Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
L’exèrcit romà tenia més funcions que les dels exèrcits actuals:
MILITARS
 Combatre i sotmetre els exèrcits enemics

CIVI...
 Monarquia
 Cavalleria (pesada i lleugera)
 Infanteria

 República (abans de Mari)
 Caballeria

 Infanteria (triarii...
 Era el soldat d’infanteria característic de l’Imperi
 Formava part del proletariat
 Es pagaven el seu propi armament a...
L’equip d’un legionari constava de
diferente parts:
 Casc
 Dues javelines
 Dos tipus d’armadures:
 D’escates (lorica h...
 És la principal divisió de l’exèrcit romà
 N’hi va haver fins a 28 de simultànies
 Estaven repartides per les cinc fro...
 Disposava de les

mateixes
instal·lacions que
una ciutat civil:
casernes, fòrum,
centres
administratius…
 Quan un campa...
Chester

Manchester

Nimega
Magúncia

Lancaster Lincoln

 Creació

de noves
ciutats a partir dels
campaments militars
per...
 Formació

de
noves
ciutats, com Emporiae
(Empúries),
Legio
(Lleó), Emerita Augusta
(Mèrida) i Sucro oppidum
(Província d...
 Rebien un sou, cosa que ajudava a sostenir l’economia, la seva i la dels seus

familiars.
 Rebien formació militar, cos...
Introducció a l’exèrcit romà
Introducció a l’exèrcit romà
Introducció a l’exèrcit romà
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Introducció a l’exèrcit romà

1,771 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Introducció a l’exèrcit romà

 1. 1. L’exèrcit romà tenia més funcions que les dels exèrcits actuals: MILITARS  Combatre i sotmetre els exèrcits enemics CIVILS  Construir infraestructures (carreteres, ponts, fortificacions…).  Controlar els camins i garantir-ne la seguretat  Escortar personatges importants  Crear una economia productiva al seu voltant  Introduir la llengua i la cultura als autòctons
 2. 2.  Monarquia  Cavalleria (pesada i lleugera)  Infanteria  República (abans de Mari)  Caballeria  Infanteria (triarii, principes i hastati)  Infanteria lleugera (velites)  República (després de Mari)/Imperi  Caballeria  Infanteria (legionaris i auxiliars)
 3. 3.  Era el soldat d’infanteria característic de l’Imperi  Formava part del proletariat  Es pagaven el seu propi armament a terminis  Quan es llicenciaven podien rebre terres als territoris conquerits o un premi en metàl·lic abonat per l'Aerarium Militaris.  Rebien una paga de 225 denaris a a l’any.  No podien casar-se.
 4. 4. L’equip d’un legionari constava de diferente parts:  Casc  Dues javelines  Dos tipus d’armadures:  D’escates (lorica hamata)  De plaques (lorica segmentata)  Escut  Gladi  Punyal (pugio)  Cinturó (cingulum)  Sandàlies (caligae)
 5. 5.  És la principal divisió de l’exèrcit romà  N’hi va haver fins a 28 de simultànies  Estaven repartides per les cinc fronteres (Germània, Dàcia, Àfrica, Britània i Orient Pròxim).  Eren permanents, si bé a vegades en variava el nombre en ocasions de guerra.  Tenia entre 6 000 i 6 300 efectius, tot i que mai estava del tot completa.  La formaven els legionaris, els auxiliars i la cavalleria.
 6. 6.  Disposava de les mateixes instal·lacions que una ciutat civil: casernes, fòrum, centres administratius…  Quan un campament es feia permanent, el seguici que arrossegava la legió s’establia al voltant d’aquest, cosa que generava un nucli urbà extramurs, generalment de cabanyes.
 7. 7. Chester Manchester Nimega Magúncia Lancaster Lincoln  Creació de noves ciutats a partir dels campaments militars permanents a les fronteres de l’Imperi. Castres Estrasburg Colònia Bonn
 8. 8.  Formació de noves ciutats, com Emporiae (Empúries), Legio (Lleó), Emerita Augusta (Mèrida) i Sucro oppidum (Província de València) i Tàrraco,
 9. 9.  Rebien un sou, cosa que ajudava a sostenir l’economia, la seva i la dels seus familiars.  Rebien formació militar, cosa que ajudava en cas d’atac a que se sabessin defensar.  Colonitzaven els territoris conquerits i hi introduïen la llengua i la cultura romanes.  Creaven productivitat als llocs on s’establien, ja que gastaven el seu sou en locals del voltant del campament.

×