Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2016. április 4-8. - Digitális Témahét - Tevékenységnapló

775 views

Published on

A Digitális Témahét projektünk tevékenységnaplóját tartalmazza a dokumentum.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2016. április 4-8. - Digitális Témahét - Tevékenységnapló

 1. 1. 1 2016.04.04-04.08. – hétfőtől - péntekig A projekt címe: Mi a különbség a sakk és a matt között? A projekt alapja a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Programja  Beszélgetőkör: Élmények megosztása - ha öröm, akkor kislabda a jobb kézben, ha bánat, akkor kislabda a balkézben.  Ismétlő rövid összefoglalás a Sakkpalota program legfontosabb tudnivalóiból – Kérdések-válaszok – Eszközök: sakktáblák, figurák.  Játék: Két sakktábla: játékvezető felállít egy állást, majd letakarja, és a másik sakktáblán a játékosnak ugyanazt kell felállítani.  Új ismeret bevezetése: Mi a különbség a sakk és a matt között? - Sakkbolygó: http://www.mediaklikk.hu/video/sakkbolygo-7-resz/
 2. 2. 2 Feladatok - projektproduktumok Matyi: Sakk puzzle készítés  Készíts három puzzle-t a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével: http://www.jigsawplanet.com/ A képeket a saját mappádban találod meg.  Lépj be a puzzlekészítő oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg.  Hozz létre egy albumot a program oldalán! A neve: Sakkpalota legyen!  A puzzle-k kilenc darabosak legyenek!  A puzzle-k nevei a következők legyenek: 6-os puzzle: Sakk – Ellentámadás, 7-es puzzle: Sakk – Matt, 8-as puzzle: Sakk – Közbehúzás  A címkenevek a következők legyenek: Sakkpalota, sakk, matt.  Ha készen vagy a puzzle-kkal, akkor a mappádban lévő három fotót illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Mi a különbség a sakk és a matt között?  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: sakk-puzzle készítése.  A három fotó alatti felirat a puzzle-kat tartalmazó albumod rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A bejegyzés végére ezt írd: A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a 6-os számú sakk-puzzle képet a mappádból! Panna: Sakk puzzle készítés  Készíts három puzzle-t a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével: http://www.jigsawplanet.com/ A képeket a saját mappádban találod meg.  Lépj be a puzzlekészítő oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg.  Hozz létre egy albumot a program oldalán! A neve: Sakkpalota legyen!  A puzzle-k számát te határozd meg!  A puzzle-k nevei a következők legyenek: 9-es puzzle: Sakk – Ellentámadás, 2- es puzzle: Sakk – Matt, 10-es puzzle: Sakk – Ellentámadás, közbehúzás, menekülés  A címkenevek a következők legyenek: Sakkpalota, sakk, matt.  Ha készen vagy a puzzle-kkal, akkor a mappádban lévő három fotót illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Mi a különbség a sakk és a matt között?  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá:  Projekt produktumom: sakk-puzzle készítése.
 3. 3. 3  A három fotó alatti felirat a puzzle-kat tartalmazó albumod rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A bejegyzés végére ezt írd: A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a 10-es számú sakk-puzzle képet a mappádból! Giulio: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Marci: Sakk kvíz készítés a Redmenta programban  Lépj be a Redmenta oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://www.redmenta.com/  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A Feladatlap címe a következő legyen: Sakk-matt  A feladatlap leírásához a következőt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Kattints a Létrehozás gombra!  Ezután kattints az Alapbeállításokra, és írd be a következő címkéket: Digitális Témahét, Sakkpalota, Sakk, Matt.  Kattints erre: Mentés és bezár  A Kitöltési beállításoknál legyen végtelenszer kitölthető a feladatlap!  Kattints erre: Mentés és bezár  Az Értékelés a következőképpen legyen beállítva:
 4. 4. 4  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd: Hogyan menekül meg itt a király a sakkból?  Add hozzá az egyes számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: Kilépéssel – jó válasz, 2: Ellentámadással– hibás válasz, Közbehúzással– hibás válasz  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Hogyan menekül meg itt a király a sakkból?  Add hozzá az 5-ös számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: Közbehúzással – jó válasz, 2:Ellentámadással – hibás válasz, 3: Kilépéssel– hibás válasz.  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Hogyan menekül meg itt a király a sakkból?  Add hozzá a 12-es számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: Ellentámadással– jó válasz, 2: Kilépéssel – hibás válasz, 3: Közbehúzással – hibás válasz.  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints a Szerkesztés befejezése gombra!  Írd be ezt a Direktcímet: Sakkadás34, majd kattints a Mentés gombra!  Oldd meg a tesztet, és készíts róla egy képernyőfelvételt!  Illeszd a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Sakk-matt  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd feliratként: Projekt produktumom: kvíz készítése a Redmenta program segítségével  A fotó alatti felirat Redmenta teszted rövidített linkje legyen!
 5. 5. 5  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Írd alá a Direktcímet is: Sakkadás34  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tesztedről készített fotódat! Szabina: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Bence: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Ábris: Sakk kvíz készítés a LearningApps programban  Lépj be a LearningApps oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://learningapps.org/  Készíts el egy tankockát a Többválasztásos kvíz alkalmazásban!  A tankocka címe a következő legyen: Hogyan írjuk helyesen? – Szavak a sakk világából  A feladatleírás a következő legyen: Kattints a helyes megoldásra!  A feladatokhoz a mappádban lévő képeket használd fel!
 6. 6. 6  1.képhez ezeket írd: Sakk, Sákk, Sak – A helyes megoldás: Sakk  2.képhez ezeket írd: Matt, Mat, Mátt – A helyes megoldás: Matt  3.képhez ezeket írd: Menekülés, Menekulés, Meneküles – A helyes megoldás: Menekülés  5.képhez ezeket írd: Közbehúzás, Kozbehuzás, Kozbehuzas – A helyes megoldás: Közbehúzás  6.képhez ezeket írd: Ellentámadás, Ellentamadas, Éllentámadás – A helyes megoldás: Ellentámadás  A Súgó részhez ezt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ha készen vagy a tankockáddal, akkor fotózd le a megoldást és illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Hogyan írjuk helyesen? – Szavak a sakk világából  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: tankocka készítése a LearningApps program segítségével.  A fotó alatti felirat a tankockád rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tankockádról készült fotót! Gergő: Sakk kvíz készítés a LearningApps programban  Lépj be a LearningApps oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://learningapps.org/  Készíts el egy tankockát a Többválasztásos kvíz alkalmazással!  A tankocka címe a következő legyen: Sakk-matt  A feladatleírás a következő legyen: Nézd meg a sakk-állást! Melyik szó tartozik hozzá? Kattints a képekre, hogy nagyobb méretben is lásd az állásokat!  A mappádban lévő képeket használd fel a kvízhez!  A Súgó részhez ezt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ha készen vagy a tankockáddal, akkor fotózd le a megoldást és illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Sakk-matt  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: tankocka készítése a LearningApps program segítségével.  A fotó alatti felirat a tankockád rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tankockádról készült fotót!
 7. 7. 7 Peti: Sakk kvíz készítés a Redmenta programban  Lépj be a Redmenta oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://www.redmenta.com/  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A Feladatlap címe a következő legyen: Menekülés a sakkból  A feladatlap leírásához a következőt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Kattints a Létrehozás gombra!  Ezután kattints az Alapbeállításokra, és írd be a következő címkéket: Digitális Témahét, Sakkpalota, Sakk, Matt.  Kattints erre: Mentés és bezár  A Kitöltési beállításoknál legyen végtelenszer kitölthető a feladatlap!  Kattints erre: Mentés és bezár  Az Értékelés a következőképpen legyen beállítva:  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd: Melyik mezőre tud elmenekülni a sakkból a király?  Add hozzá a 10-es számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: g1 – jó válasz, 2: g3 – hibás válasz, h3 – hibás válasz  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Melyik figurával lehet ellentámadással kimenekülni a sakkból?  Add hozzá a 10-es számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: A futóval – jó válasz, 2: A gyaloggal – hibás válasz, 3: A bástyával – hibás válasz.
 8. 8. 8  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Melyik figurával lehet ebben az állásban közbehúzással kivédeni a sakkot?  Add hozzá a 10-es számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Feleletválasztós (egy jó válasz) típusút!  Írd be a válaszokat: 1: A bástyával– jó válasz, 2: A futóval – hibás válasz, 3: A gyaloggal – hibás válasz.  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints a Szerkesztés befejezése gombra!  Írd be ezt a Direktcímet: Menekülés a sakkból2, majd kattints a Mentés gombra!  Oldd meg a tesztet, és készíts róla egy képernyőfelvételt!  Illeszd a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Menekülés a sakkból  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: kvíz készítése a Redmenta program segítségével  A fotó alatti felirat Redmenta teszted rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Írd be a Direktcímet is: Menekülés a sakkból2  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tesztedről készített fotódat! Kristóf: Sakk kvíz készítés a LearningApps programban  Lépj be a LearningApps oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://learningapps.org/  Készíts el egy tankockát a Rövid válasz alkalmazásban!  A tankocka címe a következő legyen: Menekülés a sakkból  A feladatleírás a következő legyen: Írd a képek alá, hogy milyen menekülési lehetősége van a királynak a sakkból!  Kattints a képekre, hogy nagyobb méretben is lásd az állásokat!  A mappádban lévő képeket használd fel a kvízhez!  A Súgó részhez ezt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ha készen vagy a tankockáddal, akkor fotózd le a megoldást és illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Menekülés a sakkból  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: tankocka készítése a LearningApps program segítségével.  A fotó alatti felirat a tankockád rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/
 9. 9. 9  A bejegyzés végére ezt írd: A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tankockádról készült fotót! K. Márk: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Laci: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Ádám: Sakk puzzle készítés  Készíts három puzzle-t a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével: http://www.jigsawplanet.com/ A képeket a saját mappádban találod meg.  Lépj be a puzzlekészítő oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg.  Hozz létre egy albumot a program oldalán! A neve: Sakkpalota legyen!
 10. 10. 10  A puzzle-k kilenc darabosak legyenek!  A puzzle-k nevei a következők legyenek: 3-as puzzle: Sakk – Menekülés, 4-es puzzle: Sakk – Matt, 5-ös puzzle: Sakk – Közbehúzás  A címkenevek a következők legyenek: Sakkpalota, sakk, matt.  Ha készen vagy a puzzle-kkal, akkor a mappádban lévő három fotót illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: „ Mi a különbség a sakk és a matt között?”  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: sakk-puzzle készítése a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével.  A három fotó alatti felirat a puzzle-kat tartalmazó albumod rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A bejegyzés végére ezt írd: A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a 4-es számú sakk-puzzle képet a mappádból! Zsóka: Sakkpalota építése a Minecraftban  Készíts sakktáblát és hozzá sakkfigurákat a Minecraftban!  Készíts fotókat az alkotásodról, majd illeszd azokat a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címét te add meg!  A bejegyzés elejére illeszd be a Digitális Témahét jelvényét a mappádból!  A jelvény alá írd ezt: Projekt produktumom: ezt is te fogalmazd meg!  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  A link alá illeszd be az egyik sakktáblás fotódat! Janka: Sakk kvíz készítés a LearningApps programban  Lépj be a LearningApps oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://learningapps.org/  Készíts el egy tankockát a Csoportba rendezés alkalmazásban!  A tankocka címe a következő legyen: Sakk vagy matt?  A feladatleírás a következő legyen: Sakk vagy matt? Húzd a képet a megfelelő helyre! Kattints a képekre, hogy nagyobb méretben is lásd az állásokat!  A mappádban lévő képeket használd fel a kvízhez!  Sakk: 1.3.5.6.kép, matt: 2.4.7. kép
 11. 11. 11  A Súgó részhez ezt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A fotókat készítette: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Ha készen vagy a tankockáddal, akkor fotózd le a megoldást és illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Sakk-matt  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: tankocka készítése a LearningApps program segítségével.  A fotó alatti felirat a tankockád rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tankockádról készült fotót! Flóra: Sakk kvíz készítés a Redmenta programban  Lépj be a Redmenta oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://www.redmenta.com/  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A Feladatlap címe a következő legyen: Sakkmatek  A feladatlap leírásához a következőt írd: A feladatlap a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A kép forrása: http://bit.ly/1UYT2Ic  Kattints a Létrehozás gombra!  Ezután kattints az Alapbeállításokra, és írd be a következő címkéket: Digitális Témahét, Sakkpalota, Matematika  Kattints erre: Mentés és bezár  A Kitöltési beállításoknál legyen végtelenszer kitölthető a feladatlap!  Kattints erre: Mentés és bezár  Az Értékelés a következőképpen legyen beállítva:
 12. 12. 12  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd: Állítsd össze a párokat!  Add hozzá a sakkos képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Párosítós-t!  Írd be a következő párokat: 5+9 – bástya+vezér, 9+1 – vezér+gyalog, 9+5 – vezér+bástya, 1+5 – gyalog+bástya.  Írd a Válaszmagyarázatokhoz a következőt: A királynő esetében a vezér szót írd be!  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints a Szerkesztés befejezése gombra!  Írd be ezt a Direktcímet: Sakkmatek2, majd kattints a Mentés gombra!  Oldd meg a tesztet, és készíts róla egy képernyőfelvételt!  Illeszd a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Sakkmatek  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: kvíz készítése a Redmenta program segítségével.  A fotó alatti felirat Redmenta teszted rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Írd alá a Direktcímet is: Sakkmatek2  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tesztedről készített fotódat! Gyuri: Sakk kvíz készítés a Redmenta programban  Lépj be a Redmenta oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://www.redmenta.com/  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A Feladatlap címe a következő legyen: Sakk-matt – Figurák nevei  A feladatlap leírásához a következőt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. Fotó: Ujhelyiné Szeverényi Irma  Kattints a Létrehozás gombra!  Ezután kattints az Alapbeállításokra, és írd be a következő címkéket: Digitális Témahét, Sakkpalota, Sakk, Matt.  Kattints erre: Mentés és bezár  A Kitöltési beállításoknál legyen végtelenszer kitölthető a feladatlap!  Kattints erre: Mentés és bezár  Az Értékelés a következőképpen legyen beállítva:
 13. 13. 13  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd: Írd le a sakkot adó figura nevét!  Add hozzá az egyes számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Rövid válasz-t!  Jelezd, hogy van rögzített megoldás!  Írd a megoldásokhoz: Bástya, A bástya  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Melyik figura adott sakkot ebben az állásban a sötét királynak?  Add hozzá a 3-as számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Rövid válasz-t!  Jelezd, hogy van rögzített megoldás!  Írd a megoldásokhoz: Vezér, A vezér, Királynő, A királynő.  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd be: Melyik figura védi ki ebben az állásban a sakkot ellentámadással?  Add hozzá a 6-os számú képet a mappádból!  Válaszd ki a feladattípusok közül a Rövid válasz-t!  Jelezd, hogy van rögzített megoldás!  Írd a megoldásokhoz: Huszár, A huszár  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints a Szerkesztés befejezése gombra!  Írd be ezt a Direktcímet: Kivédjük a sakkot1, majd kattints a Mentés gombra!  Oldd meg a tesztet, és készíts róla egy képernyőfelvételt!  Illeszd a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Sakk-matt – Figurák nevei  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: kvíz készítése a Redmenta program segítségével
 14. 14. 14  A fotó alatti felirat Redmenta teszted rövidített linkje legyen! A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Írd alá a Direktcímet is: Kivédjük a sakkot1  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tesztedről készített fotódat! Iza: Sakk puzzle készítés  Készíts három puzzle-t a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével: http://www.jigsawplanet.com/ A képeket a saját mappádban találod meg.  Lépj be a puzzlekészítő oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg.  Hozz létre egy albumot a program oldalán! A neve: Sakkpalota legyen!  A puzzle-k kilenc darabosak legyenek!  A puzzle-k nevei a következők legyenek: 1-es puzzle: Sakk, 2-es puzzle: Matt, 12-es puzzle: Sakk – Ellentámadás  A címkenevek a következők legyenek: Sakkpalota, sakk, matt.  Ha készen vagy a puzzle-kkal, akkor a mappádban lévő három fotót illeszd be a bloghajód oldalára!  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: „ Mi a különbség a sakk és a matt között?”  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: sakk-puzzle készítése a Jigsaw puzzlekészítő program segítségével.  A három fotó alatti felirat a puzzle-kat tartalmazó albumod rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a 1-es számú sakk-puzzle képet a mappádból! Balázs: Sakk kvíz készítés a Redmenta programban  Lépj be a Redmenta oldalára belépési adataiddal, amit a digitális tolltartódban találsz meg: http://www.redmenta.com/  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A Feladatlap címe a következő legyen: Különbség a sakk és a matt között
 15. 15. 15  A feladatlap leírásához a következőt írd: A feladat a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján készült. A kép forrása: http://bit.ly/1PAIWXp  Kattints a Létrehozás gombra!  Ezután kattints az Alapbeállításokra, és írd be a következő címkéket: Digitális Témahét, Sakkpalota, Sakk, Matt.  Kattints erre: Mentés és bezár  A Kitöltési beállításoknál legyen végtelenszer kitölthető a feladatlap!  Kattints erre: Mentés és bezár  Az Értékelés a következőképpen legyen beállítva:  Kattints az Új feladat létrehozása kifejezésre!  A feladat szövegéhez ezt írd: Döntsd el, hogy igazak vagy hamisak-e az állítások!  A mappádban lévő képet csatold a Feladat szövege alá!  Válaszd ki a feladattípusok közül az Igaz-hamis állításokat!  Írd be a következő állításokat, és jelezd, hogy igaz-e vagy hamis a megállapítás! 1. Ha mattot kap a király, akkor elvesztette a játszmát. – Igaz 2. A sakknál nem tudunk elmenekülni. – Hamis 3. Háromféle módon lehet elmenekülni a sakkból. - Igaz 4. Egyszerre mindkét király is lehet sakkban. – Hamis 5. Közbehúzással is ki lehet menekülni a sakkból. – Igaz 6. Az ellentámadással nem tudunk kimenekülni a sakkból. – Hamis 7. A kilépéssel elmenekül a király a sakkból. – Igaz  Mentsd el a munkádat a Mentés gombra kattintva!  Állítsd be a pontokat kedved szerint, majd mentsd el ezt az oldalt is!  Kattints a Szerkesztés befejezése gombra!  Írd be ezt a Direktcímet: Sakk-matt, majd kattints a Mentés gombra!  Oldd meg a tesztet, és készíts róla egy képernyőfelvételt!  Illeszd a bloghajód oldalára!
 16. 16. 16  A blogbejegyzésed címe a következő legyen: Különbség a sakk és a matt között.  A bejegyzés elejére illeszd be Digitális Témahét jelvényét a mappádból, és ezt írd alá: Projekt produktumom: kvíz készítése a Redmenta program segítségével.  A fotó alatti felirat Redmenta teszted rövidített linkje legyen!  A linkrövidítést a következő alkalmazással készítsd el: https://bitly.com/  Írd alá a Diretcímet is: Sakk-matt  Ezután illeszd a blogbejegyzésed rövidített linkjét a Padlet közös plakátunkra: http://padlet.com/szevirma/3wbdko0vsxcb  A link alá illeszd be a tesztedről készített fotódat!

×