Presentation minor pecha kucha 1

272 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
272
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Ik ben Tessa Sulkers, ben geboren op 7 februari 1992 en ben inmiddels dus 19 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Zoetermeer samen met mijn 2 oudere zussen en mijn ouders. Toen ik 13 werd zijn mijn ouders gescheiden en sindsdien verhuis ik elke 2 weken van mijn vader naar mijn moeder.
 • Ik woon al mijn hele leven in Zoetermeer. Ik ben geboren in het ziekenhuis van zoetermeer en opgegroeit in de wijk rokkeveen. In zoetermeer hebben we veel winkels, terrasjes etc. waar je in het weekend goed terecht kunt. Ook heb ik hier mijn huidige vriendje leren kennen.
 • Momenteel ben ik 3ejaarsstudent commerciele economie, variant MME. Wat ik na mijn studie wil doen is nog onbekend. Wat ik al wel weet is dat ik niet graag marktonderzoeken zou doen en dat ik graag met mensen samenwerk en het liefst ook creatief werk zou doen waarbij ik ook veel mag reizen.
 • Mijn hobbies zijn paardrijden, dansen en leuke dingen doen met vrienden en familie. Ik zit nog niet echt op dansen maar ik wil dit jaar gaan beginnen met het volgen van lessen. Paardrijden doe ik elke week een uurtje. verder vind ik het leuk om bij vrienden en familie te zijn en leuke dingen met ze te doen.
 • De sport die ik het meest beoefen is paardrijden. Dit doe ik al vanaf mijn 8e, dus dat is inmiddels 11 jaar. Ik heb vroeger ook veel wedstrijden gereden, tegenwoordig doe ik dat wat minder, maar daar wil ik dit schooljaar weer mee gaan beginnen.
 • in mijn vrijetijd doe ik vrijwilligerswerk als taalmaatje. Hierbij help ik een meisje uit de filipijnen met beter nederlands leren spreken, schrijven en verstaan. Elke week spreken we af om iets leuks te doen en vooral veel NL te spreken. Zo gaan we bijvoorbeeld vaak bij elkaar eten of gaan we gezellig samen de stad in.
 • Momenteel heb ik twee baantjes. Ik werk als huishoudelijke hulp bij een oud stelletje. Elke week help ik ze 2 uurtjes in het huishouden omdat ze dat zelf niet meer kunnen. Daarnaast werk ik in Woerden op een kantoor bij een soort ICT bedrijf. Hier heb ik vorig jaar stage gelopen.
 • Mijn kwaliteiten zijn dat ik goed kan omgaan met mensen, ik ben een zorgzaam persoon. In stresvolle situaties kan ik vaak erg rustig blijven. Daarnaast ben ik ook erg creatief, goed met rekenen en met verschillende talen. Ook houIk hou uitdagingen.
 • Wat ik aan mijzelf zou willen verbeteren is dat ik soms iets te snel gestrest ben. Dit heeft te maken met dat ik er perfectionistisch ben en als iets dan niet gaat zoals dat in mijn hoofd gepland is, dan kan ik daarvan soms in de stress raken. Dat is iets wat ik graag aan mijzelf zou willen verbeteren.
 • Ik vind mezelf een open en spontaan persoon die soms erg rustig maar af en toe ook bestwel druk kan zijn. Daarnaast sta ik altijd open voor nieuwe mensen, ideeën en meningen. Ik heb voor een geel plaatje gekozen omdat ik vind dat geel symbool staat voor vrolijkheid en openheid en ik vind dat dat wel bij mij past.
 • Ik heb ook een aantal angsten. Ik o.a. ben bang voor spinnen. Daarnaast ben ik bang voor roltrappen. Het klinkt heel raar, maar van kinds af aan vind ik het al eng om op een roltrap te staan. Geen idee hoe ik aan die angst kom, misschien dat ik vroeger een keer gevallen ben ofzo..
 • Naast mijn angsten heb ik ook nog een aparte eigenschap: synesthesie. Dat wil zeggen dat je vaak kleuren verbind aan bepaalde letters en getallen, zoals je bijvoorbeeld op de afbeelding ziet. Naast kleuren heb ik dit vaak ook met dieren. Zo krijg ik bij bepaalde mensen vaak ook een kleur of een dier in mijn hoofd.
 • Ik ben altijd erg geinteresseerd in verhalen van andere mensen. Iedereen heeft weer een ander verhaal te vertellen. Datzelfde heb ik ook met verschillende culturen. Ik vind het erg leuk om over culturen te leren.
 • Wat ik belangrijk vind is dat ik de mogelijkheid heb om vrij te zijn en eigen keuzes te maken. Hiervoor heb ik een vlinder als symbool gekozen omdat een vlinder voor mij symboliseerd dat je jezelf en vrij kunt zijn en kunt doen wat je wilt.
 • Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd af en toe een spelletje te doen. Zo speel ik wel is call of duty, medal of honor. Deze spellen speel ik dan meestal op de wii en dan met mijn vader of mijn vriend en soms zelfs alleen.
 • Ik ben een groot fan van de band one republic, ik heb al 2 concerten van ze bezocht. Ik vind het muziek die ik eigenlijk op elk moment kan luisteren, onafhankelijk dus van mijn ‘mood’. En daarnaast hebben ze mooie songteksten die worden gezongen met gevoel.
 • Ik heb veel intresse voor de Spaanse taal en cultuur. Ik heb vorig jaar dan ook de minor spaans gevolgd en heb een weekje in spanje gewerkt op een Ranch. Hiervan heb ik erg veel geleerd en ben ik nog meer geinteresseerd geraakt in de Spaanse cultuur.
 • Waarom heb ik voor deze minor gekozen?Ik heb gekozen voor deze minor omdat hij mij heel creatief leek. Dat is ook een van mijn eigenschappen. Daarnaast hoorde ik dat we ook een deel psychologie erbij zouden krijgen en dat is iets wat mij ook heel erg interesseerd.
 • Wat ik verwacht van de minor is dat we onze creativiteit kunnen gebruiken en meer te weten komen over de verschillende soorten van het gebruik van media. Daarnaast verwacht ik veel kennis op te doen tijdens deze minor.
 • Tot slot wil ik zeggen dat ik erg benieuwd ben hoe deze minor zal verlopen. Tevens wil ik jullie bedanken voor jullie aandacht en ik hoop dat jullie ook een aantal symbolen uit mijn presentatie hebben herkent. Willen jullie nog meer over mij weten of hebben jullie nog andere vragen hoor ik het graag! Dit was mijnpresentatie.
 • ×