Derde les

189 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
189
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Derde les

 1. 1. Welkom in de derde les!
 2. 2. DISCUSSIEGa je graag winkelen?Vind jij het eten duur in België?Is het eten duurder in jouw land?Wat is een feestmaaltijd in jouw land?
 3. 3. DE PRIJS VRAGEN- Wat is de prijs van de koffie hier?- 3,45 euro per pak.- Hoeveel kost volle melk?- 1,20 euro per liter.- En magere melk?- 1,05 per liter.- Hoe duur zijn de citroenen?- 25 cent per stuk.- En hoeveel kosten de tomaten?- 2,20 euro per kilo.
 4. 4. SUPERMARKTAFDELINGEN groenten en fruit
 5. 5. SUPERMARKTAFDELINGEN slagerijvisafdeling
 6. 6. SUPERMARKTAFDELINGEN brood en banketzuivel
 7. 7. SUPERMARKTAFDELINGEN drankafdelingsnoepafdeling
 8. 8. LIGGEN EN LEGGEN ACTIE RESULTAATIk zet het glas op tafel. Het glas staat op tafel.Ik leg het mes op de tafel. Het mes ligt op de tafel.Els steekt alles in haar tas. Alles zit in de tas.Ik stop mijn zakdoek in mijn zak. Mijn zakdoek zit in mijn zak.Ik hang het schilderij aan de muur. Het schilderij hangt aan de muur. ATTENTIE! Ik doe de bloemen in de vaas. (= ik zet de bloemen in de vaas) Ik doe mijn zakdoek in mijn tas. (= ik steek mijn zakdoek in mijn tas) Ik doe de messen in de lade. (= ik leg de messen in de lade)
 9. 9. Het perfectumONEGELMATIGE VORMEN Infinitief Stam Perfectum Perfectum = zijn ben geweest - totaal anders hebben heb gehad - vocaalwissel gaan ga gegaan / geweest doen doe gedaan drinken drink gedronken kijken kijk gekeken schrijven schrijf geschreven gaan ga gegaan / geweest eten eet gegeten liggen lig gelegen zitten zit gezeten
 10. 10. Boodschappen doenAan de slag!

×