Com escriure una carta personal

32,114 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
32,114
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12,295
Actions
Shares
0
Downloads
149
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Com escriure una carta personal

  1. 1. Neus Pascual 3r CICLE E PRIMÀRIA
  2. 2. La carta és una comunicació escrita adreçada a una persona absent. Podem establir una clara diferència entre la carta formal i la carta personal. Tractament en la carta formal: ●Si la carta s'adreça a un organisme o a algú que no coneixem, el tipus de tractament ha de ser formal, és a dir, de vós o vostè. Tractament en la carta personal: ●Si escrivim una carta a un familiar o un amic, li hem de donar el mateix tractament que li donaríem si parléssim amb ell (de tu, de vostè, de vós).
  3. 3. Estructura de la carta personal(1) ● Lloc i data. La posició és bastant lliure. Sovint es recorre a expressions abreujades. ● Salutació ● Cos. Primer de tot ens presentam. La informació es distribueix en diversos paràgrafs. ● Comiat ● Signatura ● Post scriptum o postdata(PD). Només es fa servir per incloure informació ocasional.
  4. 4. Puntuació de la carta personal (2) ● Quan escrivim la data, entre el nom del lloc i la data hi ha d'haver una coma, i no hi ha d'haver punt final. ● La data la solem situar abans de la fórmula de salutació, cap al marge dret ● La data no conté preposició ni abans de la localitat ni abans del dia.
  5. 5. Puntuació de la carta personal (3) ● Després de la salutació escrivim coma o dos punts. ● En cartes informals, adreçades a amics o familiars, podem fer servir fórmules com Hola, i el nom acabat amb el signe d'admiració. ● Sempre el text de la carta ha de començar en una altra línia, i sempre en majúscula.
  6. 6. Puntuació de la carta personal (4) ● Les fórmules de comiat es tanquen amb: ● una coma si són frases incompletes ● o amb punt si són frases completes
  7. 7. PROCÉS D'ESCRIURE LA CARTA 1. PLANIFICACIÓ L'OBJECTIU DE LA CARTA ● Què volem dir? ● Per a què? EL DESTINATARI ● Per a qui és la carta? ● Qui és l'interlocutor?
  8. 8. PROCÉS D'ESCRIURE LA CARTA 2. ESCRIPTURA ● Elaboració del guió, ● Estructura espacial del text, ● Seqüència, seguint el model. 3. REVISIÓ ● Segueix el model? ● Revisió ortogràfica ● Reflexió gramatical: lèxic correcte, estructura de la frase, utilització dels connectors, temps verbals...

×