Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Deel 6 les 1

191 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Deel 6 les 1

  1. 1. KUNST EN CULTUURWoordjes leren…
  2. 2. Discussie De meeste Vlamingen gaan vaker naar de bioscoop dan naar het theater en het vaakst kijken ze naar de televisie. Veel boeken lezen ze niet en in musea zie je ze ook niet zo vaak.1. Bespreek met je gesprekspartner wat jij hiervan vindt. Vind je dat normaal in deze moderne tijd of juist niet?2. Hoe zit dat in jouw land?3. Rapporteer nadien wat je te weten bent gekomen aan de hele klas.
  3. 3. Praten maar!1. Kan je soms tegen jezelf praten? Wanneer doe je dat dan? Soms heb ik het inderdaad tegen mezelf, maar enkel als ik alleen ben.2. Besluit je soms te wachten voordat je reageert op een e-mail? Soms wacht ik af, maar meestal antwoord ik meteen.3. Welke maatregelen kunnen we nemen om ervoor te zorgen dat de natuur veilig kan blijven voortbestaan? We kunnen de natuur beschermen door minder energie te verbruiken.4. Hoeveel delen moeten we studeren in het vierde jaar? We moeten 7 hoofdstukken studeren.5. Hoeveel pagina’s zijn dat ongeveer? Dat zijn ongeveer 209 bladzijden.6. Moet je veel inspiratie en leuke ideeën hebben om een gedicht te kunnen schrijven? Ja, je moet over creativiteit beschikken. Je moet creatief zijn.
  4. 4. Praten maar!7. Ken je het aantal gram dat er in een kilogram kan? De hoeveelheid gram per kilogram is duizend.8. Welke kanalen heb jij ter beschikking om de actualiteit te kennen? Ik gebruik radio, TV en internet als media.9. Wanneer heb je erg hard in je handen geklapt omdat je heel tevreden was over iets? Ik heb een stevig applaus gegeven na het concert van Nicolaas Kende.10. Welk beeld hebben mensen over jouw geboorteland, denk je? Waarom? Het imago van mijn land moet opgepoetst worden na de politieke crisis.11. Ken je enkele beroemde drama’s van Shakespeare? Ik ken verschillende toneelstukken van Shakespeare: Romeo and Juliette, Othello.12. Wat is het doel van je leven? Wat wil je bereiken op korte en lange termijn? Op korte termijn streef ik naar plezier in mijn werk. Op lange termijn streef
  5. 5. Praten maar!13. Mogen jonge zeehondjes gedood worden voor hun pels? Kan je dat goedkeuren? Ik vind dat men het doden van jonge zeehondjes niet mag toestaan/aanvaarden.14. Ik heb honger. Mag ik van jou een boterham eten in de les? Ja, ik sta je toe een boterham te eten in de les.15. Jullie studeren al een tijdje Nederlands. Welke woorden heb je in die tijd geleerd? Ik heb intussen nieuwe woorden geleerd als ernstig en vertegenwoordigen.
  6. 6. Little Black SpidersNu in de bioscoop!

×