Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Пут се за путником рађа

226 views

Published on

Светосавска приредба

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Пут се за путником рађа

  1. 1. ПУТ СЕ ЗА ПУТНИКОМ РАЂА
  2. 2. ПРИЧА О СВЕТОМ САВИ – МАТИЈА БЕЋКОВИЋ Ученик Немања Радивојевић рецитовао је песму академика Матије Бећковића „Прича о Светом Сави“ Прича о Светом Сави
  3. 3. ДРАМСКИ ПРИКАЗ • Наратори укратко говоре о животу и значају српског светитеља • Химна Светом Сави • Наратори истичу значај који слава има у српском народу Пут се за путником рађа Пут се за путником рађа
  4. 4. Домаћин и домаћица дочекују госте, који им честитају славу, говорећи народне здравице. Након што им домаћини пожеле добродошлицу здравицом, гости седају за сто. За столом гости говоре легенде о Светом Сави. Чланови Културно- уметничког друштва „Коло“ из Бадена извели су народне игре о којима су гости на слави говорили.
  5. 5. Након драмског приказа, додељене су награде ученицима који су учествовали у светосавском конкурсу „Моја средњовековна књига“.
  6. 6. МАТИЈА БЕЋКОВИЋ – КРАТКА БЕСЕДА О СВЕТОМ САВИ Ученицима и родитељима на крају прославе обратио се академик Матија Бећковић кратком беседом о Светом Сави. Свечану академију организовали су Допунска школа на српском језику кантона Аргау, КУД „Коло“ из Бадена и књижара СТАНИ из Бадена.

×