Successfully reported this slideshow.
L’exèrcit romà tenia més funcions que les dels exèrcita actuals:
MILITARS
 Combatre i sotmetre els exèrcits enemics

CIVI...
 Monarquia
 Caballeria (pesada i lleugera)
 Infanteria

 República (abans de Mari)
 Caballeria
 Infanteria (Triarii,...
 Era el soldat d’infanteria característic de l’Imperi
 Formava part del proletariat
 Es pagaven el seu propi armament a...
L’equip d’un legionari constava
de diferente parts:
 Casc

 Dos javelines
 Dos tipus d’armadures:
 D’escates (lorica h...
 És la principal divisió de l’exèrcit romà
 N’hi va haver fins a 28 simultànies
 Estaven repartides per les cinc fronte...
 Disposava de les

mateixes
instal·lacions que
una ciutat civil:
Taberna, casernes,
fórum, centres
administratius…
 Quan...
Chester

Manchester

Nimega
Magúncia

Lancaster Lincoln

 Creació

de noves
ciutats a partir dels
campaments militars
per...
 Formació de noves ciutats,

com Emporiae (Empúries),
Legio
(Lleó),
Emerita
Augusta (Mèrida) i Sucro
oppidum (Província d...
 Rebien un sou, cosa que ajudava a sostener l’economia, la seva i la dels seus

familiars.

 Rebien formació militar, co...
Introducció a l’exèrcit romà
Introducció a l’exèrcit romà
Introducció a l’exèrcit romà
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Introducció a l’exèrcit romà

1,494 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Introducció a l’exèrcit romà

 1. 1. L’exèrcit romà tenia més funcions que les dels exèrcita actuals: MILITARS  Combatre i sotmetre els exèrcits enemics CIVILS  Construir infraestructures (carreteres, ponts, fortificacions…).  Controlar els camins i garantir-ne la seguretat  Escortar personatges importants  Crear una economia productiva al seu voltant  Introduir la llengua i la cultura als autòctons
 2. 2.  Monarquia  Caballeria (pesada i lleugera)  Infanteria  República (abans de Mari)  Caballeria  Infanteria (Triarii, Princeps i hastati)  Infanteria lleugera (velites)  República (després de Mari)/Imperi  Caballeria  Infanteria (legionaris i auxiliars)
 3. 3.  Era el soldat d’infanteria característic de l’Imperi  Formava part del proletariat  Es pagaven el seu propi armament a terminis  Quan es llicenciaven podien rebre terres als territoris conquerits o un premi en metàl·lic abonat per l'Aerarium Militaris.  Rebien una paga de 225 denaris a a l’any.  No podien casar-se.
 4. 4. L’equip d’un legionari constava de diferente parts:  Casc  Dos javelines  Dos tipus d’armadures:  D’escates (lorica hamata)  De plaques (lorica segmentata)  Escut  Gladi  Punyal (pugio)  Cinturó (cingulum)  Sandàlies (caligae)
 5. 5.  És la principal divisió de l’exèrcit romà  N’hi va haver fins a 28 simultànies  Estaven repartides per les cinc fronteres (Germània, Dàcia, Àfrica, Britània i Orient Pròxim).  Eren permanents, si bé a vegades en variava el nombre en ocasions de guerra.  Tenia entre 6 000 i 6 300 efectius, tot i que mai estaba del tot completa.  La formaven els legionaris, els auxiliars i la cavalleria.
 6. 6.  Disposava de les mateixes instal·lacions que una ciutat civil: Taberna, casernes, fórum, centres administratius…  Quan un campament es feia permanent, el seguici que arrossegava la legió s’establia al voltant d’aquest, cosa que generava un nucli urbà extramurs, generalment de cabanyes.
 7. 7. Chester Manchester Nimega Magúncia Lancaster Lincoln  Creació de noves ciutats a partir dels campaments militars permanents a les fronteres de l’Imperi. Castres Estrasburg Colònia Bonn
 8. 8.  Formació de noves ciutats, com Emporiae (Empúries), Legio (Lleó), Emerita Augusta (Mèrida) i Sucro oppidum (Província de València) i Tàrraco,
 9. 9.  Rebien un sou, cosa que ajudava a sostener l’economia, la seva i la dels seus familiars.  Rebien formació militar, cosa que ajudava en cas d’atac a que se sabessin defensar.  Colonitzaven els territoris conquerits i hi introduïen la llengua i la cultura romanes.  Creaven productivitat als llocs on s’establien, ja que gastaven el seu sou en locals del voltant del campament.

×