Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Deel 7 les 1 (actieve transfer)

101 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Deel 7 les 1 (actieve transfer)

  1. 1. SPORTNaar de sportclub!
  2. 2. DiscussieDe jeugd van tegenwoordig doet veel te weinig aansport. Het gevolg is dat onze kinderen ongezond en dik zijn. Er moet wat veranderen!1. Bespreek met je gesprekspartner wat jij hiervan vindt. Klopt deze redenering?2. Zou jij je kind naar een sportclub sturen? Ben je zelf ooit lid geweest van een club?3. Rapporteer nadien wat je te weten bent gekomen aan de hele klas.
  3. 3. Zo zeg je dat!1. Heb jij een ongezonde vrees voor iets? Zo’n fobie? Ja, ik heb een ongelooflijke angst voor honden.2. Heb je ooit een topsporter persoonlijk ontmoet? Nee, ik heb nog nooit een topatleet in levenden lijve ontmoet.3. Wat is het laatste voetbalspel dat je op televisie hebt gezien? De laatste voetbalwedstrijd die ik heb gezien, was België-Roemenië.4. Vind je van jezelf dat je lichaam in goede fysieke toestand is? Ja, mijn lichaam is in prima conditie.5. Leg jij een mondeling examen liever apart of per twee af? Dat hangt van de partner af, maar ik doe het liever individueel.6. Wanneer werden jouw ouders vroeger wel eens bezorgd? Mijn ouders werden ongerust, wanneer ik te laat uitging.
  4. 4. Zo zeg je dat!7. Verkies je zelf nauw aansluitende of losse kledij? Ik verkies kledij die niet te strak is, maar die toch je vormen accentueert.8. Heb je ooit deelgenomen aan een sportcompetitie? Ja, ik heb ooit meegedaan aan een badmintonwedstrijd.9. Ben jij met je hand al eens aan een beroemdheid gekomen? Nee, ik heb nog nooit een ster aangeraakt.10. Wat is de beste verrassing die je ooit voor iemand hebt verzonnen? Ik heb ooit voor mijn ouders een verrassingsreis bedacht.11. Welk doel wil jij zeker halen in het leven? Het belangrijkste doel dat ik wil bereiken, is gelukkig zijn.
  5. 5. Zo zeg je dat!13. Is het belangrijk dat immigranten zich zo snel mogelijk aanpassen? Ja, ik denk dat het belangrijk is dat ze goed integreren.14. Ga jij af en toe hardlopen om fit te blijven? Nee, ik gewoon tegenwoordig maar erg zelden joggen.15. Wat was voor jou de moeilijkste taak waarvan je hoopte dat ze lukte in Leuven? Ik ben hier komen wonen als student, dus mijn grootste uitdaging was een diploma behalen.16. Ben jij fan van een sportclub? Ja, ik ben supporter van Club Brugge.17. Werk jij graag in groep of liever individueel? Ik werk het liefst in team. Samen sta je sterk!
  6. 6. Zo zeg je dat!18. Controleer jij je antwoorden altijd op het einde van een examen? Nee, ik wilde meestal niet nakijken, ik wilde naar huis.19. Word jij helemaal rood wanneer je je slecht voelt omdat je iets geks hebt gedaan? Nee, zelfs wanneer ik me dood schaam, bloos ik niet.20. Hoeveel teamleden heeft een basketbalploeg? Een basketbalploeg bestaat uit twaalf spelers.21. Verdient de persoon die de voetbalwedstrijd leidt even veel geld als de spelers? Nee, de scheidsrechter verdient veel minder geld, denk ik.22. Wat is de moeilijkste taak die je jezelf ooit hebt gegeven?
  7. 7. Zo zeg je dat!23. Is het belangrijk dat je de taal leert van het land waar je woont? Ja, een goede kennis van de officiële taal is van belang om een job te vinden.24. Welke spelers ken jij van de nationale voetbalploeg van jouw land? Ik ken alle spelers van het Belgische nationale elftal.25. Ben je je stem al eens verloren door te luid te roepen? Nee, maar ik schreeuw dan ook zelden.26. Wanneer heb jij je voor het laatst een stommeling gevoeld toen je een domme fout maakte? Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik me voor het laatst een idioot heb gevoeld.27. Wat zijn de typische problemen van een oud lichaam?
  8. 8. Wielrennen …Hoe eerlijk is het nog?

×