Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

7th science-samacheer (1)

7,672 views

Published on

Published in: Technology, Business
  • Hello! I can recommend a site that has helped me. It's called ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ They helped me for writing my quality research paper.
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Hi there! I just wanted to share a list of sites that helped me a lot during my studies: .................................................................................................................................... www.EssayWrite.best - Write an essay .................................................................................................................................... www.LitReview.xyz - Summary of books .................................................................................................................................... www.Coursework.best - Online coursework .................................................................................................................................... www.Dissertations.me - proquest dissertations .................................................................................................................................... www.ReMovie.club - Movies reviews .................................................................................................................................... www.WebSlides.vip - Best powerpoint presentations .................................................................................................................................... www.WritePaper.info - Write a research paper .................................................................................................................................... www.EddyHelp.com - Homework help online .................................................................................................................................... www.MyResumeHelp.net - Professional resume writing service .................................................................................................................................. www.HelpWriting.net - Help with writing any papers ......................................................................................................................................... Save so as not to lose
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here

7th science-samacheer (1)

  1. 1. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc. 7k; tFg;G mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp)01. cyfpd; gl;L cw;gj;jpapy; ,e;jpah tfpf;Fk; ,lk; A) xd;W B) ,uz;L C) %d;W D) ehd;F02. nghJthf kpf mjpf mstpy; gadpy; cs;s gl;L A) lh]h; gl;L B) vhp gl;L C) ky;nghp gl;L D) Kfh gl;L03. Njhypidr; Nrjg;gLj;jhky; fk;gspia vLf;Fk; Gjpa Kiwf;F _____ vdg; ngah; A) ];fpd;fpspg; B) N`h;fpspg; C) gNahfpspg; D) lTd;fpspg;04. NjdP tsh;g;Gf;F cfe;j ,dkhff; fUjg;gLtJ A) Vgp]; lhh;Nrl;lh B) Vgp]; GNshhpah C) Vgp]; ,z;bfh D) Vgp]; nky;ypnguh05. fPo;fz;ltw;Ws; vJ tpyq;Ffspd; ghJfhg;gpw;fhf Vw;gLj;jg;gl;l Xh; mikg;ghFk; A) GS fpuh]; B) nul; fpuh]; C) mdpky; fpuh]; D) ity;L fpuh];06. ,e;jpahtpy; Kl;il cw;gj;jpia mjpfg;gLj;j Nkw;nfhs;sg;gLk; Gjpa mwptpay; eilKiwf;F _____ vd;W ngah;. A) ntz;ikg; Gul;rp B) gRikg; Gul;rp C) njhopw; Gul;rp D) nts;spg; Gul;rp07. Njdpy; cs;s $l;Lg; nghUs;fspy; rh;f;fiuapd; msT A) 82 rjtPjk; B) 75 rjtPjk; C) 17 rjtPjk; D) 8 rjtPjk;08. rhWz;zpf;F vLj;Jf;fhl;L A) fhshd; B) f];Fl;lh C) iyf;fd; D) rljhhp09. _____ vd;gJ xU My;fh kw;Wk; xU G+Q;ir ,ilNa fhzg;gLk; $l;Laph; tho;f;if MFk; A) mkPgh B) i`l;uh C) iyf;fd;fs; D) neg;gd;e;j];10. kdpjhpy; ghy;gw;fspd; vz;zpf;if A) 18 B) 20 C) 28 D) 32 7th Science (Samacheer Kalvi)11. mirNghLk; ghY}l;bfs;; mtrukhf cl;nfhz;l Gw;fis ,iug;igapy; cs;s Kjy; gFjpapy; Nrfhpf;fpwJ. ,jw;F _____ vdg;ngah; A) Mfhuf; ftsk; B) rPf;fk; C) &kd; D) rpWFly;12. N`hkpNahgjp vd;w kUj;Jt Kiwia mwpKfg;gLj;jpath; A) Nfyd; B) `pg;NghfpNul;l]; C) mf];jpah; D) rhKnty; `hdpkd; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 1/10
  2. 2. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.13. fPo;f;fz;l $w;Wf;fis ftdp:- I. X-fjph;fs; my;yJ fhkh fjph;fs; my;yJ Gw Cjhf;fjph;fs; %yk; cztpYs;s ghf;Bhpaq;fs; kw;Wk; G+Q;irfs; nfhy;yg;gLfpd;wd II. fjph;tPr;R cztpy; cs;s Rit kw;Wk; juj;ij mopg;gjpy;iy III. fjph;tPr;rhy; gjg;gLj;jg;gl;l czTfs; er;Rj;jd;ik nfhz;lJ ,tw;wpy;: A) I kl;Lk; rhp B) I kw;Wk; II rhp C) III kl;Lk; rhp D) midj;Jk; rhp14. ,uj;jj;jpy; FSf;Nfh]pd; msitf; fl;Lg;gLj;j cjTtJ A) i`l;Nuh FNshhpf; mkpyk; B) ijuha;L Rug;gp C) mikNy]; D) ,d;Rypd;15. KOtJk; ePhpy; %o;fp kz;zpy; Nt&d;wp thOk; jhtuq;fSf;F vLj;Jf;fhl;L A) my;yp B) jhkiu C) Mfhaj; jhkiu D) thyp];Ndhpah16. MzpNth; njhFg;G fhzg;gLk; jhtuj;jpw;F (jhtuq;fSf;F) vLj;Jf;fhl;L A) Ntk;G B) Nful; C) Ks;sq;fp D) ,it midj;Jk;17. ePh;j; Njitapd; mbg;gilapy; jhtuq;fis %d;W tiffshfg; gphpj;jth; A) Nfyd; B) thh;kpq; C) jpNahgpuh];l]; D) ney;rd;18. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf a) $k;G tbtk; - 1. Ks;sq;fp b) fjph; tbtk; - 2. Nful; c) gk;gu tbtk; - 3. lh;dpg; d) nfhj;J Nth;fs; - 4. lhypah FwpaPLfs;: a b c d A) 2 1 3 4 B) 1 2 3 4 C) 1 3 2 4 D) 2 3 4 119. _____ vd;gth; fz;Lgpbj;j fpiuNrhfpuhg; fUtp %yk; jhtuq;fSf;F czh;T cz;L vd;gJ njhpate;jJ. A) M.N. uha; B) th;fP]; Fhpad; C) J.C. Ngh]; D) ePy;]; Nghh;20. jhtuq;fs; xspr;Nrh;f;ifapd; NghJ mjpf mstpy; vLj;Jf;nfhs;Sk; thA 7th Science (Samacheer Kalvi) A) fhh;gd;il Mf;i]L B) Mf;]p[d; C) i`l;u[d; D) iel;u[d;21. jhtq;fspd; rhh;girT vj;jid tifg;gLk; A) xd;W B) ,uz;L C) %d;W D) ehd;F22. ghpzhkj; njhlh;gpd; mbg;gilapy; Ie;Jyf tifg;ghl;il mwpKfg;gLj;jpath; A) fNuhy]; ypd;Nda]; B) `hh;bq; tpl;Nlf;fh; C) Mh;jh; fpuhq;tp];l; D) `pg;Nghfpnul;l]; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 2/10
  3. 3. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.23. ePyfphp kiyapy; FwpQ;rp kyh; filrpahf G+j;j Mz;L A) 2004 B) 2005 C) 2006 D) 200724. fPo;f;fhz;gtw;Ws; nkhdpuh cyfj;jpy; tifg;gLj;jg;gl;Ls;sJ vJ A) GNuhl;NlhNrhth B) G+Q;ir C) ePyg;gRk;ghrp D) gpiuNahigl;25. rpw;wpdk; vd;w nrhy;iy mwpKfg;gLj;jpath; A) `pg;Nghfpnul;l]; B) [hd;Nu C) fNuhy]; ypd;Nda]; D) mhp];lhl;by;26. ,Unrhw; ngahpLk; Kiwia mwpKfg;gLj;jpath; A) `pg;Nghfpnul;l]; B) [hd;Nu C) fNuhy]; ypd;Nda]; D) mhp];lhl;by;27. jf;fhspapd; ,Unrhw; ngah; A) iyNfhngh;rpfhd; v];Fyz;lk; B) xiurh rl;ilth C) i`gp];f]; Nuh]hirdd;rp]; D) khQ;rpnguh ,d;bfh28. ghf;Bhpahtpdhy; Vw;gLk; thly; NehahdJ ,jpy; Njhd;WfpwJ A) jf;fhsp B) Mg;gps; C) cUis D) vYkpr;ir29. ‘kUe;Jfspd; uhzp’ vd miof;fg;gLtJ A) ngdprpypak; B) Nkhy;Lfs; C) <];l; D) ngdprpypd;30. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf a) gpiuNah/igl;Lfs; - 1. hpf;]pah b) nlhpNlh/igl;Lfs; - 2. nguzpfs; c) [pk;Ndh];ngh;k;fs; - 3. irf]; d) MQ;rpNah];ngh;k;fs; - 4. Ntk;G FwpaPLfs;: a b c d A) 2 1 3 4 B) 1 2 3 4 C) 1 3 2 4 D) 2 3 4 131. kdpjDf;F gpNsf; Nehia cz;lhf;Fgit A) itu];fs; B) ghf;Bhpaq;fs; C) G+Q;irfs; D) My;fhf;fs; 7th Science (Samacheer Kalvi)32. kJghd jahhpg;gpy; gad;gLk; G+Q;ir A) <];l; B) ngdprpypak; C) Nkhy;L D) fhshd;fs;33. rpijg;gitfSf;F vLj;Jf;fhl;L A) jhtuq;fs; B) tpyq;Ffs; C) G+Q;irfs; D) ,tw;Ws; VJkpy;iy http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 3/10
  4. 4. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.34. ‘tdkfh cw;rtk;’ gz;bif nfhz;lhlg;gLk; khjk; A) [{d; B) [{iy C) nrg;lk;gh; D) mf;Nlhgh;35. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf a) cyf epyg;gug;G jpdk; - 1. etk;gh; 25 b) cyf fhLfs; jpdk; - 2. mf;Nlhgh; 5 c) ,aw;if Mjhu jpdk; - 3. khh;r; 21 d) ,aw;if ghJfhg;G jpdk; - 4. gpg;uthp 2 FwpaPLfs;: a b c d A) 2 3 1 4 B) 1 3 2 4 C) 4 3 2 1 D) 2 3 4 136. kpf mjpf cg;G jd;ikiaf; nfhz;l fly; A) ,e;jpag; ngUq;fly; B) kj;jpa jiuf;fly; C) rhf;fly; D) mugpf; fly;37. cyf ePh; jpdk; nfhz;lhlg;gLtJ A) Vg;uy; 22 B) khh;r; 22 C) [_d; 5 D) nrg;lk;gh; 1638. Xh; Mz;bw;F xU kdpjDf;F fpilf;Fk; ePhpd; mstpy; ,e;jpah cs;s ,lk; A) 121 B) 129 C) 131 D) 13339. nekpyp fly; ePiu FbePuhf;Fk; jpl;lk; mike;Js;s khtl;lk; A) ehif B) mhpaY}h; C) jpUts;@h; D) fhQ;rpGuk;40. rhj;jD}h; miz mike;Js;s khtl;lk; A) nrd;id B) Nryk; C) jQ;rhT+h; D) jpUtz;zhkiy41. xU NeNdhkPl;lh; vd;gJ -5 -6 A) 10 kPl;lh; B) 10 kPl;lh; -9 -10 C) 10 kPl;lh; D) 10 kPl;lh;42. mjpf ntg;gg;gLj;jg;gl;;l thA epiyahdJ ,t;thW miof;fg;gLfpwJ A) gpsh];kh B) ePuhtp C) Ngh];-Id;];Bd; fhz;ld;];Nll; D) fz;zhb 7th Science (Samacheer Kalvi)43. fPo;f;fhz;gtw;Ws; ,aw;gpay; khw;wk; vJ A) I];fphPk; cUFjy; B) ngd;rpy; ciljy; C) kpd;dpio tpsf;F vhpjy; D) ,it midj;Jk;44. JUg; gpbf;f mtrpakhdJ A) ePh; B) Mf;]p[d; C) ePh; kw;Wk; Mf;]p[d; D) ePh; kw;Wk; ntg;gk; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 4/10
  5. 5. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.45. fha;fwpfs; kw;Wk; goq;fspy; cs;s thrid> epwk; kw;Wk; Rit Mfpatw;wpd; fhuzk; mtw;wpy; cs;s A) i`l;uhf;rpy; Nrh;kq;fs; B) /gpdhypf; Nrh;kq;fs; C) tisa i`l;Nuh fhh;gd;fs; D) fhh;ghf;rpypf; mkpyq;fs;46. nts;spg; ghj;jpuq;fs; gsgsg;ig ,og;gjw;Ff; fhuzk;> mit fhw;wpy; cs;s _____ cld; tpidGhptNj MFk; A) fe;jf mkpyk; B) ry;gh; C) iel;hpf; mkpyk; D) fhh;gd;47. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf a) Mg;gps; - 1. khypf; mkpyk; b) jpuhl;ir - 2. lhh;lhhpf; mkpyk; c) vWk;G - 3. mrpl;bf; mkpyk; d) tpdpfh; - 4. ghh;kpf; mkpyk; FwpaPLfs;: a b c d A) 2 3 1 4 B) 1 3 2 4 C) 1 2 4 3 D) 2 3 4 148. Nrhbak; i`l;uhf;irbd; NtWngah; A) fh];bf; Nrhlh B) fh];bf; nghl;lh~; C) Rl;l Rz;zhk;G D) ePw;Wr; Rz;zhk;G49. ‘my;fyp’ vd;w mNugpar; nrhy;ypd; nghUs; A) mkpyq;fs; B) fhuq;fs; C) kur;rhk;gy; D) mkpy ePf;fp50. fPo;f;fz;l $w;Wf;fis ftdp:- I. vy;yh my;fypRfSk; fhuq;fs;. Mdhy; vy;yh fhuq;fSk; my;fypRfs; my;y II. jhJg; nghUs;fspy; ,Ue;J ngwg;gLk; mkpyk; fdpk mkpyq;fs; MFk; III. Gujj;jpy; mkpNdh mkpyq;fs; cs;sJ ,tw;wpy;: A) I kl;Lk; rhp B) I kw;Wk; III rhp C) II kl;Lk; rhp D) midj;Jk; rhp51. cyfpy; mjpf typik kpf;f mkpyk; A) fe;jf mkpyk; B) i`l;Nuh FNshhpf; mkpyk; C) /GSNuh ry;G+hpf; mkpyk; D) mlh; iel;hpf; mkpyk; 7th Science (Samacheer Kalvi)52. Ntjpg; nghUs;fspd; murd; vd;W miof;fg;gLtJ A) iel;hpf; mkpuk; B) fe;jf mkpyk; C) i`;l;Nuh FNshhpf; mkpyk; D) rpl;hpf; mkpyk;53. fPo;f;fhz;gtw;Ws; ntbkUe;J jahhpf;fg; gad;gLtJ A) nghl;lhrpak; iel;Nul; B) fhg;gh; ry;Ngl; C) Nrhbak; fhh;gNdl; D) fhy;rpak; yhf;Nll; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 5/10
  6. 6. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.54. vWk;Gf; fbahy; Vw;gLk; typ kw;Wk; tPf;fj;ijf; Fzkhf;fg; gad;gLtJ A) Jj;jehff; fhh;gNdl; B) tpdpfh; C) nkf;dprpak; i`l;uhf;irL D) ngu]; ry;Ngl;55. fhuq;fs; gPl;Ul; rhWld; (epwq;fhl;b) tpidGhpe;J nfhLf;Fk; epwk; A) ePyk; B) ,sQ;rptg;G C) gr;ir D) kQ;rs;56. vhpjy; vj;jid tifg;gLk; A) xd;W B) ,uz;L C) %d;W D) ehd;F57. vz;nzapdhy; gw;wp vhpaf;$ba jPia _____ nfhz;L mizf;f Ntz;Lk; A) jpl fhh;gd;il Mf;i]L B) fhh;gd; nll;uh FNshiuL C) /Nghk;ikl; D) jz;zPh;58. fPo;f;fhZk; vhpnghUs;fspy; fNyhhp kjpg;G (Kcal/Kg) mjpfk; nfhz;lJ A) ngl;Nuhy; B) i`l;u[d; C) kPj;Njd; D) epyf;fhp59. jputg;; ngl;Nuhypa thA (LPG) vd;gJ A) GNuhg;Ngd; (15%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (85%) B) GNuhg;Ngd; (85%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (15%) C) vj;jpy; nkh;fhg;ld; (15%) kw;Wk; GNuhg;Ngd; (85%) D) vj;jpy; nkh;fhg;ld; (85%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (15%)60. rhz vhpthAtpy; (Nfhghh; thA) fye;jpUg;gJ A) kPj;Njd; kw;Wk; <j;Njd; B) kPj;Njd; kw;Wk; GNuhg;Ngd; C) <j;Njd; kw;Wk; i`l;u[d; D) iel;u[d; kw;Wk; kPj;Njd;61. xU n`f;Nlh; vd;gJ A) 2.50 Vf;fh; B) 3.12 Vf;fh; C) 2.47 Vf;fh; D) 3.25 Vf;fh;62. xU rJu kPl;lh; vd;gJ A) 10.56 rJu mb B) 10.76 rJu mb C) 11.22 rJu mb D) 11.48 rJu mb63. xU kPl;lh; vd;gJ A) 3.11 mb B) 3.18 mb C) 3.25 mb D) 3.28 mb64. xU ypl;lh; vd;gJ 7th Science (Samacheer Kalvi) 3 3 A) 10 nrkP B) 100 nrkP 3 3 C) 1000 nrkP D) 10000 nrkP65. ghjurj;jpd; mlh;j;jp ePhpd; mlh;j;jpiag; Nghy A) 11.6 klq;F B) 12.6 klq;F C) 13.6 klq;F D) 15.6 klq;F http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 6/10
  7. 7. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.66. ntw;wpfukhf KjyhtJ Cry; fbfhuj;ij tbtikj;jth; A) fpwp];bad; i`[d;]; B) fypNah fypyp C) N[k;]; Nkf;];nty; D) My;th vbrd;67. jkpo;ehL Rw;Wyhj;Jiw xt;nthU tUlKk; _____ khjq;fspy;> Vyfphpapy; (NtY}h; khtl;lk;) njhq;fpg; gwj;jy; (Hang Gliding) tpisahl;L tpohit elj;Jfpd;wJ. A) [{iy - Mf];l; B) Mf];l; - nrg;lk;gh; C) nrg;lk;gh; - mf;Nlhgh; D) mf;Nlhgh; - etk;gh;68. xU xsp Mz;L vd;gJ 9 10 A) 9.46 x 10 fpkP B) 9.46 x 10 fpkP 11 12 C) 9.46 x 10 fpkP D) 9.46 x 10 fpkP69. xU thdpay; myF vd;gJ A) 100 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh; B) 150 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh; C) 200 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh; D) 250 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh;70. xsp xU tpdhbapy; nry;Yk; J}uk; Rkhh; A) 1 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh; B) 2 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh; C) 3 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh; D) 4 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh;71. 2008 Mk; Mz;L gP[pq;fpy; ele;j xypk;gpf; Nghl;bapy; cird; Nghy;l; 100 kP. njhiyit flf;f vLj;Jf;nfhz;l Neuk; A) 9.6 tpdhbfs; B) 9.5 tpdhbfs; C) 9.3 tpdhbfs; D) 9.2 tpdhbfs;72. thfdk; fle;j nkhj;j njhiyit mstpLkhW mike;jpUf;Fk; fUtp A) ];gPNlhkPl;lh; B) mdpNkhkPl;lh; C) XNlhkPl;lh; D) Mf;]NdhkPl;lh;73. GtpaPh;g;G KLf;fj;jpd; ruhrhp kjpg;G 2 A) g = 9.8 kP/tp B) g = 9.8 kP/tp 3 4 C) g = 9.8 kP/tp D) g = 9.8 kP/tp74. xU tpdhbapy; jpirNtfj;jpy; Vw;gLk; khw;wk; A) Ntfk; B) KLf;fk; C) ,lg;ngah;r;rp D) ,af;fk;75. ,e;jpahtpy; fhw;W Mw;wy; %yk; kpd; cw;gj;jp nra;Ak; khepyq;fspy; Kjyplk; tfpg;gJ A) cj;jpug; gpuNjrk; B) Me;jpug; gpuNjrk; C) jkpo;ehL D) F[uhj; 7th Science (Samacheer Kalvi)76. Kjd; Kjyhf kpd;fyj;ij cUthf;fpa tpQ;Qhdp A) jhk]; vbrd; B) myf;rhz;Nuh Nthy;l; C) fpwp];bad; i`n[d;]; D) Y}ap fhy;thdp77. kpd;tpsf;fpy; gad;gLj;jg;gLk; RUs; tbt fk;gp ,jdhy; nra;ag;gl;bUf;Fk; A) jhkpuk; B) ief;Nuhk; C) epf;fy; D) lq;];ld; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 7/10
  8. 8. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.78. kpd;Ndhl;lj;jpd; fhe;jtpisit fz;lwpe;jth; A) N[k;]; Nkf;];nty; B) fpwp];bad; xah;];nll; C) Y}ap fhy;thdp D) yf;rhz;Nuh Nthy;l;79. #hpad; tpdhbf;F _____ ntg;g Mw;wiy ntsptpLfpd;wJ 24 26 A) 3.8 x 10 [{y; B) 3.8 x 10 [{y; 24 26 C) 3.6 x 10 [{y; D) 3.6 x 10 [{y;80. Ma;tf ntg;gepiykhdpfspy; mstPLfs; _____ Kjy; _____ tiu Fwpf;fg;gl;bUf;Fk;. 0 0 0 0 A) -10 C Kjy; -110 C tiu B) -10 C Kjy; 100 C tiu 0 0 0 0 C) -10 C Kjy; 110 C tiu D) 10 C Kjy; 110 C tiu81. kdpjdpd; ruhrhp cly; ntg;gepiy 0 0 0 0 A) 36 C B) 36.9 C C) 37.9 C D) 38 C82. Mbapy; KO cUtj;ijf; fhz Mbapd; cauk; Fiwe;jJ nghUspd; cauj;jpy; vt;tsT ,Uf;f Ntz;Lk; A) fhy; gq;F B) ghjpasT C) Kf;fhy; gq;F D) ghjpastpw;F fPo;83. jd; topNa kpd;Ndhl;lj;ij mDkjpf;Fk; nghUSf;F vLj;Jf;fhl;L A) fz;zhb B) jhkpuk; C) gpsh];bf; D) A kw;Wk; B ,uz;Lk;84. epf;Nuhk; vd;gJ _____ kw;Wk; _____ Nrh;e;j cNyhff; fyit A) jhkpuk;> epf;fy; B) ,Uk;G> jhkpuk; C) epf;fy;> FNuhkpak; D) FNuhkpak;> ,Uk;G85. Mw;wypd; myF A) nfy;tpd; B) nry;rpa]; C) /ghud;`Pl; D) [{y;86. thfdq;fspy; gpd;Gwj;jpy; cs;stw;iwg; ghh;f;fg; gad;gLk; Mb A) Ftp Mb B) Fop Mb C) rkjs Mb D) ,it midj;Jk;87. Ftp Mb Vw;gLj;Jk; gpk;gk; vg;NghJk; ngUistpl A) rpwpa khagpk;gk; B) nghpa khagpk;gk; C) rpwpa nka;gpk;gk; D) nghpa nka;gpk;gk;88. MrpahtpNyNa nghpa njhiyNehf;fp jkpofj;jpy; cs;s [t;thJ kiyapy; mike;Js;s fhtY}h; Muha;r;rp ikaj;jpy; cs;sJ. mJ mike;Js;s khtl;lk; 7th Science (Samacheer Kalvi) A) NtY}h; B) jpz;Lf;fy; C) fpU~;zfphp D) nrd;id89. #hpa xspapd; epwk; A) epwkw;wJ B) nts;is C) ePyk; D) gy;tz;zk; http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 8/10
  9. 9. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.90. gpd;tUk; $w;Wf;fisf; ftdp i) rkjs Mbapy; Njhd;Wk; gpk;gk; vg;NghJk; ,lty khw;wk; mile;J fhzg;gLk; ii) rkjs Mb cUthf;Fk; gpk;gj;jpd; msT nghUspd; mstpw;F rkkhf ,Uf;Fk; ,tw;Ws;: A) i kl;Lk; rhp B) ii kl;Lk; rhp C) ,uz;Lk; rhp D) ,uz;Lk; jtW91. nkf;dPrpak; kw;Wk; Mf;]p[d; Nrh;e;jhy; fpilg;gJ A) nkf;dPrpak; i`l;uhf;i]L B) nkf;dPrpak; ilMf;i]L C) nkf;dPrpak; Mf;i]L D) nkf;dPrpak; FNshiuL92. czT kz;lyj;jpDs; czthdJ midj;J nrhpkhd epiyfisAk; flf;f ruhrhpahf vLj;Jf;nfhs;Sk; Neuk; A) 12 kzp Neuk; B) 24 kzp Neuk; C) 36 kzp Neuk; D) 48 kzp Neuk;93. mhprpapy; mjpfk; fhzg;gLtJ A) Gujk; B) nfhOg;G C) fhh;Nghi`l;Nul; D) itl;lkpd;94. ekJ clypd;; vYk;G kz;lyj;jpYs;s vYk;Gfspd; nkhj;j vz;zpf;if A) 202 B) 203 C) 204 D) 20695. ,uj;j rptg;G mZf;fspYs;s rptg;G epwkp A) My;Gkpd; B) FNshGspd; C) jpuhk;gpd; D) `PNkhFNshgpd;96. ekJ clypYs;s czh; cWg;Gfspd; vz;zpf;if A) 2 B) 3 C) 4 D) 597. #uzk;> khj;jpiu> ijyk;> ,Nyfpak;> urhadk;> g];gk; kw;Wk; nre;J}uzk; Nghd;w kUe;Jf;fis vk;kUj;Jtj;jpy; gad;gLj;Jfpwhh;fs;. A) Adhdp B) N`hkpNahgjp C) MAh;Ntjh D) rpj;jh98. ,iyj; njhopy; jz;L ,jpy; fhzg;gLfpwJ A) rg;ghj;jpf; fs;sp B) fUk;G C) kpsF D) thyp];Nehpah99. VW nfhb jhtuj;jpw;F vLj;Jf;fhl;L A) mtiu B) l;iulhf;]; C) %q;fpy; D) ntw;wpiy100. Kjy; epiy Cz; cz;zpfs; jhtu cz;zpfis cl;nfhs;tJ _____ Cl;l 7th Science (Samacheer Kalvi) epiyahFk; A) Kjyhk; B) ,uz;lhk; C) %d;whk; D) ehd;fhk; ♦♦♦♦♦"The light has gone out of our lives and there is darkness everywhere" - Jawaharlal Nehru about thedeath of Mahatma Gandhi. http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 9/10
  10. 10. Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc. 7k; tFg;G mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp) - tpilfs; 7k; tFg;G mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp) 001 B 026 C 051 C 076 D 002 C 027 A 052 B 077 D 003 C 028 A 053 A 078 B 004 D 029 D 054 A 079 B 005 A 030 B 055 D 080 C 006 D 031 B 056 D 081 B 007 B 032 A 057 C 082 B 008 A 033 C 058 B 083 B 009 C 034 B 059 A 084 C 010 B 035 C 060 A 085 D 011 C 036 C 061 C 086 A 012 D 037 B 062 B 087 A 013 B 038 D 063 D 088 A 014 D 039 D 064 C 089 D 015 D 040 D 065 C 090 C 016 D 041 C 066 A 091 C 017 B 042 A 067 B 092 B 018 A 043 D 068 D 093 C 019 C 044 C 069 B 094 D 020 A 045 B 070 C 095 D 021 C 046 B 071 A 096 D 022 B 047 C 072 C 097 D 023 C 048 A 073 B 098 A 024 C 049 C 074 B 099 D 025 B 050 D 075 C 100 C http://tnpsc.wordpress.com 7th Science (Samacheer Kalvi)http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 10/10

×