midden China) hebben we verschillende
ziekenhuizen die ook (geriatrische) revalidatie uitvoeren en
verpleeghui...
De kwaliteit van leven is naar West Europese maatstaven in de
meeste verpleeghuizen mager. In kleine slaapkamers staan
mee...
Zo bezochten we een verpleeghuis gehuisvest in een wat oudere
villa, met ongeveer 60 bewoners. In de villa waren 6 wc’s, e...
Het kantoortje was gehuisvest in het voormalige schuurtje, en
daar was ook de ‘apotheek’: een oude kast waarvan de deuren
...
In bijna alle ziekenhuizen en verpleeghuizen die we bezochten,
was het personeel vriendelijk en toegewijd. Maar zeker in d...
Het verblijf in Guiyang hebben we afgesloten met een plan om
de kwaliteit van de ouderenzorg te verhogen en nieuwe – meer
...
Opnieuw naar china -Therese van den Hurk
Opnieuw naar china -Therese van den Hurk
Opnieuw naar china -Therese van den Hurk
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Opnieuw naar china -Therese van den Hurk

423 views

Published on

Therese van den Hurk - Augustus

De reis naar China in augustus is goed verlopen.
In Guiyang (Midden China) heb ik, Therese van den Hurk, samen met collega's we verschillende ziekenhuizen die ook (geriatrische) revalidatie uitvoeren en verpleeghuizen bezocht. We hebben daar met diverse artsen en verpleegkundigen, managers en directieleden gesproken. Daarnaast hebben we met verschillende (vastgoed) investeerders en vertegenwoordigers van de (provinciale) overheid, contact gehad.

De kwaliteit van leven is naar West Europese maatstaven in de meeste verpleeghuizen mager. In kleine slaapkamers staan meerdere bedden maar veelal ruimte voor een klein kastje. Naar onze begrippen is het kaal en onpersoonlijk. Ook is er zeer weinig privacy, ofschoon in China privacy veelal minder belangrijk wordt gevonden dan in Nederland.

Het verblijf in Guiyang hebben we afgesloten met een plan om de kwaliteit van de ouderenzorg te verhogen en nieuwe – meer op West Europese leest geschoeid- voorzieningen – letterlijk en figuurlijk – te bouwen. Dat is goed ontvangen.

Published in: Healthcare
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Opnieuw naar china -Therese van den Hurk

  1. 1. Opnieuw naar China Door Therese van den Hurk
  2. 2. In Guiyang (Midden China) hebben we verschillende ziekenhuizen die ook (geriatrische) revalidatie uitvoeren en verpleeghuizen bezocht.
  3. 3. De kwaliteit van leven is naar West Europese maatstaven in de meeste verpleeghuizen mager. In kleine slaapkamers staan meerdere bedden maar veelal ruimte voor een klein kastje. Naar onze begrippen is het kaal en onpersoonlijk. Ook is er zeer weinig privacy, ofschoon in China privacy veelal minder belangrijk wordt gevonden dan in Nederland.
  4. 4. Zo bezochten we een verpleeghuis gehuisvest in een wat oudere villa, met ongeveer 60 bewoners. In de villa waren 6 wc’s, en 6 wastafelsof eigenlijk gootsteentjes, nauwelijks ruimten voor activiteiten, en de eettafel bood plaats aan minder dan 20 mensen.
  5. 5. Het kantoortje was gehuisvest in het voormalige schuurtje, en daar was ook de ‘apotheek’: een oude kast waarvan de deuren slecht sloten, medicijnen – soms verpakt in doosjes, veel ook losse strips en zelfs losse pillen, lagen door elkaar heen.
  6. 6. In bijna alle ziekenhuizen en verpleeghuizen die we bezochten, was het personeel vriendelijk en toegewijd. Maar zeker in de verpleeghuizen kom je niet vaak personeel tegen dat (goed) opgeleid is.
  7. 7. Het verblijf in Guiyang hebben we afgesloten met een plan om de kwaliteit van de ouderenzorg te verhogen en nieuwe – meer op West Europese leest geschoeid- voorzieningen – letterlijk en figuurlijk – te bouwen. Dat is goed ontvangen.

×