Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Poiect in cadrul bilunarului ecologic ( Salvati natura)

2,239 views

Published on

Poiect in cadrul bilunarului ecologic (s. Cismea, r-onul Orhei)

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Poiect in cadrul bilunarului ecologic ( Salvati natura)

 1. 1. UN MEDIU CURAT SI SANATOS PENTRU UN VIITOR FRUMOS AUTOR TEXT: BRATESCU SVETLANA FOTO: ROGOTE GHEORGHINA
 2. 2. CUPRINS: Omul in raport cu natura Arata ca iti pasa! Echipa Actiune Inainte Dupa Afis publicitar Ne pasa de viitor?
 3. 3. OMUL IN RAPORT CU NATURA Fiind frate cu stelele , pamintul si iarba , omul este nemuritor , deoarece o parte din el se afla tot timpul in cer , iar cealalta parte se afla pe pamant ! Din cele mai vechi timpuri omul traia in armonie cu natura , oamenii petreceau zile intregi in sir si nu reuseau sa se uimeasca pina la capat de toate minunatiile si frumusetile ei . Pentru om natura a fost din totdeauna si ramane a fi o casa in care traieste . Noi ne nastem de la si cum a dat natura, iar la moarte ne contopim inapoi cu ea . Tot acest echilibru , toata acesta stabilitatea care a existat pina acum , incepe putin cite putin sa se distruga dind loc unor valori pe care oamenii le considera mai importante , insa din contra , daca nu ar fi existat natura , nu am fi exsitat noi si toata omenirea. Traind in mijlocul naturii , omul are sufletul curat si sfint iar el insusi poarta in inima sa o bucatica din Natura !
 4. 4. ARATA CA ITI PASA! Descrierea proiectului: La data de 30 aprilie 2013 in satul Cismea, raionul Orhei, sa desfasurat o actiune de protectie a mediului, si anume a fost curatat de diferite deseuri menajere terenul din jurul ,,Monumentului ” si cel din fata ,,Izvorului din centrul satului’’. La aceasta activitate au participat elevii din gimnaziul Cismea si in special, elevii claselor a VII-a; a VIII-a si a IX-a, precum si alti tineri din sat.
 5. 5. ARATA CA ITI PASA! Scop: Implicarea tinerilor la curatarea si imbunatatirea situatiei ecologice. Obiective:  Participarea tinerilor la solubrizare;  Spirit de echipa ,, Impreuna ne vom salva’’;  Gindire rationala in ceea ce priveste protectia mediului ,,Pentru o noua atitudine’’. Materiale necesare: • Manusi si pungi pentru gunoi; • Suport tehnic ( greble; lopeti etc.); • Afisuri pentru incurajarea cetatenilor in contextul protectiei mediului inconjurator. Activitati:  Curatarea spatiilor verzi din jurul ,,Monumentului’’ si ,,Izvorului’’;  Plantarea copacilor in curtea scolii si in fata monumetului.
 6. 6. ECHIPA
 7. 7. ACTIUNE
 8. 8. ACTIUNE
 9. 9. ACTIUNE
 10. 10. INAINTE
 11. 11. INAINTE
 12. 12. DUPA
 13. 13. DUPA
 14. 14. DUPA
 15. 15. MAI MULTE POZE
 16. 16. MAI MULTE POZE
 17. 17. AFIS PUBLICITAR
 18. 18. NE PASA DE VIITOR? Pentru ca pamintul sa ramina o planeta vie, interesul oamenilor trebuiesc corelate cu legile naturii. Ramine ca noi sa luam atitudini si sa stopam efectele poluarii. Caci noua ne pasa de viitor!!!

×