Nieuwbouwplan Buurtschap Paltelaan voor 100 woningen

1,042 views

Published on

Met de komst van de Wmo laat de overheid taken vallen. Taken die burgers zelf moeten gaan oppakken: "de participatiemaatschappij". Dit bouwplan, dat samen met burgers wordt ontwikkeld, speelt in op die beweging. Een sociaal buurtschap waar ruimte is voor verbinding tussen mensen.

Tektor ontwikkelt i.s.m Ton Hinse en Leas Bureau voor Zorgvernieuwing Buurtschap Paltelaan. Het ruimtelijk uitgangspunt is het versterken van de bestaande natuurkwaliteiten in het gebied. De wallenwetering en de prachtige boomgroepen worden in dit ontwerp ontsloten en teruggegeven aan het openbaar gebied. Dit plan omhelst een kleinschalige, duurzame (NOM) inbreiding met een omsloten binnengebied: De Brink. Vanwege de gunstige ligging aan de Randstadrail en in de nabijheid van de Dorpsstraat leent dit project zich goed voor zorg. Samengevoegd met de functies wonen en werken willen we een sociaal buurtschap ontwikkelen, dat aanvullend is op het bestaande Zoetermeerse woonpalet.

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,042
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Nieuwbouwplan Buurtschap Paltelaan voor 100 woningen

  1. 1. STEDEBOUWKUNDIG PERSPECTIEF BUURTSCHAP PALTELAAN Copyright2015@Tektor,Hinse,Hop
  2. 2. Inrit uitrit Doorzicht Doorzichten DoorzichtWaterplas De Brink Zonnecollectoren Parkeerstrook Bomenrij (bestaand) Brug(bestaand) Waterplas Stadslandbouw Groentekas Dorpspomp Spelstrook Centrale Eik Zitten Overstort Brug ( nieuw) Paltelaan Paltelaan Treurwilgen Zwembad Scholen Verhalenhut & energiegebouw Vissteiger Mijmerplek Dierenweide STEDEBOUWKUNDIGE PLATTEGROND BUURTSCHAP PALTELAAN Copyright2015@Tektor,Hinse,Hop
  3. 3. PERSPECTIEVEN BINNENPLEIN BUURTSCHAP PALTELAAN Copyright2015@Tektor,Hinse,Hop

×