Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                          Minä olen vastuussa oman tekemiseni...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry            K a i k e n l a i s t a                t a p a ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry               ”Maailma on vaarallinen paikka. Ei niiden takia, jotka te...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry       Ainoa pysyvä asia tässä maailmassa                    ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                Kuvitellaan, että Sotomayerin hypyssä kaikki olosuhteet...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Älä tee muutosta muutoksen vuoksi, mutta pidä mielesi avoinna sille. Kaikki kehity...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry6-vuotias tyttö toimi apukokkina, kun äiti valmisti kalaa päivälliseksi. Äitileikkasi ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                                           ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                           ”Jokainen totuus käy läpi kolme v...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry          - Kyseenalaistaa vaihto-                      ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                  Murphyn laki on kaikille tuttu.          ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry               Kaikki asiat joita kohtaamme päivittäin voidaan     ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry            Pitkäkin kokemus antaa vain             mahdollisuu...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                            Epäröinti, vitkuttelu ja päätö...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry WHETHER YOU   THINK  YOU CAN, OR THINK YOU    CAN’T  YOU’RE   RIGHT.  ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                                    - hanki kuuluis...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ryOMANTUNNONKYSYMYKSIÄ
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                                          思いや...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                         Meitä     jokaista    ympärö...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry         Suhtaudu avoimesti ja ilman ennakkoasenteita            ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Kerran meressä oli nuori aalto, joka kiisi iloisena eteenpäin. Se temmelsi riemuissa...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Jokainen  Meistä haluaa olla  - ja on -  Oman Elämänsä  Sankari       ...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ryKun minä opin ymmärtämään sinun maailmaasi – tapaasi ajatella, uskoasi, historiaasi, k...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Tämä päivä on elämäsi tärkein        päivä.  Tänään aloitat tulevaisuudenr...
07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry                   Aiheita                 • Ajankäy...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

ET ry 20121007 Petri Niskanen Minä olen vastuussa for Erityistoimihenkilöt ETry

662 views

Published on

Published in: Career
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ET ry 20121007 Petri Niskanen Minä olen vastuussa for Erityistoimihenkilöt ETry

 1. 1. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Minä olen vastuussa oman tekemiseni tuloksista, perhe- ja ystäväpiirini ilmapiiristä, työyhteisöni hyvinvoinnista, maamme ja tämän maailman huomisesta.Elämme muutoksessa ja myllerryksessä. Taloudellinen epävakaa maailmantilanne johtaa pelkoihin poliittisessa päätöksenteossa, yritysten strategioissaja investoinneissa, työyhteisöjen jokapäiväisessä toiminnassa, perheiden elämänsuunnittelussa ja yksittäisen ihmisen päässä.Johtajuus ei ole sitä, että odottaa myrskyn menevän ohi, vaan sitä että uskaltaa tanssia sateessa. Kariluodon lausahdus Tuntemattomasta sotilaasta, eisaa jäädä tuleen makaamaan, on paljon käytetty ja käytössä kulunut, mutta tänään yhtä ajankohtainen ja olennaisen kiteyttävä kuinseitsemänkymmentä vuotta sitten. Ja kun puhun johtajuudesta, en tarkoita pelkästään johtavassa asemassa olevia. Jokainen meistä on omanelämänsä kippari ja johtaja, ollen vastuussa omista päätöksistään ja tekemisistään kaikilla elämän alueilla. Tämän asian oivaltaminen ja vastuullinentoiminta päivästä toiseen on paras ”taikakeino” paremman tulevaisuuden toteutumiseksi. Viisas mies piti esitystä yleisön edessä ja kertoi hauskan tarinan. Yleisö nauroi hersyvästi. Hän kertoi saman tarinan uudelleen ja pari kuulijaa naurahti vielä. Kerrottuaan jutun kolmannen kerran, kukaan ei enää nauranut. Viisas mies hymyili ja sanoi: Kukaan ei naura samalle vitsille kerta toisensa jälkeen. Miksi sitten itkemme ja valitamme samaa asiaa uudelleen ja uudelleen.Ongelman kohdatessamme, meidän tulee hyväksyä tosiasiat, ottaa oppia erehdyksistämme, vaihtaa näkökulmaa ja etsiä sinnikkäästi ratkaisua. Myöserehdysten tekeminen on hyväksyttävä. Gandhin sanoin, vapaudella ei ole merkitystä ja arvoa, jos se ei sisällä myös vapautta tehdä virheitä. Jos emmesuvaitse epäonnistumisia, kahlitsemme kätemme muutoksilta.Älä yritä ulkoistaa vastuuta muille. Katso peiliin ja tee omalta osaltasi parhaasi positiivisen muutoksen ja asioiden suotuisan kehittymisen eteen.Vastuun ottaminen on kuin veteen putoava vesipisara. Se levittää vastuunottamisen ilmapiiriä ympärilleen. Perustelu, että kukaan muukaan ei otavastuuta ei ole käypä. Joka asiassa jonkun on oltava ensimmäinen. Petri NiskanenPS. Otsikkoni on harhaanjohtava. Nuo kolme sanaa, MINÄ OLEN VASTUUSSA, eivät ole taikasanoja, ainoastaan sanoja, jotka kannattaa asettaa omanelämänsä ohjenuoraksi.
 2. 2. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry K a i k e n l a i s t a t a p a h t u u ? Tapahtuupa mitä hyvänsä, meillä on aina mahdollisuus valita miten siihen reagoimme. Tämä pätee silloinkin kun emme ole pystyneet vaikuttamaan tapahtumaan mitenkään. Tätä mahdollisuutta ei kukaan pysty ottamaan meiltä pois. Se on meidän vapautemme.
 3. 3. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry ”Maailma on vaarallinen paikka. Ei niiden takia, jotka tekevät pahaa, vaan niiden jotka näkevät, eivätkä tee mitään.” Kun pohdit tulevaisuuden unelmia ja päämääriä nouse arjen yläpuolelle ja suuntaa katseesi pidemmälle. Yhden ihmisen mahdollisuudet ovat rajattomat. Muista: Mohandas Gandhi, Rosa Parks, Lech Walesa Matti Makkonen, Mikael Granlund, … Sinä ?
 4. 4. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Ainoa pysyvä asia tässä maailmassa Tulevaisuus on jatkuva muutos. kuuluu niille, Vaikka muutos sisältäisikin – ja näin useimmiten on – jotka uskovat uhkia, on se samanaikaisesti unelmiinsa. ainoa mahdollisuutemme. Eleanor Roosevelt pystyäksesi tekemään ratkaisuja, jotka johtavat sinua oikeaan suuntaan.
 5. 5. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Kuvitellaan, että Sotomayerin hypyssä kaikki olosuhteet olisivat samoin lukuunottamatta yhtä seikkaa. Rima olisi puuttunut. Miesten korkeushypyn Olisiko Sotomayor pystynyt samaan suoritukseen ilman rimaa? maailmanennätys Vaikea kuvitella myönteistä vastausta. on 245 cm. Mitä rima edustaa korkeushypyssä? Tuloksen hyppäsi kuubalainen Javier Rima on selkeä, konkreettinen ja mitattava tavoite. Sotomayor Salamancassa Jos jatketaan samaa ajatusmallia esitän kysymyksen: vuonna 1993 Parantaako selkeä, konkreettinen ja mitattava tavoite suoritusta ainoastaan korkeushypyssä, vai toimiiko se muuallakin elämässä? Vastaus lienee selvä. Sama periaate toimii elämän kaikilla saroilla. Pysähdy miettimään arvojesi ja unelmiesi varaan rakennettuja tavoitteita. Riittävän korkeat - mutta ei kuitenkaan utopistiset - tavoitteet antavat suunnan ja pontta pyrkimyksillesi kohti haluamaasi päämäärää.
 6. 6. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Älä tee muutosta muutoksen vuoksi, mutta pidä mielesi avoinna sille. Kaikki kehitys edellyttää muutosta – mutta kaikki muutos ei ole kehitystä
 7. 7. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry6-vuotias tyttö toimi apukokkina, kun äiti valmisti kalaa päivälliseksi. Äitileikkasi pään ja pyrstön irti ennen kuin sijoitti kalan paistinpannulle.Pikkutyttö katseli toimitusta kiinnostuneena ja kysyi äidiltään, miksi hän poistikalan pään ja pyrstön.Äiti pohti kysymystä hetken ennen kuin vastasi. ”Olen aina tehnyt niin, opinsen mummilta.”Vastaus ei tyydyttänyt tiedonhaluista tyttöä. Seuraavan kerran isoäidinnähdessään hän kysyi, miksi mummi leikkasi kalan pään ja pyrstön irti ennensen paistamista. Mummi mietti tyttärentyttärensä kysymystä ja vastasi: ”Entiedä. Äitini teki aina niin.”Vastaus ei vieläkään tyydyttänyt 6-vuotiasta ja hän ilmoitti isoäidilleenhaluavansa käydä tapaamassa isomummia. Niinpä he sopivat käyvänsäseuraavana päivänä vanhainkodissa tiedustelemassa asiaa yli 90-vuotiaaltaisomummilta.Kun pikkutyttö esitti isoisoäidilleen kysymyksen kalan paistamisesta, vanhusmietti hetken ja vastasi: ”Paistinpannuni oli niin pieni, ettei koko kalamahtunut siihen.” Toimitko sinä joissakin asioissa samoin, vain siksi koska niin on tehty aina ennenkin?
 8. 8. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Uusi alku Tämähän voi toimia! Vaiheittainen Ilo Kieltäminen hyväksyminen Vihdoin Mikä ihmeen Näen itseni osana jotakin muutos? tulevaisuutta!Huoli muuttuu!Miten Pelko Mitä Sisunlatausminä Kiukku Minä panen tämä vaikuttaaselviydyn? minuun? tämän toimimaan! Uhka Tämä onkin isompi muutos! Luovuttaminen Pettymys Ei siitä mitään tullut! Minä häivyn nyt! Epäusko Tapahtuuko Epätoivo Tästä ei ole ulospääsyä tämä tosiaan?
 9. 9. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry ”Jokainen totuus käy läpi kolme vaihetta. Ensin sitä ivataan ja pilkataan. Sen jälkeen sitä vastustetaan kiivaasti. Lopulta se hyväksytään itsestäänselvyytenä.” Schopenhauer Valmistaudu muutosvastarintaan. ja ruoki itse ”Muutosmyötärintaa”
 10. 10. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry - Kyseenalaistaa vaihto- - Organisaation kulttuuri ehdottomuuden ja etsii muovautuu joustavaksi Organisaatio uusia näkökulmia - Muutoksessa toimiminen avaa latua - Oivaltaa, että erehtyminen ja eläminen helpottuu tulevaan ja ja erehdyksistä oppiminen - Ilmapiiri rohkaisee ideointiin menestyy kuuluvat kehitykseen ja uuden luomiseen - Innostuu haasteista - Odottaa ulkopuolista - Organisaatio oppii Tipahdetaan sysäystä muutokselle varovaiseksi kelkasta ja - Pelkää erehdyksiä - Kehitys pysähtyy hiihdellään - Välttelee haasteita - Kaikki muutokset ja uuden kokeilua koetaan uhkatekijöiksi perässä
 11. 11. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Murphyn laki on kaikille tuttu. Siitä on kymmeniä ellei satoja versioita. Paras niistä on mielestäni: Murphy oli optimisti. Harvemmin asiat menevät Käytä suunnitelmien mukaan. ... tai hakkaa päätäsi tiiliseinään. vähintään ovien aukaisuun Ponnistele asioiden eteen Kohtaamme pullonkauloja, joihin tekemiselläsi on haasteita ja ongelmia. Kun näin vaikutusta. ... ja tapahtuu jos jäämme haromaan enintään hiuksia päästämme ja surkutte- ovien tuijotteluun lemaan surkeuttamme emme … muuten pienestäkin pääse eteenpäin ja ongelmat ongelmasta tulee suurenevat omassa päässämme usein moninkertaisiksi. Keskity etsimään ratkaisu ongelmaan, älä panosta surkutteluun
 12. 12. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Kaikki asiat joita kohtaamme päivittäin voidaan jakaa neljään ryhmään perustuen niiden merkityksellisyyteen ja kiireellisyyteen. sekä asettaa yhteen oheisista laatikoista. Itsestään selvää on, että kiireelliset asiat joilla on merkitystä on hoidettava ja vieläpä nopeasti. Kun pohdimme ajankäyttöämme ja pyrimme kehittämään sitä, on tärkeää esittää itselleen neljä kysymystä: 1. Teenkö oikeita asioita? 2. Vietänkö liikaa asioiden parissa joihin on liimattu merkintä KIIRE, vaikka ne lähemmin tarkastellessa eivät ole kovin merkityksellisiä? 3. Varaanko aikaa merkityksellisiin asioihin vaikka niillä ei ole tiukkaa aikataulua? 4. Mistä/minkä tekemisestä voin luopua? Muista kuitenkin myös rentoutuminen. Jos akku on tyhjä, kone ei käynnisty.
 13. 13. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Pitkäkin kokemus antaa vain mahdollisuuden laatuun. Ilman halua ja motivaatiota Laatu tehdään omalla tehdä parhaansa kyky ja taito työllä joka päivä. menettävät merkityksensä.
 14. 14. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Epäröinti, vitkuttelu ja päätösten siirtäminen eteenpäin kuluttaa hirvittävän määrän energiaa. Kun taas teemme päätöksemme jämäkästi se toimii energiantuojana. Mitään ei tapahdu ilman päätöstä, asiat eivät etene, ongelmia ei saada ratkaistuksi, eikä mahdollisuuksia hyödynnetyksi ilman päätöksentekoa. En tarkoita, ettei päätöksenteon pohjaksi tarvita harkintaa, riittävää tietoa ja perusteluja, mutta älä vitkuttele kun on ratkaisujen aika. Kasvata itsestäsi jämäkkä päätöksentekijä. Kun teet päätöksen, Kommentti edelliseen: Melko lennokkaasti sanottu, mutta koko maailmankaikkeus liittoutuu joka tapauksessa ihminen pystyy ainoastaa päätöksen tehtyään yhteen tavoitteesi toteutumiseksi. itse sitoutumaan 100-prosenttisesti toimimaan tavoitteen Ralph Waldo Emerson saavuttamiseksi.
 15. 15. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
 16. 16. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry WHETHER YOU THINK YOU CAN, OR THINK YOU CAN’T YOU’RE RIGHT. HENRY FORD Asioiden eteenpäin viemiseksi tarvitaan positiivista asennetta omaa itseä ja omaa/yhteistä tekemistä kohtaan. Negatiivisella asenteella ei maailmanhistoriassa koskaan ole saavutettu tai kehitetty mitään – eikä näin tapahdu tänään eikä huomennakaan. Positiivisuus ei kuitenkaan ratkaise ongelmia, mutta sen puute on itse ongelma.
 17. 17. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry - hanki kuuluisuutta Jokainen meistä on, vastarannankiiskenä ja haluaa olla, oman elämänsä sankari - asettaudu muiden yläpuolelle - ole ”jees-jees-tyyppi” Ennenkuin puhut kysy itseltäsi: Mahdollisuuksia “Mitä aion sanoa, onko se ”On hämmästyttävää kannustamiseen ystävällistä, onko se tärkeää, mitä voi saada aikaan tarjoutuu joka päivä. onko se totta, onko se parempi jos ei välitä kuka kuin hiljaisuus” Muista, että ihmiset kestävät kerää kunnian.”Shirdi Sai Baba, intialainen pyhimys käsittämättömän paljon Harry S. Truman (vilpitöntä) kehumista.
 18. 18. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
 19. 19. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ryOMANTUNNONKYSYMYKSIÄ
 20. 20. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry 思いやり Vanha Cherokee kertoi lapsenlapselleen elämästä.. ”Kaksi sutta taistelevat sisälläni joka päivä. Toinen on paha: vihainen, kateellinen, ahne, yli- mielinen, vaipunut itsesääliin, katkera, ylemmyyden- tuntoinen, epärehellinen ja itserakas. Toinen on hyvä: iloinen, rakastava, toiveikas, nöyrä, ystävällinen, myötätuntoinen, antelias, rehellinen, velvollisuudentuntoinen ja uskollinen. Sama taistelu on käynnissä meidän jokaisen sisällä.” Lapsi kysyi, ”kumpi susi voittaa?” Vanhus vastasi, ”Se kumpaa ruokit." Arvoilla on merkitystä vain, jos ne näkyvät käytännön ratkaisuissa ja ovat pohjana päivittäiselle tekemiselle
 21. 21. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry
 22. 22. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Meitä jokaista ympäröi oma Oppiminen tapahtuu aina rajalla osaamisalueemme. Tunnemme olomme mukavaksi ja luottavaiseksi osaamisalueemme sisällä. Osaamis- Tiedämme myös pystyvämme hoitamaan alueeni haaste alueen sisällä kohtaamamme haasteet ja ongelma ongelmat, vaikka jotkut niistä saattavat olla kiusallisia ja viedä paljonkin aikaa Merkittävää on, että oppiaksemme uutta meidän on nostettava kättä pystyyn ja minä tartuttava haasteisiin osaamisalueemme ulkopuolella. Se on ainoa mahdollisuutemme oppia uutta. Oppimisemme tapahtuu aina haaste rajalla tai sen ulkopuolella. Jos uskallamme tarttua alueemme ulkopuolella oleviin haasteisiin, laajennamme haaste ongelma aluettamme ja kehitymme. Toimiessamme päinvastoin, kartellessamme uusia haasteita, mukavuusalueemme pienenee.
 23. 23. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Suhtaudu avoimesti ja ilman ennakkoasenteita ehdotuksiin ja vaihtoehtoihin. Pohdi ideoiden kehittämis- ja toteutusmahdollisuuksia. Näin toimimalla sinulla on enemmän materiaalia poimia menestysreseptit korista. Älä sulje ennakkoluuloilla menestysmahdollisuuksiasi ulos.
 24. 24. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Kerran meressä oli nuori aalto, joka kiisi iloisena eteenpäin. Se temmelsi riemuissaan muiden aaltojen kanssa ja nautti olostaan. Aurinko lämmitti sitä ihanasti ja vaahto sen ympärillä pärskyi virkistävästi. Eräänä päivänä aalto katsoi eteenpäin ja näki kauhukseen, että aalto aallon perästä, jokainen sen edellä, murtui rantaan. Se alkoi pelätä. Vanhempi aalto sen edellä kääntyi ja sanoi: ”Tiedän mikä pulmasi on. Olet nauttinut aaltona olosta niin kovasti, että olet unohtanut olevasi osa merta.”
 25. 25. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Jokainen Meistä haluaa olla - ja on - Oman Elämänsä Sankari ”On hämmästyttävää mitä voi saada aikaan jos ei välitä kuka kerää kunnian.” Harry S. Truman Mahdollisuuksia siihen tarjoutuu joka päivä. Muista: Ihmiset kestävät käsittämättömän paljon (vilpitöntä) kehumista.
 26. 26. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ryKun minä opin ymmärtämään sinun maailmaasi – tapaasi ajatella, uskoasi, historiaasi, kulttuuriperintöäsi jamotiivejasi - ja sinä opit samoin ymmärtämään minua, silloin olemme yhdessä valmiita ylittämään kynnyksen uudellevuosituhannelle.Me kaikki olemme erilaisia. Poikkeamme toisistamme niin ulkoiselta olemukseltamme kuin tavaltamme ajatella.Saamme motivaatiomme eriasioista. Ensimmäisestä hengenvedosta viimeiseen elämme elämäämme omanmaailmamme kautta.Käytöstämme määrää oma tapamme arvottaa ja tulkita maailmaa ympärillämme. Maailma on sama, mutta ikkunajonka läpi sitä katsomme, vaihtelee kooltaan, muodoltaan ja väriltään. Sijainnista riippuen maisemat poikkeavattoisistaan.Kun oivallamme nämä perustotuudet, pelko ja uhkakuvat väistyvät keskinäisen ymmärtämisen tieltä.
 27. 27. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Tämä päivä on elämäsi tärkein päivä. Tänään aloitat tulevaisuudenrakentamisen, sillä tämä päivä on kaikki, mikä sinulla on.Eilinen kokemuksineen on takana. Sitä et voi enää muuttaa. Huomisen päätökset ja teot ovat vasta edessä. Tämä päivä on kaikki, mitä sinulla on; tänään, huomenna, ylihuomenna. Tänään on tärkeä päivä. Tänään – vain tänään – sinulla on mahdollisuus muuttaa itseäsi ja maailmaa. Petri Niskanen
 28. 28. 07.10.2012Erityistoimihenkilöt ET ry Aiheita • Ajankäytön hallinta • Asenteen & yhteistyön voima (sisältää oivalluksia herättävän yhteistyöpelin) • Arvopohjainen johtaminen & toiminta • Johtamis- ja esimiestaidot • Itsensä kehittäminen Business Bushido, Johtamisen • Kansainvälistyminen seitsemän • Kehityskeskustelut arvoa • Kommunikointi & vuorovaikutustaidot • Muutoksessa menestyminen Petri Niskanen • Työhyvinvointi • Unelman metsästäjä • Vastuun kantaminen Tilaa Petri Niskanen 0500 590 135 Jokainen esitys on räätälöitävissa pituudeltaan 20 € ja painotuksiltaan asiakkaan toiveiden mukaan. petri@petriniskanen.com petri@petriniskanen.com Every presentation also in English Pelaajat voittavat pelejä. Joukkueet voittavat mestaruuksia. Bill Taylor

×