Les PDi a l'aula

184 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
184
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Les PDi a l'aula

 1. 1. Les PDi a l’aula<br />Beneficis i inconvenients<br />
 2. 2. Beneficis de caràcter general<br /><ul><li>Les PDi són una eina transformadora de l’aula, és a dir, fa que les classes siguin més dinàmiques gràcies a la possibilitat immediata d’utilitzar recursos diversos com vídeos, presentacions, Internet, activitats preparades, per exemple amb el Jclic, entre d’altres.
 3. 3. Augmenten la participació i col·laboració, així com de debat entre el professors i els alumnes o entre els alumnes, a l’hora de fer explicacions, treballs en grup o individuals, presentacions, activitats diverses.
 4. 4. És tracta d’un recurs aplicable a totes les etapes educatives i a totes les àrees curriculars.</li></li></ul><li>Beneficis per al professorat<br /><ul><li>Les PDi són una eina organitzativa de l’aula, ja que té un software que ajuda al mestre a preparar i estructurar les seves explicacions, adaptar, corregir i ampliar els continguts que vol explicar. També perquè dóna la possibilitat de guardar, imprimir i reutilitzar allò que s’ha donat a classe, afavorint la seva revisió. Suposa un estalvi de temps ja que tot queda guardat.
 5. 5. Permet integrar les TIC a l’aula de forma fàcil i senzilla. </li></ul>“L’ús de les TIC manté l’atenció dels alumnes sobre l’explicació, fomentant que siguin partícips del seu propi procés d’aprenentatge” (Beeland, 2002)<br /><ul><li>Aporta flexibilitat i espontaneïtat, és a dir, dóna l’oportunitat d’utilitzar diverses estratègies als professors per donar classes utilitzats diversos recursos. En aquest sentit motiva la tasca docent a l’hora d’innovar, deixant al marge les metodologies tradicionals i desenvolupant estratègies, com les TIC, enriquidores, també personalment.</li></li></ul><li>Beneficis per a l’alumnat<br /><ul><li>Les PDi són un instrument per portar a terme un aprenentatge constructivista en el qual el professor dóna eines, informacions, i estratègies als alumnes perquè puguin construir coneixements.
 6. 6. Crea expectació, motiva, afavoreix i manté l’atenció de l’alumnat gràcies a múltiples i variats estímuls.
 7. 7. Els alumnes tenen accés individual a la informació ja que el treball, els esquemes i les explicacions queden guardats i poden ser enviats als alumnes perquè ho puguin repassar a casa.
 8. 8. Fa més entenedores les classes ja que s’acompanyen les explicacions del mestre amb el llenguatge audiovisual, multisensorial, comunicatiu i interactiu.</li></li></ul><li>Beneficis per a l’alumnat amb discapacitats (NEE)<br /><ul><li>S’adapta a les necessitats dels alumnes, sobretots aquells amb NEE (auditives, visuals, etc) donant la possibilitat d’ampliar textos o imatges, fer presentacions visuals i auditives...
 9. 9. Afavoreix la inclusió d’alumnes amb dificultats d’aprenentatge ja que es realitzen treballs, activitats i presentacions en grups cooperatius i individuals els quals es poden sentir protagonistes.
 10. 10. Facilita el treball motriu i la simbolització.
 11. 11. Permet que els alumnes amb NEE puguin seguir més fàcilment les explicacions i el procés d’ensenyament- aprenentatge, i tenir a l’abast recursos per respondre a les dificultats que puguin anar sorgint.
 12. 12. Fomenta la ubicació espacial i el control del propi cos.</li></li></ul><li>Inconvenients<br /><ul><li>Inversió econòmica de les escoles.
 13. 13. El professorat ha de rebre una formació bàsica inicial.
 14. 14. Realitzar una nova organització i planificació d’espais, alumnes, grups, professors, entre d’altres.
 15. 15. Dificultats tècniques i de funcionament de les PDi (al principi) per la falta d’experiència.
 16. 16. La desmotivació que a vegades poden tenir els professors per integrar una metodologia innovadora, no coneguda, i frustrant pel fracàs dels projectes inicials.
 17. 17. A vegades es poden produir desperfectes costos de les PDi.</li></li></ul><li>RESUM<br />
 18. 18. BIBLIOGRAFIA<br />Marquès, P. (2006). La Pizarra Digital en el aula de clase.(1ªed). Barcelona: edebé<br />ISBN: 84-236-7493-2<br />Martín, J.P (2010). La pizarra digital interactiva (PDI) en la educación. (1ª ed.). Madrid: Grup Anaya, S.A<br />ISBN: 978-84-415-2785-0<br />Ministeri de Industria, Turisme i Comerç. (2006). La pizarraintercativa como recurso en el aula. Red.es<br />

×