Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Лансирање на бизнис

1,848 views

Published on

Лансирање на еден бизнис е процес кој пред да започне бара исполнување на определени услови. Во оваа видео презентација на претприемач се презентирани некои од најважните услови кои треба да се исполнат пред да се тргне со започнување на бизнисот. http://www.pretpriemac.com

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Лансирање на бизнис

 1. 1. КОГА МОЖЕ ДАГО ЛАНСИРАТЕ БИЗНИСОТ?4 УСЛОВИ СЕ ВАЖНИ ПРИ ДОНЕСУВАЊЕ НА ОДЛУКА ЗА ЛАНСИРАЊЕ НА БИЗНИСОТ
 2. 2. 1ВРЕДНОСТ
 3. 3. Вредност Во прирачникот за сопственици на стартапиSteve Blank и Bob Dorf велат дека за вредноста треба да се размислува како: “ДОГОВОР ПОМЕЃУ КУПУВАЧОТ И ВАШАТА КОМПАНИЈА ПРЕКУ КОЈ КУПУВАЧОТ ГО НАЈМУВА ВАШИОТ СТАРТАП ЗА ДА РЕШИ ОДРЕДЕН ПРОБЛЕМ”
 4. 4. Вредност• Да решава проблем на потенцијалниот купувач• Да има уникатни карактеристики• Да нуди уникатни бенефити за купувачот• Да биде опипливо нешто за потенцијалниот купувач
 5. 5. 2ЕКОСИСТЕМ
 6. 6. ЕКОСИСТЕМЗаедница на биолошки организми интерактивни меѓу себе и физичката околина
 7. 7. Економска заедница помеѓуиндивидуалци и организации во меѓусебна интеракција
 8. 8. Бизнис екосистем• Успехот на еден стартап не зависи само од стартапот• Што е со купувачи?• Партнери?• Снабдувачи?• Дистрибутери?
 9. 9. 3СИСТЕМИ И ПРОЦЕСИ
 10. 10. Влез (Input) Процеси РезултатиВлез Процеси Резултати
 11. 11. Дизајн и тест• Мора да ги дизајнирате сите системи и процеси на бизнисот• Мора да ги тестирате сите системи и процеси на бизнисот• Мора постојано да експериментирате• ПИВОТИРАЊЕ
 12. 12. 4КУПУВАЧИ
 13. 13. Пивотирање
 14. 14. Состаноци
 15. 15. Прашалници
 16. 16. Социјални медиуми
 17. 17. Блог
 18. 18. И да се потсетимеПроверете ја вредностаПроверете го екосистемот на вашиот стартапДизајнирајте системи и процеси и секако тестирајте гиРаботете постојано на развој на купувачи

×