Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Ad

Играта на светлината

Ad

•  Величествени ефекти, оптически 
илюзии, миражи, красиви петна в 
нощното небе. Всичко това е породено 
от играта на све...

Ad

• Дъгата представлява оптично и
метеорологично явление, свързано с
появата в небето на огромна многоцветна
част от окръжно...

Ad

Ad

Ad

Ad

Loading in …3
×

Check these out next

1 of 7 Ad
1 of 7 Ad

More Related Content

Svetlina 1

  1. 1. Играта на светлината
  2. 2. •  Величествени ефекти, оптически  илюзии, миражи, красиви петна в  нощното небе. Всичко това е породено  от играта на светлината. Тя, от своя  страна, поражда спиращи дъха ефекти.  Има феномени, които се случват  изключително рядко и други, които  всеки от нас може да наблюдава почти  ежедневно.
  3. 3. • Дъгата представлява оптично и метеорологично явление, свързано с появата в небето на огромна многоцветна част от окръжност. Когато лъчите на Слънцето идват зад наблюдателя под определен ъгъл и падат върху миниатюрните капки вода в земната атмосфера, се наблюдава почти непрекъснат спектър на светлината. Небесна дъга
  4. 4. Полярно сияние • Сиянието Aurora Borealis, наблюдавано в небето над полярните райони на Земята, се нарича ощеСеверно или Южно сияние (използва се и наименованието полярно сияние). То е едно от най-красивите и величествени природни явления. Образува се вследствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата на Земята. Сиянието може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.Предполага се, че този феномен съществува и в атмосферите на други планети, като например Венера.
  5. 5. Зодиакална светлина •  Разсеяното сияние на нощното небе,  което възниква в резултат на слънчевата  светлина, отразена от прахообразните  междупланетни частици, се  наричазодиакална светлина. Явлението  може да се наблюдава вечерно време на  запад или сутринта на изток.
  6. 6. Изготвила Траяна Христова от 9в клас ПГЗ “Стефан Цанов”
  7. 7. Изготвила  Траяна Христова от 9в клас ПГЗ “Стефан Цанов”

×