Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
 Drogurile practic sunt simple substanțe care
și-au găsit receptori în organismul nostru,
care acționează prin grăbirea, ...
 Termenul drog are mai multe accepțiuni. În sens
larg desemnează orice substanță (naturală sau
artificială) care prin nat...
 Dependenta de
droguri
Dependenta de
droguri este o boala
cronica a creierului,
care afecteaza
consumatorul atat
psihic c...
 Schimbarile din creierul
unui consumator de
droguri.
 La instalarea dependentei
de droguri (inclusiv
etnobotanice), in ...
 Negarea
 De obicei, persoanele dependente de droguri se afla in
starea de negare si nu sunt dispuse sa renunte la consu...
 Pe termen lung, consumul de heroina
determina: dependenta fizica si psihica, boli
contagioase (Sida, hepatita de tip B s...
 Pe termen lung, consumul de cocaina
determina: iritabilitate, dispozitie
schimbatoare, neliniste, tulburari psihice
(hal...
Adolescentii si drogurile: cauze si efecte.
In cazul adolescentilor, semnele timpurii ale consumului de
droguri ar trebui ...
 Abuzul de droguri duce la grave
probleme sociale cu prietenii si
membrii familiei, iar cei apropiati sau cei
dragi isi p...
 Abuzul de droguri in adolescenta duce la
formarea unei viitoare societati cu handicap,
lipsita de moralitate, cu un IQ s...
 Sfarsit!
 Balaban Alina
 Staicu Mirabela
 Cls a X a A
Iubeste viata! spune nu drogurilor
Iubeste viata! spune nu drogurilor
Iubeste viata! spune nu drogurilor
Iubeste viata! spune nu drogurilor
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Iubeste viata! spune nu drogurilor

441 views

Published on

Nu drogurilor!

Published in: Art & Photos
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Iubeste viata! spune nu drogurilor

 1. 1.  Drogurile practic sunt simple substanțe care și-au găsit receptori în organismul nostru, care acționează prin grăbirea, încetinirea sau modificarea proceselor unui anumit organ.
 2. 2.  Termenul drog are mai multe accepțiuni. În sens larg desemnează orice substanță (naturală sau artificială) care prin natura sa chimică determină alterarea funcționării unui organ. În sens restrâns se referă la substanțe care provoacă toleranță și dependență. În limbaj uzual, acest termen se referă la substanțe psihoactive, mai ales cele ilegale.
 3. 3.  Dependenta de droguri Dependenta de droguri este o boala cronica a creierului, care afecteaza consumatorul atat psihic cat si fizic. Exista o multitudine de cauze pentru care oamenii incep sa consume droguri, cum ar fi presiunea anturajului sau stresul. Multe din persoanele care incep sa consume devin dependente. Abuzul de droguri este o problema in continua crestere in Romania.
 4. 4.  Schimbarile din creierul unui consumator de droguri.  La instalarea dependentei de droguri (inclusiv etnobotanice), in creier au loc anumite schimbari. Aceste schimbari neurochimice afecteaza capacitatea de stapanire de sine si de luare a deciziilor. Exista un impuls puternic de a continua consumul, in ciuda raului provocat de droguri.
 5. 5.  Negarea  De obicei, persoanele dependente de droguri se afla in starea de negare si nu sunt dispuse sa renunte la consum. Nu realizeaza ca sunt dependenti si ii acuza pe cei din jur pentru problemele aparute in urma consumului. Din pacate, dependenta nu afecteaza doar consumatorul, ci si familia si prietenii acestuia.
 6. 6.  Pe termen lung, consumul de heroina determina: dependenta fizica si psihica, boli contagioase (Sida, hepatita de tip B si C), sclerozarea vaselor de sange, infectii bacteriene, infectia tesuturilor inimii si a valvelor, artrita si alte probleme reumatologice.
 7. 7.  Pe termen lung, consumul de cocaina determina: iritabilitate, dispozitie schimbatoare, neliniste, tulburari psihice (halucinatii, paranoia), tulburari fiziologice (perforarea septului nazal, afectarea auzului), dependenta fizica si psihica.
 8. 8. Adolescentii si drogurile: cauze si efecte. In cazul adolescentilor, semnele timpurii ale consumului de droguri ar trebui sa fie detectate de catre parinti prin o urmarire atenta a obiceiurilor zinice, a companiei copiilor lor, pentru a evita sau depista abuzul, daca acesta exista. Nu va lasati impresionati, deoarece dependentii de droguri isi pierd capacitatea de a diferenta binele de rau, asadar, ar trebui sa fie strict tratat sub supraveghere medicala, fara nicio intarziere, desi are nevoie de sprijin moral si emotional din partea celor dragi.
 9. 9.  Abuzul de droguri duce la grave probleme sociale cu prietenii si membrii familiei, iar cei apropiati sau cei dragi isi pierd increderea in individ si incep sa-i evite compania. Prin urmare, statutul social al individului are de suferit ca urmare a abuzului de droguri.
 10. 10.  Abuzul de droguri in adolescenta duce la formarea unei viitoare societati cu handicap, lipsita de moralitate, cu un IQ scazut, cu factori crescuti de criminalitate (cum ar fi violuri, furturi, etc.) si scaderea in productivitate a membrilor ei datorata handicapului abuzului de droguri.
 11. 11.  Sfarsit!  Balaban Alina  Staicu Mirabela  Cls a X a A

×