#Piata muncii pentru entry level

147 views

Published on

Jobs market for entry level

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
147
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

#Piata muncii pentru entry level

 1. 1. #1 Piata muncii pentru entry-level
 2. 2. Prin participare la acest atelier, vei sti: !  Ce se cauta pe piata muncii? !  Cum stiu daca ce se cauta mi se potriveste? !  Unde caut job-uri? !  Cum citesc un anunt de recrutare? !  Cum aleg primul job? De ce:
 3. 3. Ce se cauta pe piata muncii?* !  47% - administrativ, asistenta, HR, customer support, project management, vanzari, marketing !  17% - IT Ce: * Cf unui studiu Adecco pentru Trim 1/ 2014
 4. 4. Mi se potriveste ce se cauta acum in piata muncii? ! Adreseaza-ti cateva intrebari ca sa afli! 1.  Ce stiu sa fac? 2.  Ce cunostinte si abilitati am? 3.  Ce e important pentru mine la un job? 4.  Se potriveste ce se cauta cu #1 si #2? !  Fa o analiza !  Ce-mi doresc vs. Ce stiu/ Ce pot sa fac Fii atent la:
 5. 5. Mi se potriveste ce se cauta acum in piata muncii?(cont.) ! Concluzioneaza! 1.  Ce vreau 2.  Ce pot 3.  Ce am nevoie sa invat 4.  Stabileste prioritati si nivelul de compromis !  Ia o decizie!! !  ACTIONEAZA! Fii atent la:
 6. 6. Surse online de cautare job- uri ! Site-urile companiilor de recrutare (o lista completa a acestora aici) ! Site-uri de job-uri !  Bestjobs.ro !  Ejobs.ro !  Hipo.ro !  joburi-absolventi.edu.ro !  Brainjobs.ro !  Myjob.ro !  Linkedin.com Resurse:
 7. 7. !  Presa scrisa !  Social media !  TV/ radio !  Prieteni !  Cunostinte/ fosti colegi/ profesori !  Site-uri specializate pe internet !  Site-urile companiilor vizate Resurse: Alte surse de cautare job-uri
 8. 8. Cum citesc un anunt de recrutare !  Anuntul trebuie sa fie clar: denumire post, locatia postului, responsabilitatile pe care le presupune !  Intelegerea si validarea cerintelor pentru candidati !  Anuntul trebuie sa fie coerent si complet !  !! Evitati sa aplicati la posturi care sunt descrise lacunar, vagi, la care denumirea angajatorului este Confidentiala sau care va propun salarii prea mari ca sa fie adevarate Fii atent la:
 9. 9. Cum aleg primul job? !  E important sa stii DE CE vrei un job? !  Coreleaza raspunsul cu momentul in care te gasesti (abia ai terminat studiile, ai nevoie de bani, vrei sa incepi o cariera, etc) !  Ce conteaza pentru tine? Care sunt lucrurile referitorare la job la care nu vrei sa faci vreun compromis? !  Afla de la cunostinte, prieteni, profesori, consilieri de cariera ce presupune munca efectiva in cadrul job-ului pe care ti-l doresti Cum:
 10. 10. Multumesc!

×