Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prezentarea platformei informale SpoComunica.ro

467 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Prezentarea platformei informale SpoComunica.ro

 1. 1. Comunicare personalizată cu grupurile țintă ale SPO Platforma informală
 2. 2. Agenda1. Context2. Structura site-ului3. Obiectivele categoriilor de pe site4. Structura platformei informale5. Obiectivele categoriilor din cadrul platformei informale6. Modul de utilizare a platformei
 3. 3. ContextObiectivul general al proiectului este specializarea și perfecționarea personalului SPO în vederea îmbunătățirii competențelor sale profesionale.Obiectivul specific al proiectului este îmbunătățirea competențelor de comunicare ale angajaților SPO în sensul dobândirii unor tehnici de comunicare personalizate, în funcție de specificitatea grupurilor țintă și a unor tehnici de comunicare internă.Identificarea nevoilor de formare a angajatilor SPO este un pas strategic în dezvoltarea competențelor comunicaționale ale acestora, atât de necesare în desfășurarea activității lor.
 4. 4. Strategie comunicațională Utilizarea platformei informale pentru formarea personalului I. Comunicare internă SPO si pentru diseminarea de informatii utile Utilizarea site-ului pentru a II. Comunicare externă informa publicul larg despre activitatea din cadrul proiectului
 5. 5. Spocomunica.ro
 6. 6. Structura site-ului Despre proiect Comunicate de presa Rapoarte si cercetari Lectorii proiectului Homepage Informeaza-te! Anunturi Comunitate Contact
 7. 7. Obiectivele categoriilor de pe site Despre proiect – prezentarea proiectului, a obiectivelor acestuia, a partenerilor și a grupurilor țintă. Comunicate de presă – publicarea comunicatelor de presă ce pot fi preluate de către mass media. Rapoarte și cercetări – publicarea de rapoarte și cercetări ce stau la baza creării și implementării proiectului. Lectorii proiectului – prezentarea lectorilor proiectului, care vor susține cursurile de formare. Informează-te! – publicarea broșurilor și pliantelor care vor fi utilizate pentru informarea publicului țintă. Anunțuri – publicarea de anunțuri de achiziții necesare proiectului. Comunitate – accesul în platforma informală pentru grupul țintă format din personalul SPO. Contact – modalitățile de contact pentru a lua legătura cu managerul de proiect.
 8. 8. Spocomunica.ro/Comunitate
 9. 9. Structura platformei informale Articole Evenimente Lectorii proiectului Intrebari si raspunsuri Homepage Download Resurse Glosari de termeni Prima pagina
 10. 10. Obiectivele categoriilor din cadrul platformei informale Articole – categorie în care pot fi publicate de către lectorii proiectului articole utile pentru personalul SPO. Evenimente – calendarul conținând datele tuturor cursurilor de formare ce vor fi susținute în cadrul proiectului. Lectorii proiectului – prezentarea lectorilor proiectului, care vor susține cursurile de formare. Intrebări și răspunsuri – secțiune în care cursanții și utilizatorii platformei informale pot adresa întrebări lectorilor, urmând ca aceștia să le răspundă în cadrul aceleași secțiuni. O întrebare poate avea mai multe răspunsuri, iar întrebările pot fi votate de către utilizatori, obținându-se astfel un top al celor mai utile sau interesante întrebari. Download – secțiune din care pot fi descărcate de către utilizatorii platformei manualul proiectului, materiale de studiu și prezentări. Resurse – secțiune în care vor fi incluse link-uri utile către alte site-uri care oferă informații utile cu privire la subiectele cursurilor sau a subiectelor dezbătute în cadrul proiectului. Glosar de termeni – un dicționar de termeni tehnologici utilizat pentru a-i familiriariza pe cursanți și pe utilizatorii platformei informale cu jargonul sferei online. Prima pagină – acces rapid către prima pagina a platformei informale.
 11. 11. Modul de utilizare a platformeiPASUL 1Accesul în platformainformală se face dinsite-ul principal,accesând secțiunea”Comunitate”.
 12. 12. Modul de utilizare a platformeiPASUL 2Utilizatorul va firedirecționat cătreinterfața în care poateintroduce datele de login: utilizator și parolă. PASUL 3 Pentru a crea un cont nou pe platformă, utilizatorul trebuie să acceseze link-ul ”Înregistrare”.
 13. 13. Modul de utilizare a platformeiPASUL 4Pentru crearea unui cont nou,utilizatorul va introduce următoareledate:-Va alege un nume de utilizator (uncuvânt întreg, de preferință prenume +nume);-Va introduce o adresă de email validă,la care are acces;-Își va introduce numele și prenumele;-Va introduce numărul de telefon;-Va da click pe ”Înregistrare”.
 14. 14. Exemplu de completare a câmpurilorpentru înregistrarea unui nou utilizator Nu uitați să verificați datele înainte de a apăsa pe ”Înregistrare”, astfel încât datele furnizate să fie corect înregistrate în baza de date.
 15. 15. Modul de utilizare a platformei PASUL 5 Utilizatorul va primi pe adresa sa de email parola pentru contul nou creat, pe care o va putea folosi pentru a se conecta la platformă, întroducând numele de utilizator și parola primită pe email.
 16. 16. Modul de utilizare a platformei Dacă un utilizator și-a uitat parola, o poate recupera accesând link-ul ”Ți-ai uitat parola?”, care îi va cere să introducă adresa de email folosită la crearea contului, pe care îi va fi trimisă noua parolă.
 17. 17. Modulul de întrebăriDacă un utilizator dorește săadrese o întrebare, trebuiesă acceseze link-ul”Întrebări și răspunsuri”,care îl va duce la paginacorespunzătoare. Urmeazăapoi click pe căsuța”Pune o întrebare”.
 18. 18. Modulul de întrebăriUtilizatorul va ajunge laacest formular, în care vatrebui să scrie titlulîntrebării, corpul întrebării șisă dea click pe ”Trimite”.
 19. 19. MULȚUMIM!

×