Brand Equity 2009 - Mumbai


Questions from Brand Equity 2009, Mumbai
 Edition.

Compiled for your viewing by March Ahead
Brand Equity 2009 - Mumbai


          Prelims
Question 1

    Mr. Foster of Crompton and Greaves was the
•
    first person in India to own a _______
Question 2

    DuPont pioneered the concept of Getting
•
    feedback from peers, managers and
    subordinates of all ex...
Question 3

    Sila Petit was India‟s First Lady Pilot. Who was
•
    her famous brother
Question 4

    Which type of companies try to qualify for the
•
    „Geneva‟ seal?
Question 5

     Melinda Gates recently said “There are very few
•
     things banned in our house like _______ and
     _...
Question 6

     If 16 annas = 1 Rupee then Rs. 15 =
•

     1 Mohur
a.
     1 Cowry
b.
     1 Cent
c.
Question 7

    In 1952, Walter Cronkite‟s coverage of the
•
    Democratic and Republican conventions on
    behalf of CB...
Question 8

    The classical Hippocratic oath specifically bars
•
    the practitioner from carrying out __________
    a...
Question 9

    Karmali station has been voted the most tourist
•
    friendly station. In which Union Territory is it?
Question 10

    13 Billion ___________ bags are handed to
•
    British shoppers every year
Question 11

    Dharavi   : Mumbai
•
    Bronx     : New York
•
    Faveks    : ??
•
Question 12

     According to Peter Drucker, all companies have
•
     only 2 Functions viz. Marketing and _________


  ...
Question 13

     Monopsony is a situation where there is only
•
     one

     Banker
a.
     Buyer
b.
     Seller
c.
   ...
Question 14

    Which city‟s name appears below the brand
•
    name Haldiram
Question 15

    What kind of question first made its appearance
•
    in a radio quiz show in 1948 when participants
    ...
Question 16

    Correction Corporation of America is the largest
•
    operator of _______ in the USA
Question 17

    Grey Goose is one of the best brands of
•
    _______
Question 18

     Which of these companies had to buy the rights
•
     to their name from a hotel chain?

     Wipro
a.
 ...
Question 19

    The Devil‟s _________ office was established
•
    by Pope Sextus V. It was subsequently
    abolished by...
Question 20

    The copyrights on which Indian‟s work expired
•
    on 1st January 2009
Question 21

    Mr. Max Yasgur rented his dairy farm in Bethel,
•
    New York for 3 days in 1969. Why?
Question 22

    After the World Cup in 2006, who collaborated
•
    with the Adidas Innovation team to create the
    foo...
Question 23

    What appears between the words Wal and Mart
•
    in their logo (specific answer)
Question 24

    You can win an Ipod from the website
•
    NailTheThief.com by throwing rotten eggs on
    whose face?
Question 25

    Which district in UP is nicknamed Suhag Nagari
•
    because it fulfils everything a Suhagan wants?
Brand Equity 2009 - Mumbai


          Prelims

          Answers
Question 26-30

        Pictures of
•
          Mr. Hiranandani
    •
          Vadilal Ice Cream Commercial
    •
       ...
Question 1

    Mr. Foster of Crompton and Greaves was the
•
    first person in India to own a _______


Ans. Car
Question 2

    DuPont pioneered the concept of Getting
•
    feedback from peers, managers and
    subordinates of all ex...
Question 3

    Sila Petit was India‟s First Lady Pilot. Who was
•
    her famous brother

Ans. JRD Tata
Question 4

    Which type of companies try to qualify for the
•
    „Geneva‟ seal?

Ans. Watch Making
Question 5

     Melinda Gates recently said “There are very few
•
     things banned in our house like _______ and
     _...
Question 6

     If 16 annas = 1 Rupee then Rs. 15 =
•

     1 Mohur
a.
     1 Cowry
b.
     1 Cent
c.



Ans. A
Question 7

    In 1952, Walter Cronkite‟s coverage of the
•
    Democratic and Republican conventions on
    behalf of CB...
Question 8

    The classical Hippocratic oath specifically bars
•
    the practitioner from carrying out __________
    a...
Question 9

    Karmali station has been voted the most tourist
•
    friendly station. In which Union Territory is it?


...
Question 10

    13 Billion ___________ bags are handed to
•
    British shoppers every year


Ans. Plastic
Question 11

    Dharavi   : Mumbai
•
    Bronx     : New York
•
    Faveks    : ??
•



Ans. Rio de Janeiro
Question 12

     According to Peter Drucker, all companies have
•
     only 2 Functions viz. Marketing and _________


  ...
Question 13

     Monopsony is a situation where there is only
•
     one

     Banker
a.
     Buyer
b.
     Seller
c.
   ...
Question 14

    Which city‟s name appears below the brand
•
    name Haldiram


Ans. Nagpur
Question 15

    What kind of question first made its appearance
•
    in a radio quiz show in 1948 when participants
    ...
Question 16

    Correction Corporation of America is the largest
•
    operator of _______ in the USA


Ans. Prisons
Question 17

    Grey Goose is one of the best brands of
•
    _______


Ans. Vodka
Question 18

     Which of these companies had to buy the rights
•
     to their name from a hotel chain?

     Wipro
a.
 ...
Question 19

    The Devil‟s _________ office was established
•
    by Pope Sextus V. It was subsequently
    abolished by...
Question 20

    The copyrights on which Indian‟s work expired
•
    on 1st January 2009


Ans. Mohandas Karamchand Gandhi
Question 21

    Mr. Max Yasgur rented his dairy farm in Bethel,
•
    New York for 3 days in 1969. Why?


Ans. Woodstock
Question 22

    After the World Cup in 2006, who collaborated
•
    with the Adidas Innovation team to create the
    foo...
Question 23

    What appears between the words Wal and Mart
•
    in their logo (specific answer)


Ans. 5 pointed star!
Question 24

    You can win an Ipod from the website
•
    NailTheThief.com by throwing rotten eggs on
    whose face?


...
Question 25

    Which district in UP is nicknamed Suhag Nagari
•
    because it fulfils everything a Suhagan wants?


Ans...
Brand Equity 2009 - Mumbai


           Finals
Brand Equity 2009 - Mumbai


           Round I
        Multiple Choice
Question 1.1

     M.N. Srinivas, in a book titled “Caste – Its 20th
•
     Century Avatar” coined which of the terms
    ...
Question 1.2

     6 __________ have won 5 Golds in Olympics
•
     using Yamaha products

     Pole Vaulters
a.
     Arch...
Question 1.3

     Which of the following is a trip to the Maldives
•
     on a sail boat of the given name

     Dhoni Cr...
Question 1.4

     Building, Blending, Muddling, Rolling and
•
     Layering are all terms associated with which of
     t...
Question 1.5

     The shorter Oxford Directory removed 65,000 of
•
     these before printing its 6th Edition

     Comma...
Question 1.6

     What is the name given to a vehicle in rural
•
     India made by fitting an engine onto a cart. This
 ...
Brand Equity 2009 - Mumbai


          Round II
Question 2.1

    In 1983 a Korean Airlines plane was shot down
•
    by the USSR for violating its airspace. The
    even...
Question 2.2

    What is the „Wife Acceptance Factor‟
•



Ans. The addition of certain „aesthetic‟ or design
  features ...
Question 2.3

    General Insurance paid Rs. 50 Cr.
•
    ICICI Lombard paid Rs. 1.50 Cr.
•
    LIC paid Rs. 55 Lakhs
•

 ...
Question 2.4


    What is Poorism?
•



Ans. Tourism of Poverty Stricken Countries like
  Ethiopia and (for shame) India ...
Question 2.5
        This institution will not associate with practitioners
•
        of :
          „Bioethical' violatio...
Question 2.6

    The ____________ __________ costume is
•
    the only „non Service‟ uniform to have been
    granted a p...
Brand Equity 2009 - Mumbai


          Round III
           Visuals
Question 3.1




    Identify this book
•

Ans. Imagining India by Nandan Nilekani
Question 3.2




    Identify this animal
•

Ans. Beluga Whale which gives Caviare
Question 3.3




    Identify this duo
•

Ans. Packard and Hewlett of HP
Question 3.4




    Identify the product being advertised
•

Ans. Brylcreem. The only product Kishore Kumar
  advertised
Question 3.3




    What is this product?
•

Ans. Microsoft Money
Question 3.6




    Identify the person*
•

Ans. Dheeraj Gupta of Jumbo King
* Picture not the same as shown in the quiz
Brand Equity 2009 - Mumbai


          Round IV
Question 4.1

    Since 2005, what is unique about power bills
•
    from Reliance Energy?


Ans. From March 2005, Relianc...
Question 4.2

    The FBI used to refer to these things as Funny
•
    Little YNs. What is this product which is fairly
  ...
Question 4.3

    In the early part of its history, the Congress
•
    used to charge 4 annas as joining fees for
    memb...
Question 4.4

    In medieval times, rhino horns were very
•
    popular for drinking. Why?


Ans. The Rhino horns were us...
Question 4.5

    In January 2005, donations to charity via credit
•
    cards showed an increase of 200% vis a vis
    Ja...
Question 4.6

        What is calculated by
•

          Income Method
    •
          Output Method
    •
          Expen...
Brand Equity 2009 - Mumbai


             Round V
           Audio Visual
    (Not Possible to Reproduce)
Question 5.x

    Indentify person in video (Bernie Madhoff)
•
    Who is singer of a song where Lambhorgini is
•
    ment...
Brand Equity 2009 - Mumbai


         Round VI
         Knock Out
Question 6.1

    What is ISRO equivalent of Google Earth
•




Ans. Bhuvan

Deutsche Bank Eliminated
Question 6.2

    Heineken is the No. 2 Beer import of the US.
•
    What is the No. 1 Beer import?



Ans. Corona

JM Fin...
Question 6.3

    You have heard of Y Class and J Class fares
•
    while travelling by air. What is X class ?



Ans. Tic...
Question 6.4

    Who is the CEO of Air Voice Mobile Company
•




Ans. Sanjay Singhania in the movie Ghajjini

Axis Bank ...
Question 6.5

    Kookabura, the world‟s leading manufacturer of
•
    cricket balls proposed an innovation to the
    gam...
Question 6.6

    If a person is going to caldarium(hot room), then
•
    moves on tepidarium(warm room ) and then
    mov...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Brand Equity Mumbai

3,058 views

Published on

Review of Brand Equity Quiz Mumbai

0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,058
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
56
Actions
Shares
0
Downloads
394
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brand Equity Mumbai

  1. 1. Brand Equity 2009 - Mumbai Questions from Brand Equity 2009, Mumbai Edition. Compiled for your viewing by March Ahead
  2. 2. Brand Equity 2009 - Mumbai Prelims
  3. 3. Question 1 Mr. Foster of Crompton and Greaves was the • first person in India to own a _______
  4. 4. Question 2 DuPont pioneered the concept of Getting • feedback from peers, managers and subordinates of all executives. This concept is known as ___________
  5. 5. Question 3 Sila Petit was India‟s First Lady Pilot. Who was • her famous brother
  6. 6. Question 4 Which type of companies try to qualify for the • „Geneva‟ seal?
  7. 7. Question 5 Melinda Gates recently said “There are very few • things banned in our house like _______ and ________ Mills and Boon a. Fish and Chips b. Ipods and Iphones c.
  8. 8. Question 6 If 16 annas = 1 Rupee then Rs. 15 = • 1 Mohur a. 1 Cowry b. 1 Cent c.
  9. 9. Question 7 In 1952, Walter Cronkite‟s coverage of the • Democratic and Republican conventions on behalf of CBS led to the coining of a very famous term now ubiquitous in use. What is the term?
  10. 10. Question 8 The classical Hippocratic oath specifically bars • the practitioner from carrying out __________ and abortions
  11. 11. Question 9 Karmali station has been voted the most tourist • friendly station. In which Union Territory is it?
  12. 12. Question 10 13 Billion ___________ bags are handed to • British shoppers every year
  13. 13. Question 11 Dharavi : Mumbai • Bronx : New York • Faveks : ?? •
  14. 14. Question 12 According to Peter Drucker, all companies have • only 2 Functions viz. Marketing and _________ Innovation a. Ideation b. Segmentation c.
  15. 15. Question 13 Monopsony is a situation where there is only • one Banker a. Buyer b. Seller c. Agent d.
  16. 16. Question 14 Which city‟s name appears below the brand • name Haldiram
  17. 17. Question 15 What kind of question first made its appearance • in a radio quiz show in 1948 when participants were answering questions
  18. 18. Question 16 Correction Corporation of America is the largest • operator of _______ in the USA
  19. 19. Question 17 Grey Goose is one of the best brands of • _______
  20. 20. Question 18 Which of these companies had to buy the rights • to their name from a hotel chain? Wipro a. Google b. Intel c. Dell d.
  21. 21. Question 19 The Devil‟s _________ office was established • by Pope Sextus V. It was subsequently abolished by Pope John Paul II in 1983
  22. 22. Question 20 The copyrights on which Indian‟s work expired • on 1st January 2009
  23. 23. Question 21 Mr. Max Yasgur rented his dairy farm in Bethel, • New York for 3 days in 1969. Why?
  24. 24. Question 22 After the World Cup in 2006, who collaborated • with the Adidas Innovation team to create the football PowerServe
  25. 25. Question 23 What appears between the words Wal and Mart • in their logo (specific answer)
  26. 26. Question 24 You can win an Ipod from the website • NailTheThief.com by throwing rotten eggs on whose face?
  27. 27. Question 25 Which district in UP is nicknamed Suhag Nagari • because it fulfils everything a Suhagan wants?
  28. 28. Brand Equity 2009 - Mumbai Prelims Answers
  29. 29. Question 26-30 Pictures of • Mr. Hiranandani • Vadilal Ice Cream Commercial • Logo of Deccan Chargers • Picture of Raj Kumar Santoshi • De Beers Commercial •
  30. 30. Question 1 Mr. Foster of Crompton and Greaves was the • first person in India to own a _______ Ans. Car
  31. 31. Question 2 DuPont pioneered the concept of Getting • feedback from peers, managers and subordinates of all executives. This concept is known as ___________ Ans. 360 Degrees Feedback
  32. 32. Question 3 Sila Petit was India‟s First Lady Pilot. Who was • her famous brother Ans. JRD Tata
  33. 33. Question 4 Which type of companies try to qualify for the • „Geneva‟ seal? Ans. Watch Making
  34. 34. Question 5 Melinda Gates recently said “There are very few • things banned in our house like _______ and ________ Mills and Boon a. Fish and Chips b. Ipods and Iphones c. Ans. C
  35. 35. Question 6 If 16 annas = 1 Rupee then Rs. 15 = • 1 Mohur a. 1 Cowry b. 1 Cent c. Ans. A
  36. 36. Question 7 In 1952, Walter Cronkite‟s coverage of the • Democratic and Republican conventions on behalf of CBS led to the coining of a very famous term now ubiquitous in use. What is the term? Ans. Anchor
  37. 37. Question 8 The classical Hippocratic oath specifically bars • the practitioner from carrying out __________ and abortions Ans. Euthanasia
  38. 38. Question 9 Karmali station has been voted the most tourist • friendly station. In which Union Territory is it? Ans. Goa Derek gave everybody 1 mark for this. I think this is because he goofed up since Goa is a state.
  39. 39. Question 10 13 Billion ___________ bags are handed to • British shoppers every year Ans. Plastic
  40. 40. Question 11 Dharavi : Mumbai • Bronx : New York • Faveks : ?? • Ans. Rio de Janeiro
  41. 41. Question 12 According to Peter Drucker, all companies have • only 2 Functions viz. Marketing and _________ Innovation a. Ideation b. Segmentation c. Ans A
  42. 42. Question 13 Monopsony is a situation where there is only • one Banker a. Buyer b. Seller c. Agent d. Ans. A
  43. 43. Question 14 Which city‟s name appears below the brand • name Haldiram Ans. Nagpur
  44. 44. Question 15 What kind of question first made its appearance • in a radio quiz show in 1948 when participants were answering questions Ans. The $ 64,000 question
  45. 45. Question 16 Correction Corporation of America is the largest • operator of _______ in the USA Ans. Prisons
  46. 46. Question 17 Grey Goose is one of the best brands of • _______ Ans. Vodka
  47. 47. Question 18 Which of these companies had to buy the rights • to their name from a hotel chain? Wipro a. Google b. Intel c. Dell d. Ans. C
  48. 48. Question 19 The Devil‟s _________ office was established • by Pope Sextus V. It was subsequently abolished by Pope John Paul II in 1983 Ans. Advocate
  49. 49. Question 20 The copyrights on which Indian‟s work expired • on 1st January 2009 Ans. Mohandas Karamchand Gandhi
  50. 50. Question 21 Mr. Max Yasgur rented his dairy farm in Bethel, • New York for 3 days in 1969. Why? Ans. Woodstock
  51. 51. Question 22 After the World Cup in 2006, who collaborated • with the Adidas Innovation team to create the football PowerServe Ans. Zinedine Zidane
  52. 52. Question 23 What appears between the words Wal and Mart • in their logo (specific answer) Ans. 5 pointed star!
  53. 53. Question 24 You can win an Ipod from the website • NailTheThief.com by throwing rotten eggs on whose face? Ans. Ramalingam Raju
  54. 54. Question 25 Which district in UP is nicknamed Suhag Nagari • because it fulfils everything a Suhagan wants? Ans. Ferozabad. This district is famous for the manufacture of bangles.
  55. 55. Brand Equity 2009 - Mumbai Finals
  56. 56. Brand Equity 2009 - Mumbai Round I Multiple Choice
  57. 57. Question 1.1 M.N. Srinivas, in a book titled “Caste – Its 20th • Century Avatar” coined which of the terms below Late Swing a. Vote Bank b. Cash for Votes c. Ans. B
  58. 58. Question 1.2 6 __________ have won 5 Golds in Olympics • using Yamaha products Pole Vaulters a. Archers b. Shooters c. Ans. B
  59. 59. Question 1.3 Which of the following is a trip to the Maldives • on a sail boat of the given name Dhoni Cruise Holidays a. Yuvraj Cruise Holidays b. Gayle Cruise Holidays c. Ans. A
  60. 60. Question 1.4 Building, Blending, Muddling, Rolling and • Layering are all terms associated with which of the following products Wallpaper a. Cocktails b. Parathas c. Ans. B
  61. 61. Question 1.5 The shorter Oxford Directory removed 65,000 of • these before printing its 6th Edition Commas a. Capitals b. Hyphens c. Ans. C
  62. 62. Question 1.6 What is the name given to a vehicle in rural • India made by fitting an engine onto a cart. This vehicle requires no license / no registration etc. Jugad a. Muft b. Sanchay c. Ans. A
  63. 63. Brand Equity 2009 - Mumbai Round II
  64. 64. Question 2.1 In 1983 a Korean Airlines plane was shot down • by the USSR for violating its airspace. The event led to Ronald Reagan releasing which technological facility for Civilian use? Ans. Global Positioning System
  65. 65. Question 2.2 What is the „Wife Acceptance Factor‟ • Ans. The addition of certain „aesthetic‟ or design features to hi technology items to make it more appealing to the wife.
  66. 66. Question 2.3 General Insurance paid Rs. 50 Cr. • ICICI Lombard paid Rs. 1.50 Cr. • LIC paid Rs. 55 Lakhs • What was the „incident‟ that led to these • payments Ans. The 26th November Terrorist attack
  67. 67. Question 2.4 What is Poorism? • Ans. Tourism of Poverty Stricken Countries like Ethiopia and (for shame) India etc.
  68. 68. Question 2.5 This institution will not associate with practitioners • of : „Bioethical' violations such as birth control • ``Morally dubious'' experiments such as stem cell • research Drug abuse • Polluting the environment • Contributing to widening divide between rich and • poor Excessive wealth • Creating poverty • Ans. The Vatican. The abover are known as “The Seven Social Sins”
  69. 69. Question 2.6 The ____________ __________ costume is • the only „non Service‟ uniform to have been granted a patent in the US Ans. The Playboy Bunny
  70. 70. Brand Equity 2009 - Mumbai Round III Visuals
  71. 71. Question 3.1 Identify this book • Ans. Imagining India by Nandan Nilekani
  72. 72. Question 3.2 Identify this animal • Ans. Beluga Whale which gives Caviare
  73. 73. Question 3.3 Identify this duo • Ans. Packard and Hewlett of HP
  74. 74. Question 3.4 Identify the product being advertised • Ans. Brylcreem. The only product Kishore Kumar advertised
  75. 75. Question 3.3 What is this product? • Ans. Microsoft Money
  76. 76. Question 3.6 Identify the person* • Ans. Dheeraj Gupta of Jumbo King * Picture not the same as shown in the quiz
  77. 77. Brand Equity 2009 - Mumbai Round IV
  78. 78. Question 4.1 Since 2005, what is unique about power bills • from Reliance Energy? Ans. From March 2005, Reliance Energy have been issuing Braille Bills
  79. 79. Question 4.2 The FBI used to refer to these things as Funny • Little YNs. What is this product which is fairly common in use today Ans. Funny Little YELLOW NOTES. This is a reference to Post Its from 3M
  80. 80. Question 4.3 In the early part of its history, the Congress • used to charge 4 annas as joining fees for membership. Later, at Gandhiji‟s request, this was scrapped and replaced with what condition? Ans. They had to buy Khadi
  81. 81. Question 4.4 In medieval times, rhino horns were very • popular for drinking. Why? Ans. The Rhino horns were useful for detecting poisons (they changed colour).
  82. 82. Question 4.5 In January 2005, donations to charity via credit • cards showed an increase of 200% vis a vis January 2004. Why? Ans. The Tsunami in December 2004
  83. 83. Question 4.6 What is calculated by • Income Method • Output Method • Expenditure Method • Ans. The Gross Domestic Product (GDP) of a country
  84. 84. Brand Equity 2009 - Mumbai Round V Audio Visual (Not Possible to Reproduce)
  85. 85. Question 5.x Indentify person in video (Bernie Madhoff) • Who is singer of a song where Lambhorgini is • mentioned (Acorn) Identify the message of the brand being shown • in video (You drink, we drive… for safe driving in Mumbai) Audio – Identify the Movie (Aa Dekhe Zara) • Video showing theme song of Love Story • (instrumental) Audio – Identify Singer (Fergie) •
  86. 86. Brand Equity 2009 - Mumbai Round VI Knock Out
  87. 87. Question 6.1 What is ISRO equivalent of Google Earth • Ans. Bhuvan Deutsche Bank Eliminated
  88. 88. Question 6.2 Heineken is the No. 2 Beer import of the US. • What is the No. 1 Beer import? Ans. Corona JM Financial Eliminated
  89. 89. Question 6.3 You have heard of Y Class and J Class fares • while travelling by air. What is X class ? Ans. Tickets given to employees Pinstorm Eliminated
  90. 90. Question 6.4 Who is the CEO of Air Voice Mobile Company • Ans. Sanjay Singhania in the movie Ghajjini Axis Bank Eliminated
  91. 91. Question 6.5 Kookabura, the world‟s leading manufacturer of • cricket balls proposed an innovation to the game of cricket with a highly visible pink cricket ball. What was the objective in coloring the ball pink? Ans. Born out of Kookaburra‟s desire to support a local charity highlighting breast cancer
  92. 92. Question 6.6 If a person is going to caldarium(hot room), then • moves on tepidarium(warm room ) and then moves to soğukluk ...what is he doing Ans. Turkish Bath, a variant of sauna baths

×