Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Deel 6 les 3 (actieve transfer)

171 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Deel 6 les 3 (actieve transfer)

 1. 1. KUNST EN CULTUURAan de horizont …
 2. 2. Discussie Tegenwoordig wordt alle kunst gerecycleerd. Oude liedjes worden geremixt en boeken worden verfilmd. Ik begrijp echt niet waarom mensen dat doen… Het origineel is toch altijd het beste!1. Bespreek met je gesprekspartner wat jij hiervan vindt. Klopt het dat de oorspronkelijke versie altijd beter is?2. Zou jij eerst naar de film kijken en dan pas het boek lezen?3. Rapporteer nadien wat je te weten bent gekomen aan de hele klas.
 3. 3. Zo zeg je dat!1. Heb jij een lievelingsschrijver? Zo ja, wie is dat dan? Ja, die heb ik. Mijn lievelingsauteur is Hugo Claus.2. Wanneer kijk jij wel eens in een oud fotoboek? Op mijn verjaardag willen mijn ouders wel eens samen in een oud fotoalbum kijken.3. Wat is het spannendste dat je ooit hebt meegemaakt? Het spannendste dat ik ooit heb beleefd, is dat ik per ongeluk aan het spookrijden was.4. Heb je schrik van zwaar onweer? Ja, bij hevig onweer kruip ik die onder mijn donsdeken.5. Is het belangrijk dat in een taalcursus ook lokale cultuur voorkomt? Ja, in een taalcursus moeten de lokale gewoonte en gebruiken ook aan bod komen.6. Wat zijn de belangrijkste attracties in Leuven?
 4. 4. Zo zeg je dat!7. Kan een boek of film jou gemakkelijk laten lachen zonder glimlachen? Ja, soms zit ik zelfs op de trein te glimlachen om een grappig fragment in mijn boek.8. Heb je veel last van allergieën? Ja, zeker in de zomer, want ik lijd aan hooikoorts.9. Is moord uit zelfverdediging een echt misdrijf? Ja, moord is iemand van het leven beroven en voor mij is dat altijd een misdaad.10. Vind jij dat we bedreigde diersoorten voldoende proberen te beschermen? Nee, we kunnen zeker nog meer opkomen voor de olifant, de tijger en de gorilla.11. Wat is de beste straf voor een crimineel die schuldig is aan het hacken van sites? Zo’n misdadiger zouden ze een zware boete moeten opleggen.
 5. 5. Zo zeg je dat!13. Wat is jouw favoriete tv-serie? Mijn favoriete tv-reeks is Witse.14. Heb jij al eens een situatie meegemaakt waarbij vuur ontstond? Ja, ik heb eens een brand meegemaakt in onze keuken. Echt beangstigend!15. Wat doe jij met eten dat resteert op het einde van de maaltijd? Eten dat overblijft, bewaar ik altijd in de ijskast.16. Luister jij het liefst naar de authentieke of een bewerkte versie van muziek? Meestal vind ik de originele versie de beste.17. Wat is de titel van het boek dat het meest ooit jouw aandacht heeft weten te trekken? Het spannendste boek dat ik ooit gelezen heb, heet Godenslaap.
 6. 6. Zo zeg je dat!18. Kan iemand impulsief een moord begaan? Ja, een passionele moord pleegt men bijvoorbeeld altijd op een impulsieve manier.19. Wie heeft J. F. Kennedy gedood? Lee Harvey Oswald zou J. F. Kennedy hebben vermoord, maar dat is niet zeker.20. Spreek jij goed of redelijk goed Frans? Nederlands is mijn moedertaal, maar ik spreek ook tamelijk goed Frans.21. Regent het in jouw land ook de hele tijd? Ja, in België regent het echt voortdurend.22. Gaat de verlichting in jouw garage automatisch aan? Ja, de verlichting in mijn garage gaat vanzelf aan.
 7. 7. Zo zeg je dat!23. Heb jij al eens een tekst van jouw moedertaal naar het Engels omgezet? Ja, ik vertaal vaak teksten van mijn moedertaal in het Engels voor mijn werk.24. Wat is de waarschijnlijke oorzaak van het gat in de ozonlaag? De vermoedelijke oorzaak zijn de uitlaatgassen van de auto’s en fabrieken.25. Wanneer hebben koppels het meest lichamelijk contact? Koppels hebben het meest seks ‘s nachts en misschien ook meer tijdens de winter.26. Wie was de politieke opponent van Barack Obama? De tegenstander van Obama in de presidentsverkiezingen was Mitt Romney.27. Wie is de bedenker van de telefoon? De uitvinder van de telefoon was Antonio Meucci en niet Graham Bell.
 8. 8. Zo zeg je dat!28. Wat is de leukste gebeurtenis die je niet verwachtte maar toch hebt meegemaakt? De leukste verrassing die ik ooit heb gekregen, was mijn verrassingsverjaardagsfeest vorig jaar.
 9. 9. Op naar de Boekenbeurs!Lezen maar …

×