Programa ies l

700 views

Published on

Programa d'inserció laboral

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
700
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programa ies l

 1. 1. PROGRAMA d’ inserció laboral IES-L
 2. 2. COORDINACIÓ CONVENI a tres bandes Departament d’Educació Centre Ajuntament
 3. 3. A QUI VA DIRIGI  Alumnat de 4t ESO o edat 3r ESO amb rebuig al món acadèmic.  Elevat grau de dificultat per assolir objectius ESO i competències bàsiques.  Autoestima i autoconcepte acadèmic baix.  Risc de no aconseguir el títol de l’ ESO.
 4. 4. FINALITAT  Aconseguir que alumnes amb poques possibilits d’èxit acadèmic assoleixin les competències bàsiques i el títol d’ESO.  Aconseguir que aquests alumnes coneguin el món laboral i potser es plantegin una formació professional.
 5. 5. OBJECTIUS 1. Assolir objectius i competències bàsiques de l’etapa d’ESO. 2. Incorporar-se al món laboral. 3. Adquirir un mínim de continguts actitudinals i conceptuals tals com: 4.1 Eines de llenguatge i estratègies de raonament. 4.2 Actituds i hàbits per al treball: autoestima, autoconcepte i autoexigència. 5. Estar acompanyats en el procés de presa de decisions que implica acabar l’ESO .
 6. 6. METODOLOGIA Classe 60%: mínim 18 h / Feina 40%: màxim 12 h 9 hores classe: E.F, ViP, Opt.,tutoria i alternativa 9 hores classe:Pla Individualitzat Llengües, matemàtiques+.... 12 hores: Feina
 7. 7. RESPONSABLES 1. Equip docent i Tutor/a del grup-classe: detecten alumnat i fan proposta d'inserció al programa a l’alumne/a i a la seva família. 2. Orientadora educativa: recull la proposta i la comunica al Cap d’Estudis i al professor/a d’atenció a la diversitat. Prepara el Pla Individualitzat i proposta avaluativa final. 3. Professor/a d’atenció a la diversitat:busca un lloc de treball per l’alumne/a, coordina actuacions, fa seguiment setmanal juntament amb tutor grup- classe i psicopedagog/a.
 8. 8. DOCUMENTACIÓ NECESSARIA  Conveni signat per família, centre i empresa.  Full de seguiment de l’alumne/a a la feina. Inclou: horari i valoració periòdica de la persona responsable o entitat.  Pla Individualitzat: inclou nivell competencial en matèries instrumentals, perfil de tasques a desenvolupar, objectius i continguts de l’adaptació curricular, competències bàsiques a assolir, objectius d’àmbit laboral a treballar, criteris d’avaluació finals.
 9. 9. DESPLEGAMENT del PROGRAMA  Coordinadors: Orientadora Educativa del centre Professor d’Atenció Diversitat del centre  Alumnat d’incorporació inicial, mes de setembre- octubre.  Progressiu augment d’alumnat en el programa a partir de les propostes d’equips docents.
 10. 10. DESPLEGAMENT del PROGRAMA  Coordinadors: Orientadora Educativa del centre Professor d’Atenció Diversitat del centre  Alumnat d’incorporació inicial, mes de setembre- octubre.  Progressiu augment d’alumnat en el programa a partir de les propostes d’equips docents.

×