Perfils professionals 2.0
Competències en l'àmbit de l'e-administració
Antoni Figueroa Cubells
II Trobada Alumni a Reus, 2...
Objectius
● Visió de l'administració pública clàssica.
● Impacte de la revolució del coneixement a
l'administració, implic...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
Les dotze proves d'Astèrix, any 50 a.c.
El problema de l'administració té m...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
I després de 2000 anys, com estem?
● Quan ens relacionem amb l'administraci...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
L'administració pública i les TIC,
una oportunitat de reinventar el negoci
...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
La revolució del coneixement provoca el canvi de
paradigma situant les TIC ...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
Necessitat de governança i lideratge del nou
paradigma d'organització-xarxa...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
La gestió estratègica assegura que tots els implicats
estan alineats amb el...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
La gestió operativa assegura que es pot exercir la
gestió estratègica situa...
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
Competències clau per a un professional 2.0
en el context de desplegament d...
Moltes gràcies per la vostra atenció!
Antoni Figueroa Cubells
II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Perfils professionals 2.0, competències en l'àmbit de l'e-administració

554 views

Published on

erfils professionals 2.0, competències en l'àmbit de l'e-administració

Published in: Business, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Perfils professionals 2.0, competències en l'àmbit de l'e-administració

 1. 1. Perfils professionals 2.0 Competències en l'àmbit de l'e-administració Antoni Figueroa Cubells II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010
 2. 2. Objectius ● Visió de l'administració pública clàssica. ● Impacte de la revolució del coneixement a l'administració, implicacions socials. ● Fonaments de l'e-administració, impacte organitzatiu i la gestió de les persones. ● Capacitats i habilitats necessàries per liderar el canvi cultural.
 3. 3. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 Les dotze proves d'Astèrix, any 50 a.c. El problema de l'administració té més de 2000 anys! ● Crítica ferotge de la burocràcia administrativa d'Albert Uderzo i René Goscinny. ● La prova número 8: Obtenir l'imprès A38 de la casa dels bojos. ✔ L'administració sempre demana més dades. ✔ Actitud de passivitat enfront els interessos dels ciutadans. ✔ Falta de transparència en la gestió. ✔ Només se'n surten enredant als funcionaris! ✔ Exercici de poder, us heu fixat en l'edifici?
 4. 4. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 I després de 2000 anys, com estem? ● Quan ens relacionem amb l'administració sovint: ✔ No sabem a quina ens hem de dirigir. ✔ No sabem què hem de portar. ✔ Ens demanen més dades. Però, si ja les teniu! ✔ No ens informen de com estan els nostres assumptes. Poca transparència.
 5. 5. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 L'administració pública i les TIC, una oportunitat de reinventar el negoci ● Tradicionalment les AAPP han estat exemple de desorganització i ineficàcia. ● L'ús intensiu de les TIC en l'àmbit de la gestió pública ha de permetre l'evolució que la societat demana. ● Transparència i eficiència en la gestió de recursos públics.
 6. 6. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 La revolució del coneixement provoca el canvi de paradigma situant les TIC al nucli del negoci Calen professionals amb les competències necessàries per coordinar l'esforç de tots els implicats
 7. 7. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 Necessitat de governança i lideratge del nou paradigma d'organització-xarxa ● El nou paradigma trenca les estructures tradicionals de les administracions. ● No és un problema tecnològic, és cultural! ● Són necessaris professionals que: ✔ Tinguin un ampli coneixement del negoci. ✔ Assumeixin que l'ús de les TIC és un camí sense retorn. ✔ Capacitat de lideratge. Evangelització en un context multidisplinari. VALOR = Governança = gestió estratègica + gestió operativa
 8. 8. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 La gestió estratègica assegura que tots els implicats estan alineats amb els objectius de l'organització ● Presa de decisions basada en el coneixement. Business Intelligence, BSC. ● Plans estratègics: Planificació d'objectius tenint en compte recursos humans i econòmics. Eina de gestió pressupostaria, ús racional de recursos. ● Afavoreix la creació d'equips multidisciplinaris a l'organització per aconseguir els objectius. ● Cadena de valor en l'administració pública. Transparència i interoperabilitat.
 9. 9. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 La gestió operativa assegura que es pot exercir la gestió estratègica situant les TIC al nucli del negoci ● Oportunitat i mecanisme perquè els implicats apliquin la millora contínua en els processos de gestió dels serveis TIC. ● Mitjà per alinear les TIC amb l'estratègia de l'organització mitjançant la gestió per processos. ● IT Governance. Ús de metodologies fonamentades en la gestió de serveis TIC: ✔ COBIT, ITIL, VALIT. ✔ ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001, ISO 20000.
 10. 10. II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010 Competències clau per a un professional 2.0 en el context de desplegament de l'e-administració ● Coneixements IT Governance. ● Concepte de lideratge sense càrrec: ✔ Compromís amb l'aprenentatge proactiu. ✔ Impuls per l'excel·lència. Innovació i millora contínua. Cercle PDCA. ✔ Comunicació i lideratge. Solvència professional i responsabilitat. ✔ Resposta al canvi positiva en un entorn molt canviant. ✔ Treball en equip. Col·laboració.
 11. 11. Moltes gràcies per la vostra atenció! Antoni Figueroa Cubells II Trobada Alumni a Reus, 23 d'octubre de 2010

×