Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

La Vestimenta Romana.

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Moda romana
Moda romana
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 9 Ad

More Related Content

Advertisement

Recently uploaded (20)

La Vestimenta Romana.

  1. 1. La vestimenta romana <ul><ul><li>Amparo Martí 4B </li></ul></ul>
  2. 2. La vestimenta romana es defineix per diferents patrons culturals i conductes. La manera de vestir ens permet conéixer els gustos, els temors, les idees, el poder de creativitat i l'adaptació al medi en el que viuen. Veient un romà sabem, per la vestimenta, si es pobre o ric. La llana era el material més utilitzat, pero depenent del poder adquisitiu de cada persona podien ser també de cotó o de seda. Les dones utilitzaven majoritàriament seda. Els adorns de perles eren molt utilitzats a l'hora de decorar els braçalets o les túniques
  3. 3. La toga: consisteix en una tela de més o menys 6 metres de llargària. Es duia enrotllada al voltant del cos d'una manera especial, generalment col·locada sobre una túnica. Els pobres la duien de llana fosca i espesa, mentre que els rics vestien túniques de llana fina i colors clars.
  4. 4. Tipus de togues:
  5. 5. La túnica : va ser agafada dels grecs. Els treballadors utilitzaven una túnica de tela molt resistent. Els soldats també tenien unes túniques especials que els atorgaven comoditat i resistència. La túnica s'ajustava a la cintura amb un cinturó. Damunt de la tunica es col·locaven la toga.
  6. 6. La paenula : Era un mantó amb una obertira, paregut a un ponxo. Hi havia quadrades i rectangulars, les dimensions s'ajustaven al tamany de cada persona. Era utilitzada pels pobres, i podien tindre caputxa o no.
  7. 7. Palla, ricinium o sopparum : era utilitzat per les comares. Era un mantell quadrat o rectangular. Anava de cap a peus i anava enganxat als cabells formant un vel.
  8. 8. La vestimenta dels soldats <ul><li>L'exercit roma anava uniformat d'una manera poc comú per a l'època. Duien una túnica curta, i a l'hivern es protegien amb una capa. Als peus no duien més que unes sandalies amb la sola grossa. </li></ul>Es protegien amb escuts i llances.
  9. 9. Vestimenta xiquets Vestimenta dones Vestimenta homes

×