100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 Jeopardy What’s That S...
<ul><li>In the word cat, this is the beginning sound. </li></ul>Beginning Sounds 100 Push the  Space Bar  to check your an...
<ul><li>In the word bat this is the beginning sound.  </li></ul>Beginning sound for 200 Push the  Space Bar  to check your...
<ul><li>This is the beginning sound in the word dog.  </li></ul>Beginning sound for 300 Push the  Space Bar  to check your...
Beginning sound for 400 <ul><li>This is the beginning sound in the word volcano.  Name two similar words and double your p...
Begining Sound for 500 <ul><li>This is the first letter of the alphabet.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check your ans...
Middle Sounds for 100 Double Jeopardy!!! <ul><li>This is the middle sound in the word cat name another word with the same ...
Middle Sounds for 200 <ul><li>This is the middle sound for the word make.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check your an...
Middle Sounds for 300 <ul><li>This is the middle sound in the word box.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answ...
Middle Sounds for 400 <ul><li>This is the middle sound for the word can. </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answ...
Middle Sounds for 500 <ul><li>This is the middle sound for the word word.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check your an...
Blends for 100 <ul><li>In the word  slide  these two letter are a blend.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check your ans...
Blends for 200 <ul><li>This blend is /fl/. Name two words that begin with this blend. </li></ul>Push the  Space Bar  to ch...
Blends for 300 <ul><li>This is the sound you make when  you blend the letters “g” and “r”.  </li></ul>Push the  Space Bar ...
Blends for 400 Double Jeopardy!!! <ul><li>For double the points name two words with the /bl/ blend.  </li></ul>Push the  S...
Final Jeopardy <ul><li>Name 10 different words that begin with  the letter /p/.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check y...
End sound for 100 Double jeopardy!!! <ul><li>Name two words that end in silent “e”.  </li></ul>Push the  Space Bar  to che...
End sound for 200 <ul><li>This suffix is pronounced as /t/ when it follows a the letter k. </li></ul>Push the  Space Bar  ...
End sound for 300 <ul><li>This is the final sound you hear in the word  soft.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check you...
End sound for 400 <ul><li>This is the final sound in the word in the word  Sam.  </li></ul>Push the  Space Bar  to check y...
End sound for 500 <ul><li>In the word  house  it is the final sound </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answer. W...
Rhyming Words  for 100 <ul><li>This is a word that rhymes with clock. </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answer....
Rhyming Words  for 200 Double Jeopardy!!! <ul><li>These two words rhyme with the word  Mom . </li></ul>Push the  Space Bar...
Rhyming Words  Sounds  for 300 <ul><li>This words rhymes with door </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answer. Wh...
Rhyming Words  for 400 <ul><li>This word rhymes with spring. </li></ul>Push the  Space Bar  to check your answer. What is ...
Rhyming Words  Sounds  for 500 <ul><li>Name all the rhyming word in the poem  Hickory Dickory, Dock . </li></ul>Push the  ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kindergarten Jeopardy

3,526 views

Published on

Phonemic Awareness

Published in: Education, Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,526
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
76
Actions
Shares
0
Downloads
57
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kindergarten Jeopardy

  1. 1. 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 Jeopardy What’s That Sound ? 1 st Grade Words Kindergarten Words Rhyme End Blend Middle Begining
  2. 2. <ul><li>In the word cat, this is the beginning sound. </li></ul>Beginning Sounds 100 Push the Space Bar to check your answer. What is /c/
  3. 3. <ul><li>In the word bat this is the beginning sound. </li></ul>Beginning sound for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is /b/ Push the Space Bar to check your answer.
  4. 4. <ul><li>This is the beginning sound in the word dog. </li></ul>Beginning sound for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is /d/?
  5. 5. Beginning sound for 400 <ul><li>This is the beginning sound in the word volcano. Name two similar words and double your points. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /v/ What is vulture? What is vase?
  6. 6. Begining Sound for 500 <ul><li>This is the first letter of the alphabet. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is the letter A
  7. 7. Middle Sounds for 100 Double Jeopardy!!! <ul><li>This is the middle sound in the word cat name another word with the same middle sound for double points. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /a/? What is bat?
  8. 8. Middle Sounds for 200 <ul><li>This is the middle sound for the word make. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is long /a/?
  9. 9. Middle Sounds for 300 <ul><li>This is the middle sound in the word box. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /o/?
  10. 10. Middle Sounds for 400 <ul><li>This is the middle sound for the word can. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /a/?
  11. 11. Middle Sounds for 500 <ul><li>This is the middle sound for the word word. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /r/
  12. 12. Blends for 100 <ul><li>In the word slide these two letter are a blend. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is s and l?
  13. 13. Blends for 200 <ul><li>This blend is /fl/. Name two words that begin with this blend. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is flower, fluid, flew, flounder, etc?
  14. 14. Blends for 300 <ul><li>This is the sound you make when you blend the letters “g” and “r”. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is “gr”?
  15. 15. Blends for 400 Double Jeopardy!!! <ul><li>For double the points name two words with the /bl/ blend. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is black? What is blob?
  16. 16. Final Jeopardy <ul><li>Name 10 different words that begin with the letter /p/. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is plan, pizza, party, plant, part, puppy, parent, pepper, pantry, pot?
  17. 17. End sound for 100 Double jeopardy!!! <ul><li>Name two words that end in silent “e”. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is bake cell? What is take ?
  18. 18. End sound for 200 <ul><li>This suffix is pronounced as /t/ when it follows a the letter k. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is “ed”?
  19. 19. End sound for 300 <ul><li>This is the final sound you hear in the word soft. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /t/?
  20. 20. End sound for 400 <ul><li>This is the final sound in the word in the word Sam. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /m/?
  21. 21. End sound for 500 <ul><li>In the word house it is the final sound </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is /s/?
  22. 22. Rhyming Words for 100 <ul><li>This is a word that rhymes with clock. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is dock?
  23. 23. Rhyming Words for 200 Double Jeopardy!!! <ul><li>These two words rhyme with the word Mom . </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is bomb? What is Tom?
  24. 24. Rhyming Words Sounds for 300 <ul><li>This words rhymes with door </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is bore, or, before?
  25. 25. Rhyming Words for 400 <ul><li>This word rhymes with spring. </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What is sing?
  26. 26. Rhyming Words Sounds for 500 <ul><li>Name all the rhyming word in the poem Hickory Dickory, Dock . </li></ul>Push the Space Bar to check your answer. What are Dock and clock?

×