Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Најдобри совети заорганизациски промени  www.pretpriemac.com
СОВЕТ БРОЈ 1 Навремено откривање на сите можни  извори наорганизациски  промени
СОВЕТ БРОЈ 2 Започни со редизајн набизнис моделот
СОВЕТ БРОЈ 3 Погледни во претходните неуспеси за даоткриеш повеќе  извори на  промени
СОВЕТ БРОЈ 4Бреинстормирај ги сите можни  извори на  отпор кон  промените
СОВЕТ БРОЈ 5 Изработи јасен   план заимплементацијасо одговорности,   рокови и  очекувани  резултати
СОВЕТ БРОЈ 6Не заборавај да го  набљудуваш  процесот наимплементација и  подобрувај  доколку има   потреба
СОВЕТ БРОЈ 7 Поттикнувај ги  луѓето да  креираат краткорочни победи за да  видат декауспехот е блиску
СОВЕТ БРОЈ 8Не заборавај да го прославиш успехот наимплементациј   ата
СОВЕТ БРОЈ 9  Мери гирезултатите испореди ги сопланираното
Повеќе ресурси за промени и претприемништво на  www.pretpriemac.com
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Совети за Организациски Промени

2,520 views

Published on

9 најважни совети за имплементација на организациски промени

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Совети за Организациски Промени

 1. 1. Најдобри совети заорганизациски промени www.pretpriemac.com
 2. 2. СОВЕТ БРОЈ 1 Навремено откривање на сите можни извори наорганизациски промени
 3. 3. СОВЕТ БРОЈ 2 Започни со редизајн набизнис моделот
 4. 4. СОВЕТ БРОЈ 3 Погледни во претходните неуспеси за даоткриеш повеќе извори на промени
 5. 5. СОВЕТ БРОЈ 4Бреинстормирај ги сите можни извори на отпор кон промените
 6. 6. СОВЕТ БРОЈ 5 Изработи јасен план заимплементацијасо одговорности, рокови и очекувани резултати
 7. 7. СОВЕТ БРОЈ 6Не заборавај да го набљудуваш процесот наимплементација и подобрувај доколку има потреба
 8. 8. СОВЕТ БРОЈ 7 Поттикнувај ги луѓето да креираат краткорочни победи за да видат декауспехот е блиску
 9. 9. СОВЕТ БРОЈ 8Не заборавај да го прославиш успехот наимплементациј ата
 10. 10. СОВЕТ БРОЈ 9 Мери гирезултатите испореди ги сопланираното
 11. 11. Повеќе ресурси за промени и претприемништво на www.pretpriemac.com

×