Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Chetvrtina

6,309 views

Published on

Дропки - половина и четвртина

Published in: Education
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Chetvrtina

 1. 1. ДРОПКИ Што е половина? Кога нешто ќе поделиме на 2 еднакви дела, секој дел го нарекуваме половина
 2. 2. Како го пишуваме бројот половина? 1 2 Ова е бројот што ни кажува колку се сите делови Ова е бројот што ни кажува колку делови се обележани
 3. 3. Дали можеме на ги препознаеме фигурите на кои е обоена половина? How many are there?
 4. 4. Што е четвртина? Кога нешто ќе поделиме на 4 еднакви делови, велиме дека еден дел е четвртина.
 5. 5. Како го запишуваме бројот четвртина? Овој број ни кажува Кoлку се сите делови Овој број ни кажува колку делови сме земале или обележале 1 4
 6. 6. 1 Значи што научивме?
 7. 7. Дали можеме да ги препознаеме формите каде што е обоена четвртина? Колку се?
 8. 8. Јас можам да определам половина и четвртина од една форма - Портокаловото ливче превиткај го на половина потоа на секој дел запиши ја дропката што означува една половина. - Зеленото ливче превиткај го на четвртини потоа на секој дел запиши ја дропката една четвртина

×