Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

New building May 2010. The Grove. Leading, learning, living

1,259 views

Published on

May 2010 site visit to our new building. It is built on Environmentally Sustainable Design Principles and opens to the public in August 2010.

The building houses the library, Child Health Clinic, large Community Meeting Rooms and the Peppermint Grove Shire Offices. Features include solar panels, thermal maze, storm water reuse, waterless urinals, solar passive orientation, bio filtering and rainwater tanks. Inside will be a cafe, separate children's storytime room, free wifi, public access computers, four large screens with cable TV and video displays, four spaces for presentations with dataprojectors and screens, quiet study area, adaptive technology for people with disabilities, community history space, sustainability information, community education classes and friendly, knowledgable welcoming staff.

Published in: Design, Business, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

New building May 2010. The Grove. Leading, learning, living

  1. 1. The Grove. Leading, Learning, Living May 2010
  2. 3. North side
  3. 4. Solar panels
  4. 8. South West Corner
  5. 9. Cafe entry
  6. 11. Library entrance
  7. 13. Donnybrook stone on entrance walls
  8. 15. Waterless Urinals
  9. 17. Community Room Courtyard
  10. 19. Community Rooms
  11. 20. Room divider
  12. 21. Kitchen facilities
  13. 23. Cafe window
  14. 24. Cafe window
  15. 27. View from cafe
  16. 29. Skylight
  17. 31. Staff workroom
  18. 32. Community Meeting Room
  19. 33. Community History
  20. 34. Quiet study room
  21. 36. Manager of Library Services Office
  22. 38. Staff workroom
  23. 40. Quiet study area
  24. 44. Storytime area
  25. 46. To the storytime deck
  26. 47. North West corner
  27. 55. Rainwater tank

×