How To Do KS2 Maths SATs Paper A Multiplication Questions (Part 2)

3,673 views

Published on

Published in: Education, Technology, Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,673
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,021
Actions
Shares
0
Downloads
32
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

How To Do KS2 Maths SATs Paper A Multiplication Questions (Part 2)

  1. 1. How To Do KS2 Maths SATs Type Questions (Paper A – Calculator Not Allowed) Multiplying 2: Word Problems Involving Multiplication For more maths help & free games related to this, visit: www.makemymathsbetter.com
  2. 2. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication.
  3. 3. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes
  4. 4. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box by the number of full boxes
  5. 5. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes
  6. 6. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes
  7. 7. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes (26).
  8. 8. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes (26). 2 6 x 6
  9. 9. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes (26). 2 6 x 6 6 3
  10. 10. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes (26). 2 6 x 6 1 5 6 3
  11. 11. In a KS2 Maths SAT Paper A you might be asked to find the answer to a single-step word problem by using multiplication. For example: One egg box holds 6 eggs. Ali has 26 full boxes of eggs. How many eggs does Ali have altogether? To find the answer you need to need to multiply the number of eggs in a full box (6) by the number of full boxes (26). 2 6 x 6 Answer: 1 5 6 3 eggs
  12. 12. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. a) There are 75 paper clips in a full box. Barry buys 9 boxes. How many paper clips does Barry have in total? c) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 g) 7 x 245 = 1715 h) 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  13. 13. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. a) There are 75 paper clips in a full box. Barry buys 9 boxes. How many paper clips does Barry have in total? c) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 g) 7 x 245 = 1715 7 5 6 x 176 = 1056 f) h) x 9 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 6 7 5 4 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  14. 14. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. b) A school is travelling by bus to a Sports Day. Each bus seats 54 children. There are 7 full buses. How many children are travelling to the Sports Day?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 g) 7 x 245 = 1715 h) 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  15. 15. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. b) A school is travelling by bus to a Sports Day. Each bus seats 54 children. There are 7 full buses. How many children are travelling to the Sports Day?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 5 4 h) 2 x 989 = 1978 x 7 g) 7 x 245 = 1715 i) 23 x 509 = 11707 k) 75 x 217 = 16275 3 7 8 19 x 386 = 7334 l) m) 42 x 695 = 29190 o) j) 34 x 763 = 25942 67 x 171 = 11457 2 n) 81 x 424 = 34344 p) 56 x 842 = 47152
  16. 16. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. c) Class 6J are putting chairs out for a school concert. There are 46 chairs in each full row. They have put out 6 rows. How many chairs have they put out?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 g) 7 x 245 = 1715 h) 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  17. 17. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. c) Class 6J are putting chairs out for a school concert. There are 46 chairs in each full row. They have put out 6 rows. How many chairs have they put out?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 4 6 h) 2 x 989 = 1978 x 6 g) 7 x 245 = 1715 i) 23 x 509 = 11707 k) 75 x 217 = 16275 2 7 6 19 x 386 = 7334 l) m) 42 x 695 = 29190 o) j) 34 x 763 = 25942 67 x 171 = 11457 3 n) 81 x 424 = 34344 p) 56 x 842 = 47152
  18. 18. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. d) A swimming pool is 35 metres in length. Amy swims 8 lengths. How far has Amy swam?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 g) 7 x 245 = 1715 h) 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  19. 19. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. d) A swimming pool is 35 metres in length. Amy swims 8 lengths. How far has Amy swam?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 3 f) 6 x 176 = 1056 5 h) 2 x 989 = 1978 x 8 e) 8 x 399 = 3192 g) 7 x 245 = 1715 i) 23 x 509 = 11707 k) 75 x 217 = 16275 2 8 0 19 x 386 = 7334 l) m) 42 x 695 = 29190 o) j) 34 x 763 = 25942 67 x 171 = 11457 4 n) 81 x 424 = 34344 p) 56 x 842 = 47152
  20. 20. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. e) A pack of playing cards has 52 cards in it. Katy has 9 packs of cards. How many cards does Katy have?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 e) 8 x 399 = 3192 f) 6 x 176 = 1056 g) 7 x 245 = 1715 h) 2 x 989 = 1978 i) 23 x 509 = 11707 j) 34 x 763 = 25942 k) 75 x 217 = 16275 l) 19 x 386 = 7334 m) 42 x 695 = 29190 n) 81 x 424 = 34344 o) p) 56 x 842 = 47152 67 x 171 = 11457
  21. 21. Now try some by yourself. Click to get the correct answer. e) A pack of playing cards has 52 cards in it. Katy has 9 packs of cards. How many cards does Katy have?) 9 x 502 = 4518 d) 5 x 413 = 2065 5 f) 6 x 176 = 1056 2 h) 2 x 989 = 1978 x 9 e) 8 x 399 = 3192 g) 7 x 245 = 1715 i) 23 x 509 = 11707 k) 75 x 217 = 16275 4 6 8 19 x 386 = 7334 l) m) 42 x 695 = 29190 o) j) 34 x 763 = 25942 67 x 171 = 11457 1 n) 81 x 424 = 34344 p) 56 x 842 = 47152
  22. 22. That’s it for now...... For more help with your maths, try my book: mastering multiplication tables on amazon.com

×