Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

2,065 views

Published on

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΡΑΦΑΗΛ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ, EL GRECO, ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ, ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ.

Published in: Education
 • To get professional research papers you must go for experts like ⇒ www.HelpWriting.net ⇐
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 1. 1. Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (15ΟΣ -16ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ) ΙΤΑΛΙΑ  ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ (1444-1510)  ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ (1452-1519)  ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ (1475-1564)  ΡΑΦΑΗΛ ΣΑΝΤΙ (1483-1520)  ΤΙΤΣΙΑΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΝΤΥΡΕΡ
 2. 2. Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (15ΟΣ -16ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ) ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΠΟΣ (1450 -1510)  ΠΙΤΕΡ ΜΠΡΕΓΚΕΛ (1525-1569) ΙΣΠΑΝΙΑ  ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ) (1545-1614)
 3. 3. ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ –Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ Ο Μποτιτσέλι απεικονίζει την Αφροδίτη να στέκεται σε ένα κοχύλι που επιπλέει, ενώ ο Ζέφυρος και η Αύρα την οδηγούν στη στεριά, όπου μία από τις Ώρες την περιμένει για να την καλύψει με ένα μανδύα.
 4. 4. ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ – Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ Στο κέντρο της σύνθεσης δεσπόζει η μορφή της Αφροδίτης, ενώ πάνω από το κεφάλι της, ο Έρωτας ρίχνει τα βέλη του με τα μάτια δεμένα. Στο αριστερό τμήμα του πίνακα διακρίνονται οι τρεις Χάριτες και ο Ερμής. Στο δεξί άκρο, ο Ζέφυρος κυνηγά τη νύμφη Χλωρίδα, δίπλα από την οποία βρίσκεται η θεά των λουλουδιών Φλώρα
 5. 5. ΓΚΟΤΣΟΛΙ – Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ
 6. 6. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ-ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ Πρόκειται για το πορτρέτο της συζύγου του Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο. Ο πίνακας αυτός θεωρείται το γνωστότερο έργο του Λεονάρντο και ένας από τους διασημότερους του κόσμου, ιδιαίτερα μετά από την κλοπή του από το Λούβρο το 1911 και την μυστηριώδη εύρεσή του στη Φλωρεντία το 1913.
 7. 7. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ- Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ Ο ντα Βίντσι καταπιανόταν με όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία. Σώζονται ως σήμερα σχέδια, όχι μόνο για στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και για ευφάνταστες ιπτάμενες μηχανές, μελετώντας την αεροδυναμική και παρατηρώντας το πέταγμα των πουλιών. Τα σχέδια του και οι εφευρέσεις του ξεπερνούσαν κατά πολύ τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής.
 8. 8. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ-Ο ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο Βιτρούβιος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ανθρώπινο σώμα -- με τα χέρια σε έκταση -- μπορούσε να χωρέσει στα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, τον κύκλο και το τετράγωνο και πως το κέντρο του σώματος ήταν ο αφαλός. Ο Λεονάρντο, με τις δικές του μελέτες, διόρθωσε κάποιες ανακολουθίες του
 9. 9. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ-Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΙΝΑ
 10. 10. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ- Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
 11. 11. ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ-CAPPELLA SISTINA  Μια από τις παραγγελίες που ανέλαβε ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν η διακόσμηση του θόλου του Παπικού Παρεκκλησίου (Καπέλα Σιξτίνα), με νωπογραφίες των δώδεκα Αποστόλων.  Ο ίδιος αντιπρότεινε ένα περισσότερο σύνθετο και φιλόδοξο εγχείρημα, δημιουργώντας τελικά, σε διάστημα τεσσάρων ετών (1508-1512), περισσότερες από 300 βιβλικές φιγούρες και άλλες θρησκευτικές παραστάσεις, όπως σκηνές από την Γένεση, την ιστορία του Νώε ή τη Δευτέρα Παρουσία.  Τα τέσσερα αυτά χρόνια, λέγεται, ότι ο Μικελάντζελο δεν βγήκε από την Καπέλα Σιξτίνα παρά ελάχιστα και δεν επέτρεψε σε κανέναν να δει το έργο του, δημιουργώντας έτσι μια αναστάτωση, μια φήμη και πλήθος κόσμου συνέρεε έξω από το Παρεκκλήσι. Σημαντική καινοτομία υπήρξε επίσης η απεικόνιση θεμάτων που προέρχονταν από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή παράδοση, χωρίς άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία.  Ο θόλος ήταν τόσο ψηλά που επινόησε μία τεχνοτροπία. Ζωγράφισε παραμορφωμένες τις φιγούρες, έτσι ώστε ο θεατής, που βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο κάτω, να τις βλέπει κανονικές.
 12. 12. ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ-CAPPELLA SISTINA
 13. 13. ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ-CAPPELLA SISTINA
 14. 14. ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ-CAPPELLA SISTINA: ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
 15. 15. ΡΑΦΑΗΛ ΣΑΝΤΙ-ΜΑΝΤΟΝΑ
 16. 16. ΡΑΦΑΗΛ ΣΑΝΤΙ-ΜΑΝΤΟΝΑ
 17. 17. ΡΑΦΑΗΛ-Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ
 18. 18. ΡΑΦΑΗΛ-Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Στην αριστερή πλευρά του Απόλλωνα απεικονίζονται οι τέσσερεις Μούσες, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Πολύμνια, Καλλιόπη και οι επικοί ποιητές Δάντης, Όμηρος, Βιργίλιος , Angelo Poliziano, Αινείας καθιστός και πέντε λυρικοί ποητές Αλκαίος, Κόριννα, Σαπφώ, Ανακρέων, Πετράρχης. Στη δεξιά πλευρά: οι πέντες μούσες Ευτέρπη, Θάλεια, Κλειώ, Ουρανία, Ερατώ, ο Βοκκάκιος, ο Αριόστο, ο Οβίδιος, ο Οράτιος (καθιστός), αλλά και ανώνυμοι ποιητές του μέλλοντος.
 19. 19. ΡΑΦΑΗΛ-Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 20. 20. Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 21. 21. Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 22. 22. Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

×