Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

22 23 λύνω προβλήματα με ποσοστά

2,937 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

22 23 λύνω προβλήματα με ποσοστά

  1. 1. Λφνω προβλιματα με ποςοςτά stam72
  2. 2. • Ξζρω τθν αρχικι τιμι (πριν τθν ζκπτωςθ)• Το 100% τθσ τιμισ ιταν 40€• Το 15% του 40 είναι : 0,15x 40= 6,00 €• Άρα είχε όφελοσ 6€ και πλιρωςε 40-6=34€
  3. 3. • Ξζρω τθν Αρχικι Τιμι = 50€ (=100%)• Το 12% των 50€ είναι :• 12%x50=0,12x50=6€• Άρα το όφελοσ του είναι 6€• Και θ τελικι τιμι είναι:• 50-6=44€
  4. 4. • Αρχικι τιμι= 9.000(=100%)• Το 3% των 9.000 είναι:• 3%x9.000=0,03x9.000=270€• Άρα όφελοσ 3%=270€• Τελικι τιμι: 9.000-270=8.730
  5. 5. • 1ο κατάςτθμα: • 2ο κατάςτθμα: • 3ο κατάςτθμα: Αρχικι τιμι 40 € Αρχικι τιμι 50 € Αρχικι τιμι 50 €• Το 10% είναι • Το 20% είναι • Το 30% είναι 0,10χ40=4, 0,20χ50=10, 0,30χ50=15,• Άρα • Άρα • Άρα• 40-4=36 €, τελικι • 50-10=40 €, τελικι • 50-15=35 €, τελικι τιμι τιμι τιμι
  6. 6. • Όλοσ ο αζρασ είναι το 100%• Το άηωτο με τα άλλα αζρια είναι: 76% + 1%=77%• Τι μζνει; 100%-77%=23% οξυγόνο.
  7. 7. • Η Άννα είχε 30€ (=100%)• Έδωςε το 30% .• Το 30% των 30€ είναι :0,30x30=9€• Τι τθσ ζμεινε; 30-9=21€
  8. 8. • Η Άννα είχε 30€ (=100%)• Έδωςε το 30% (του αρχικοφ ποςοφ των 30€)• Άρα τθσ ζμεινε το 70% (του αρχικοφ ποςοφ των 30€)• Το 70% των 30€ είναι :0,70x30=21€
  9. 9. • Το 100% του βάρουσ του Κωνςταντίνου είναι 50κιλά.• Το 68% του βάρουσ του δθλ. Το 68% των 50κ. είναι 68%x50=0,68x50=34κιλά• Από τα 50 κιλά του Κ. Τα 34 είναι νερό.
  10. 10. • Για να φτιάξουμε τθν πρώτθ ςυςκευαςία (1 κιλό αλάτι) κρατιςαμε το 4% (=1κιλό) από τό 100% (νερό + αλάτι)• Αφοφ ξζρω το 4% εφκολα υπολογίηω το 1% (αναγωγι ςτθ μονάδα) , 1%= 1κιλό : 4=0,250κιλά• Εφκολα πια υπολογίηω το 100%, 100χ 1%=100χ 0,250κ.=25κ• Παρόμοια το 4% =400γραμ=0,4κ.• το 1% (αναγωγι ςτθ μονάδα) , 1%= 0,4 : 4=0,100κιλά• Εφκολα πια υπολογίηω το 100%, 100χ 1%=100χ 0,100κ.=10κ

×