Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Moskva
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Presentation1

Download to read offline

 • Be the first to like this

Presentation1

 1. 1. Компютърна презентацияMS Power Point
 2. 2. 1. Основни понятия Компютърна презентация – набор отслайдове*, които са свързани един с други са съхранени в общ файл и служат запредставяне на информация предпублика. Слайд – логически самостоятелнаинформационна структура, съдържащаразлични обекти, които се представят наедин екран на монитора, на лист хартияили на диапозитив.
 3. 3. 2. Мултимедия Съчетаване на текст, звук, графика и видео припредставянето на информация пред публика. Обекти в слайда: Заглавия и подзаглавия; Изображения (рисунки); Таблици и диаграми; Текст; Звук; Фон; Дата, номер; Различни външни обекти.
 4. 4. 3. Разработка на презентация:1) Постановка на задачата.2) Планиране на презентация.a) Подбор и обработка на материалите;b) Определяне на разделите и подразделите напрезентацията;c) Определяне на последователността на слайдовете:3) Създаване на презентацията.4) Управление.
 5. 5. 4. Режими на работа вPower Point Outline View – разработване наструктурата на презентацията; Slide View – разработка на отделнитеслайдове; Slide Sorter View – работа върху всичкислайдове едновременно; Slide Show – за демонстрация наслайдовете.
 6. 6. 5. Работа с текстове:
 7. 7. 6. Изображения (картинки): Създаване наелементарни графичнипримитиви (елипси,правоъгълници, стрелки,линии и др. Групиране наизображения. Добавяне на сянка итриизмерни графики. Оцветяване.
 8. 8. 7. Анимация: Анимация на отделенобект; Установяване напоследователносттана появяване наобектите в слайда. Избиране на ефектиза преход от слайд вслайд. Хронометър за слайдшоуто.
 9. 9. 8. Изкуството да се презентира(Как да направите успешна презентация) Подбор на съдържанието: характеристики и ползи отпродукта , който се презентира. Анализ на аудиторията. Подбор на техника и структура на дизайна. Стил на изпълнението. Привличане на вниманието. Встъплението е важно, за да привлечете внимание. Заключението е важно – то остава в съзнанията нааудиторията и след края на презентацията. Акцентиране на най-важните моменти (Power Point). Умение да се убеждава и забавлява, да се отговаряна въпроси – комуникативни умения.следва
 10. 10. 8. Изкуството да се презентира(Как да направите успешна презентация) Подбор на съдържанието: характеристики и ползи отпродукта , който се презентира. Анализ на аудиторията. Подбор на техника и структура на дизайна. Стил на изпълнението. Привличане на вниманието. Встъплението е важно, за да привлечете внимание. Заключението е важно – то остава в съзнанията нааудиторията и след края на презентацията. Акцентиране на най-важните моменти (Power Point). Умение да се убеждава и забавлява, да се отговаряна въпроси – комуникативни умения.следва

Views

Total views

248

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×