Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Deel 6 les 2 (actieve transfer)

200 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Deel 6 les 2 (actieve transfer)

 1. 1. KUNST EN CULTUUREn nog een keer!
 2. 2. DiscussieIn deze tijden van economische crisis kan je maarbeter goed investeren. Geld is gevoelig aan inflatie, dus kunst lijkt me een betere investering!1. Bespreek met je gesprekspartner wat jij hiervan vindt. Vind je dat normaal in deze moderne tijd of juist niet?2. Zou je zelf kunst kopen als investering?3. Rapporteer nadien wat je te weten bent gekomen aan de hele klas.
 3. 3. Zo zeg je dat!1. Ben je op een strenge of een vrije manier door je ouders grootgebracht? Mijn ouders hebben me altijd een vrije opvoeding gegeven.2. Ben jij iemand die bang is voor gevaar? Nee, ik ben geen angstige persoon.3. Heeft het weer een impact op je humeur? Het weer beïnvloedt mijn humeur op zowel een positieve als een negatieve manier.4. Wie is jouw favoriete toneelspeler? Ik vind Els de Schepper de beste actrice aller tijden!5. Wat is het thema van deel 6 in ons handboek? Het onderwerp van deel 6 is kunst.6. Zou jij niet eerlijk kunnen zijn tegenover je partner? Nee, ik zou mijn partner nooit kunnen bedriegen.
 4. 4. Zo zeg je dat!7. Ben jij iemand die op een sterke manier kritiek kan geven? Ik geef nooit stevige kritiek, omdat ik denk dat mensen dat niet fijn zullen vinden.8. Heeft elk land mannen nodig die in het leger dienst doen? Ja, want soldaten of militairen zijn niet enkel nodig om te vechten.9. Hoe noem je de groep militairen die een land verdedigen? Die groep militairen noemen we het leger van dat land.10. Waarom loopt hij buiten terwijl zijn moeder het hem verboden heeft? Hoewel zijn moeder het hem verboden heeft, loopt hij buiten om te roken.11. Is het waar dat een groep vrouwen altijd over verschillende onderwerpen praat? Ja, vrouwen kunnen urenlang babbelen over van alles en nog wat.12. Waarom heeft Samsung de productie van de Galaxy 3s vergroot?
 5. 5. Zo zeg je dat!13. Van welke sport houd je erg veel? Ik ben een echte liefhebber van tennis.14. Ga jij vaak naar zo’n winkel waar je videocassettes en dvd’s kan uitlenen? Nee, ik ben al in jaren niet meer in een videotheek geweest.15. Vind jij dat een bromfiets sneller dan 40 km per uur zou moeten kunnen rijden? Nee, ik vind dat te snel rijden met een brommer gevaarlijk is voor voetgangers.16. Welke activiteiten zijn voor jou eentonig en vervelend? Grammaticalessen vind ik echt saai.17. Wat kunnen we doen tegen mensen die dingen stukmaken voor de lol?
 6. 6. Zo zeg je dat!18. Mag iedereen binnen in een nachtclub in jouw land? Nee, niet iedereen krijgt zomaar toegang. Je moet minstens 18 jaar oud zijn.19. Wie heeft jou het slechte nieuws van 11 september 2001 verteld? Mijn broer heeft me dat ‘s avonds tijdens het eten meegedeeld.20. Worden de klanten in een winkel in jouw land ook de ene na de andere bediend? Ja, de mensen trekken een nummertje en worden om de beurt bediend.21. Staan de mensen in jouw land gedisciplineerd achter elkaar te wachten in een winkel? Ja, meestal staan ze in de rij, maar soms proberen de mensen ook voor te steken.22. Heb jij al eens speciale kleren aangetrokken om carnaval te vieren?
 7. 7. Zo zeg je dat!23. Hoe ga jij om met situaties waarin iemand jou vertelt dat hij jouw werk niet goed vindt? Ik kan kritiek goed verdragen, maar hij moet wel constructief zijn.24. Zou jij eens een aanwezige willen zijn op een concert als Lady Gaga optreedt? Nee, dank je wel, ik ben liever geen toeschouwer op zo’n concert.25. Wat vond jij van de show van Toon Hermans? Ik vond de voorstelling echt grappig!26. Ga jij vaak naar het theater? Nee, ik ga niet zo vaak naar het toneel, maar in de bioscoop zal je me wel vinden.27. Zou jij het volkslied van je land durven zingen op een verhoging vooraan in
 8. 8. Zo zeg je dat!28. Heeft jouw buur een krachtige handdruk? Ja, hij heeft een stevige greep.29. Houd jij dat wat je denkt soms voor jezelf? Of zeg je steeds vrijuit je mening? Ik maak van mijn gedachten geen geheim. Ik zeg wat ik denk.
 9. 9. Probeer het eens …Veel kijkplezier!

×