Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Saisiko olla olipa kerran_ tarinakone_ anne kalliomäki_ matkamessut 2015_matkatieto

1,123 views

Published on

SAISIKO OLLA OLIPA KERRAN?
Tarinallistaja Anne Kalliomäki herätteli tarinakipinöitä matkailuyrittäjien sydämmissä matkamessujen Matkatieto-ohjelmassa torstaina 15.1.2015, klo 15.00-15.45, SIbelius150-lavalla.

Nyt tehdään tulosta tarinallistamalla. Tarinallistamisen avulla teet palvelusta asiakkaillesi kokemuksen!

Lataa ilmainen opas:
http://www.tarinakone.fi/lataa-opas/

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Saisiko olla olipa kerran_ tarinakone_ anne kalliomäki_ matkamessut 2015_matkatieto

  1. 1. Saisiko olla olipa kerran? MATKATIETO MATKAMESSUT 2015 Anne Kalliomäki Tarinakone
  2. 2. Lue myös Annen kirjoittama ja Talentumin julkaisema kirja TARINALLISTAMINEN Palvelukokemuksen punainen lanka Lammas tuottaa villoja, Tarinakone asiakkailleen punaisia lankoja! Anne Kalliomäki 040 537 1939 anne@tarinakone.fi www.tarinakone.fi Tarinakone valmentaa yrityksiä tarinallistamaan palveluista kokemuksia Miksi tarinallistaa? •  Tarinallistamisen avulla yritys erottuu, luo kilpailuetua.Tarinat myyvät! •  Tuotteistaminen ja markkinointi helpottuu, kun tekemistä ohjaa vahva tarina.Tarina karsii rönsyilyt! •  Tarinallistamalla luot tunteita, elämyksiä ja muistijälkiä.Tarina saa ihmiset puhumaan, suosittelemaan! •  Palvelukokemus on nyt parasta markkinointia. Tarinallistamalla teet palvelusta kokemuksen! Lisää tarinallistamisen vinkkejä Facebookissa ja Twitterissä Facebook: facebook.com/Tarinakone Twitter: @Tarinakone ja #tarinallistaminen
  3. 3. TARINA?   OLIPA  KERRAN..     KUVA:  NUKULA  OY:N  KUUTAMOLLA  ILLAT    
  4. 4. NYT TEHDÄÄN TULOSTA TARINALLA JA PALVELUKOKEMUSTA TARINALLISTAMALLA. SANOISTA TARINATEKOIHIN.
  5. 5. "Tarinallistaminen kirjan sisältö on selkeä ja hyvin havainnollistettu. Myös nuotion äärellä haastattelut tuovat esille mielenkiintoisia näkökulmia. Matkailualalla tulisi nykyistä enemmän huomioida tuotteen viestiä, tarinaa. Myös pienten- ja keskisuurten matkailuyrittäjien kannattaisi panostaa rajallista aikaansa tarinallistamiseen.   Kokonaisvaltainen, koko palvelun kattava tarina on tärkeä seikka sekä asiakkaalle että myös työntekijöille.

×