Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Målene som leder oss
 Sette mål kan lede oss til velvære og suksess.
 Å ha et veikart for fremtiden er nøkkelen til suksess.
 "Ikke alle som vandrer er tapt," sier de.

 Men det store flertallet av oss, har et veikart for
fremtiden som er nøkkel...
 Det er et faktum: når folk har mål som veileder dem, så
er de lykkeligere og oppnår mer enn uten dem.
 Det er slikt hje...
 Mål gir fokus.

 Ingen visjon eller plan får folk til å drive.
 Mål gir en målestokk for fremgang.
 Mål forbedrer pro...
 Men det er ikke en god idé å prøve å endre alt samtidig,
du kan sette mål på nesten alle områder av livet ditt, fra
gard...
 Selvfølgelig starter den tusen kilometer lange turen med
det første lille trinnet.
 Og om vi tar fatt på den lange reis...
 Skrive ned hva du skal gjøre er en sterk motivator.
 Skrive ned målene dine forhindrer deg fra å gjøre dine mål vage.

...
 Finn ut alt som kan stå i veien for deg for å oppnå
målet.
 Deretter bestemmer du deg for hva du kan gjøre med
hvert hi...
 Å vite nøyaktig hva du får fra å nå målet ditt er en sterk
motivator.
 Ved å holde mitt sjekkhefte balansert vil gi meg...
 Bryte ned kompliserte planer i håndterbare biter.
 Vær konkret om hva som må gjøres.
 Bestemme hva du skal gjøre, og n...
 Hvis kunnskap eller ferdigheter hindrer deg i å oppnå dine mål,
så finner du måter å fylle ut hullene på og legger dette...
 Finne noen, en kollega eller venn, som du deler et felles
mål med.
 Få noen til å gå til treningsstudioet sammen med de...
 Jo mer reell din visualisering er , jo bedre.

 Finn et rolig sted, visualisere, skrive ned dine erfaringer etterpå.
 ...
 Når du er forberedt og organisert, vil du ha større evne
til å nå dine mål.
 Har du informasjonen spredt på mange stede...
 La deg selv føle deg lykkelig over fremgangen du har
gjort.
 Unn deg belønninger som vil gi deg et løft når du oppnår
h...
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Å sette seg mål
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Å sette seg mål

1,044 views

Published on

Denne presentasjonen handler om å sette seg mål og om motivasjon.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Å sette seg mål

 1. 1. Målene som leder oss
 2. 2.  Sette mål kan lede oss til velvære og suksess.  Å ha et veikart for fremtiden er nøkkelen til suksess.
 3. 3.  "Ikke alle som vandrer er tapt," sier de.  Men det store flertallet av oss, har et veikart for fremtiden som er nøkkelen til velvære og suksess.  Men vi velger selv å definere dem.  Dette betyr å sette mål for oss selv, og finne måter å oppnå dem på.  Hvis du er en vandringsmann uten mål og mening , kan det være på tide å realisere den grenseløse nytten av sette seg mål.
 4. 4.  Det er et faktum: når folk har mål som veileder dem, så er de lykkeligere og oppnår mer enn uten dem.  Det er slikt hjernen er innrettet.  Å oppnå et mål du har angitt produserer dopamin, en nevrotransmitter som har ansvaret for følelsen av nytelse.  Gjensidig aktiverer dopamin nevrale kretser som gjør at du er ivrig etter å forfølge nye utfordringer.
 5. 5.  Mål gir fokus.  Ingen visjon eller plan får folk til å drive.  Mål gir en målestokk for fremgang.  Mål forbedrer produktiviteten.  Mål styrker selvfølelsen.  Og mest av alt, mål øker engasjementet.  Ved å sette seg mål, så er det mer sannsynlig at du oppnår hva du drar ut for å oppnå.
 6. 6.  Men det er ikke en god idé å prøve å endre alt samtidig, du kan sette mål på nesten alle områder av livet ditt, fra garderoben til kirken til arbeidsplassen.
 7. 7.  Selvfølgelig starter den tusen kilometer lange turen med det første lille trinnet.  Og om vi tar fatt på den lange reisen med et karriereskift midt i livet eller å gå til soverommet for å organisere skapet, kan det være vanskelig å samle opp nok motivasjon til å gjøre det første skrittet.  Men å sette seg mål er i seg selv motiverende, men noen ganger er det bare ikke nok.  Her er noen måter du kan begynne å bevege deg mot målene dine og gjennomføre løsninger når ting blir tøffe.
 8. 8.  Skrive ned hva du skal gjøre er en sterk motivator.  Skrive ned målene dine forhindrer deg fra å gjøre dine mål vage.  Være spesifikk.  Bruk handlingsverb.  La dine mål være målbare.  Angi sluttdato for når målene skal være oppnådd.  Også sett opp hva din belønning skal l være når du har oppnådd målet.  Lage en kontrakt med deg selv, og les den hver morgen og kveld.  Dette vil hjelpe deg til å bli mer forpliktet til å oppnå målet for hver dag som går.
 9. 9.  Finn ut alt som kan stå i veien for deg for å oppnå målet.  Deretter bestemmer du deg for hva du kan gjøre med hvert hinder og problem.  Utforme en plan for å redusere innflytelsen til hver hindring og øke sjansene for at du kan nå målet ditt.
 10. 10.  Å vite nøyaktig hva du får fra å nå målet ditt er en sterk motivator.  Ved å holde mitt sjekkhefte balansert vil gi meg mer penger å bruke i helgene.  Å gå noen kilometer hver morgen vil hjelpe meg til å holde fokus på jobben.
 11. 11.  Bryte ned kompliserte planer i håndterbare biter.  Vær konkret om hva som må gjøres.  Bestemme hva du skal gjøre, og når.  Kontroller at hvert trinn er utfordrende, men oppnåelig, og at du har en fullstendig handlingsplan.  Deretter skriver du ned målene i kalenderen og vurderer dem regelmessig.
 12. 12.  Hvis kunnskap eller ferdigheter hindrer deg i å oppnå dine mål, så finner du måter å fylle ut hullene på og legger dette inn i din handlingsplan.  Være villig til å studere og arbeide hardt for å nå dine mål.  Tenk over hvor mye tid og innsats som vil være nødvendig, og spør deg selv om du er virkelig villig og i stand til å gjøre det som er nødvendig.  Det er bedre å justere målene eller timeplanen din enn å fortsette med en plan som er urealistisk.
 13. 13.  Finne noen, en kollega eller venn, som du deler et felles mål med.  Få noen til å gå til treningsstudioet sammen med deg, eller å slutte å røyke sammen med deg, eller dele sunne måltider med deg.  En partner kan hjelpe deg i å være engasjert og motivert.  Se etter forbilder, som allerede har oppnådd målene du ønsker å nå.  Be dem om råd og forslag.  Finne ut hvordan de har kommet der de er, og innlemme det du lærer i planen.
 14. 14.  Jo mer reell din visualisering er , jo bedre.  Finn et rolig sted, visualisere, skrive ned dine erfaringer etterpå.  Gå gjennom magasiner og klippe ut bilder som representerer dine mål, og heng dem opp rundt i huset.  Gi stadige påminnelser til deg selv om det du jobber mot.  Beskrive livet ditt ideelt i fremtiden.  Skriv ned et par avsnitt som beskriver hva du har oppnådd, og hvordan livet har blitt bedre som resultat av det.  Bruke presens om det som skjer her, akkurat nå.  Dette er en annen måte å gjøre visjonen virkelig.
 15. 15.  Når du er forberedt og organisert, vil du ha større evne til å nå dine mål.  Har du informasjonen spredt på mange steder, så vil det gjøre at du føler deg ut av kontroll og undergraver motivasjonen.  Ha et arkivsystem, ha arbeidsklær.
 16. 16.  La deg selv føle deg lykkelig over fremgangen du har gjort.  Unn deg belønninger som vil gi deg et løft når du oppnår hvert delmål på veien til suksess.

×